Menu

A2/B1 Aznavour - foredrag på letforståeligt fransk

Date
26.01.2024
Price
DKK 195
Start 26.01.2024
Lessons 2
Event no.: 1239-23
 
Location Borgergade 14, 1. sal
Price DKK 195

100-året for Charles Aznavours fødsel
Kom og hør Jacqueline Rousselon fortælle om den ikoniske sanger Charles Aznavour, som ville være fyldt 100 år i 2024.

Charles Aznavour levede et langt og eventyrligt liv, men nåede dog ikke helt at blive 100 år. Aznavour er kendt for sine mange bidrag til den franske sangskat. Jacqueline fortæller hans historie, spiller nogle af de mest berømte sange og sætter dem ind i en større sammenhæng.

Aznavours forældre var armenske flygtninge og drev en café i Paris. Her kom der mange musikere, og lille Charles fik smag for musikken og optrådte for første gang selv, da han var ni år. Aznavour har skrevet sange til mange af de store franske sangere fx Juliette Gréco, Edith Piaf, Maurice Chevalier, Johnny Hallyday og Sylvie Vartan. Men han kunne også selv synge og trak mange gæster til sine koncerter. Og så var der jo også filmkarriereren ved siden af.
Det har ikke skortet på anerkendelser. Aznavour er national helt i sit fødeland Armenien og har fået mange af de fineste udmærkelser i Frankrig: han er Chevalier de la Légion d'honneur og .

Charles Aznavour talte tit om døden, både i sine sange og i interviews. I et kendt citat sagde han.Je refuse d'assister à mon enterrement, c'est ridicule !. Han gik bort 1. oktober 2018 efter et lang bohemeliv med mange glæder.

A bientôt !
Vi serverer et glas vin i pausen, som er inkluderet i prisen.

Det foregår i lokale 133.
Kl. 16.30-19.00

Jacqueline Rousselon

Jacqueline Rousselon er født i Marseille i Frankrig, og hun har boet i Danmark i 20 år. Jacqueline er, hvad der svarer til cand.mag. fra Frankrig. Hun har 20 års erfaring i at undervise i fransk sprog, kultur og samfund ikke bare i Danmark, men mange steder i hele verden. Jacqueline har f.eks. undervist i Aix-en-Provence, i Vermont i USA og på Harvard University i USA.
Jacqueline tager til Frankrig to-tre gange om året for at være sammen med familie og venner.

Jacqueline anbefaler lige nu:
Steder: Prøv de forskellige franske regioner, én ad gangen, de er meget forskellige indbyrdes. Det er blandt andet variationen mellem regionerne, der gør Frankrig så spændende. Hvis man er i Frankrig i længere tid, så kan man opleve noget helt andet, hvis man tager på en weekendtur til en anden region, det kan blive helt eksotisk.
Mad: Igen er det de regionale forskelle, der er mest fascinerende. Man skal spise det lokale køkken, det gør franskmænd altid. Prøv f.eks. om sommeren maden fra Sydfrankrig, der er baseret på olivenolie og grøntsager. Det bedste kød er lam fra de franske alper, det har en helt unik kraftig smag.
Film: Hold øje med Grand-biografen i København. De viser mange gode franske film, især mandag eftermiddage. Franske film er ofte både sjove og underholdende og handler om almindelige menneskers historie. De kan helt klart anbefales.
Show moreShow less

A2/B1 Aznavour - foredrag på letforståeligt fransk

Register