Menu

Fransk film og debat: Rocco et ses frêres

Date
03.11.2023
Price
DKK 0
Start 03.11.2023
Lessons 3
Event no.: 1296-23
 
Location Borgergade 12, 1. sal
Price DKK 0

Rocco et ses frères (1960)af Luchino Visconti
Kan du lide fransk film? Vil du lære den franske kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den fransktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit fransk?
Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se en fransk film og deltag i den efterfølgende debat med udgangspunkt i fransk filmhistorie.

Cand.mag. og filmekspert Kamel Benkaaba lægger op til debat om sprog og film på letforståeligt fransk.

Dagens film er Rocco et ses frères (1960) af Luchino Visconti.
Rocco et ses frères (Rocco og hans brødre) er en anmelderrost film instrueret af Luchino Visconti. Filmen fortæller historien om familien Parondi, der flytter fra det sydlige Italien til Milano på jagt efter et bedre liv, men som kæmper for at tilpasse sig deres nye omgivelser.
Gennem sine kraftfulde præstationer og realistiske skildring af de udfordringer, som immigranter står over for i efterkrigstidens Italien, udforsker Rocco et ses frères temaer som familie, maskulinitet og social og økonomisk kamp. Filmen betragtes som et mesterværk, rost for sin nuancerede karakteristik og social kommentar til spændingerne mellem nord- og syditalienere.

Med en talentfuld rollebesætning, herunder Alain Delon som Rocco og Annie Girardot som Nadia, er Rocco et ses frères blevet en klassiker i verdensbiografen og er stadig et must-see for alle, der er interesseret i filmhistorie.

Debatten efter Kamel Benkaabas oplæg kan foregå på både fransk og dansk. Du bestemmer selv, om du vil deltage på fransk.

Alle er velkomne.

En espérant vous voir nombreux !

Det foregår:
Fredag den 3. november 2023 kl. 16.00-20.00
Borgergade 14., 1. sal, lokale 108/110.


Det er gratis, men man skal tilmelde sig, da der er begrænset antal pladser.

Kamel Benkaaba

Kamel er født i Toulon i Frankrig og har boet i Danmark i 11 år. Han er cand.mag. i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og har desuden et maîtrise-diplom i information og kommunikation fra Aix-en-Provence. Kamel  er ekstern lektor i  Film- og Medievidenskab og har også undervist i fransk på Københavns Universitet. Han har 25 års erfaring i at undervise i fransk sprog på både folkeskole-, gymnasie- og universitetsniveau. Han har undervist på universitetet i Aix-en-Provence og har været gæsteunderviser på Sorbonne Nouvelle Universitet i Paris. Han holder jævnligt foredrag i både Danmark og Frankrig om fransk film og kultur.

Kamel anbefaler lige nu:
Steder: Sydfrankrig er min hjemegn, og jeg har derfor valgt tre fantastiske steder fra Provence, Alpes Côte d'Azur:

  • Porquerolles: en fantastisk ø med smuk natur i nærheden af Toulon, hvor Jean-Luc Godard har lavet "Pierrot le fou" med Anna Karina.
  • Les Calanques fra Marseille (Luminy) til Cassis: en vidunderlig vandretur på 20 km langs kysten.
  • Les Baux-de-Provence: en af Frankrigs smukkeste landsbyer som ligger 20 km syd for Avignon, hvor man kan opleve usædvanlige kunstudstillinger.

Litteratur: Selvom det er en meget barsk historie, vil jeg anbefale Leila Slimanis "Chanson douce", som fik den største litterære pris i Frankrig i 2016 (Prix Goncourt). Jeg vil også nævne Négar Djavadis ambitiøse roman "Désorientale", der samler mange temaer, private såvel som historiske.

Film:
der er mange store instruktører i Frankrig, bl.a. François Ozon, Bruno Dumont, Claire Denis. Én af de mest udfordrende og spændende er efter min mening Philippe Grandrieux, hvis film er eksperimentelle og giver tilskueren en stærk sanseoplevelse.

Show moreShow less

Fransk film og debat: Rocco et ses frêres

Register