Menu

Fransk film og debat: Illusions perdues

Date
19.01.2024
Price
DKK 0
Start 19.01.2024
Lessons 3
Event no.: 1297-23
 
Location Borgergade 14, 1. sal
Price DKK 0

Illusions perdues (2021) af Xavier Giannolli
Kan du lide fransk film? Vil du lære den franske kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den fransktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit fransk?
Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se en fransk film og deltag i den efterfølgende debat med udgangspunkt i fransk filmhistorie.

Cand.mag. og filmekspert Kamel Benkaaba lægger op til debat om sprog og film på letforståeligt fransk.


Filmen er baseret på romanen af samme navn af Honoré de Balzac og fortæller historien om en ung digter ved navn Lucien, der flytter til Paris på jagt efter litterær succes, men finder sig selv fanget i en verden af bedrag, forræderi og korruption.

Gennem sine fantastiske billeder og kraftfulde præstationer fanger Illusions perdues atmosfæren i Paris fra det 19. århundrede og udforsker tidløse temaer om ambition, kreativitet og den korrumperende indflydelse, berømmelse og formue kan have. Filmen har en talentfuld rollebesætning, herunder Benjamin Voisin som Lucien, Xavier Dolan som Étienne Lousteau og Cécile de France som Coralie.
Med sine komplekse karakterer og indviklede plot er Illusions perdues en tankevækkende og engagerende film, der giver et nyt perspektiv på Balzacs klassiske roman. Filmen er blevet rost for sin detaljerigdom, gribende historiefortælling og sin udforskning af den menneskelige psyke.

Debatten efter Kamel Benkaabas oplæg kan foregå på både fransk og dansk. Du bestemmer selv, om du vil deltage på fransk.

Alle er velkomne.

En espérant vous voir nombreux !

Det foregår:
Fredag den 19. januar 2024 kl. 16.00-20.00
Borgergade 14., 1. sal, lokale 133.


Det er gratis, men man skal tilmelde sig, da der er begrænset antal pladser.

Kamel Benkaaba

Kamel er født i Toulon i Frankrig og har boet i Danmark i 11 år. Han er cand.mag. i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og har desuden et maîtrise-diplom i information og kommunikation fra Aix-en-Provence. Kamel  er ekstern lektor i  Film- og Medievidenskab og har også undervist i fransk på Københavns Universitet. Han har 25 års erfaring i at undervise i fransk sprog på både folkeskole-, gymnasie- og universitetsniveau. Han har undervist på universitetet i Aix-en-Provence og har været gæsteunderviser på Sorbonne Nouvelle Universitet i Paris. Han holder jævnligt foredrag i både Danmark og Frankrig om fransk film og kultur.

Kamel anbefaler lige nu:
Steder: Sydfrankrig er min hjemegn, og jeg har derfor valgt tre fantastiske steder fra Provence, Alpes Côte d'Azur:

  • Porquerolles: en fantastisk ø med smuk natur i nærheden af Toulon, hvor Jean-Luc Godard har lavet "Pierrot le fou" med Anna Karina.
  • Les Calanques fra Marseille (Luminy) til Cassis: en vidunderlig vandretur på 20 km langs kysten.
  • Les Baux-de-Provence: en af Frankrigs smukkeste landsbyer som ligger 20 km syd for Avignon, hvor man kan opleve usædvanlige kunstudstillinger.

Litteratur: Selvom det er en meget barsk historie, vil jeg anbefale Leila Slimanis "Chanson douce", som fik den største litterære pris i Frankrig i 2016 (Prix Goncourt). Jeg vil også nævne Négar Djavadis ambitiøse roman "Désorientale", der samler mange temaer, private såvel som historiske.

Film:
der er mange store instruktører i Frankrig, bl.a. François Ozon, Bruno Dumont, Claire Denis. Én af de mest udfordrende og spændende er efter min mening Philippe Grandrieux, hvis film er eksperimentelle og giver tilskueren en stærk sanseoplevelse.

Show moreShow less

Fransk film og debat: Illusions perdues

Register