Menu

Spansk film og debat - Cría Cuervos og Carlos Saura

Date
27.10.2023
Price
DKK 0
Start 27.10.2023
Lessons 3
Event no.: 1361-23
 
Location Gothersgade 14, 1. sal
Price DKK 0

Cría Cuervos
Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se spansksprogede film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

For at forstå det spanske samfund må man tilbage og forstå den spanske historie, som af mange årsager præger landet den dag i dag. Borgerkrigen har sat sig dybe spor i befolkningen, og mange års fortielse og forfølgelse har bevirket, at det har været og for mange spaniere stadig er svært at finde ro med fortiden.
Det spanske hovedværk Cría Cuervos fra 1976 fortæller om, hvordan det var at leve i efterkrigstidens Spanien, hvor man ikke helt vidste, hvem der var ven og fjende, og hvor fortielsen indhyllede landet.
I anledning af den spanske mesterinstruktør Carlos Sauras nylige bortgang kan du nyde denne vidunderlige film fra et splittet Spanien oplevet gennem hovedpersonen Ana Torrents store brune barneøjne.
Anne Højgaard introducerer filmen, tiden og Carlos Sauras filmunivers på letforståeligt spansk, og efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Efter filmen vil der også være mulighed for at stille spørgsmål både på spansk og dansk.

Filmen har engelske undertekster.

Det foregår:
Fredag den 27. oktober 2023 kl. 16.30-19-30
Borgergade 12., 1. sal, lokale 105.


Det er gratis, men du skal tilmelde sig, da der er et begrænset antal pladser.

Anne Højgaard Christiansen

Jeg hedder Anne og er cand.mag. i spansk og mediefag fra Københavns Universitet. Jeg har beskæftiget mig med spansk og latinamerikansk sprog og kultur, lige siden jeg som 24-årig var på interrail i Europa og kom igennem Madrid. Her mødte jeg en pige i Retiro-parken i Madrid, og jeg spurgte hende på engelsk, om hun kunne vise mig vej til et toilet. Hun bad mig følge med, og jeg forsøgte at tale med hende i de samtlige 20 minutter, vi gik sammen. 
Men da hun ikke talte engelsk og jeg ikke spansk, blev det til en vandring i ufrivillig tavshed. 
Da jeg kom hjem til Danmark besluttede jeg at lære spansk, og siden gik det slag i slag med en lang rejse til Sydamerika (Ecuador, Peru og Colombia) og derefter et universitetsophold i Oviedo i Nordspanien.
Jeg har læst spansk som hovedfag på universitetet i København og har både undervist voksne og gymnasieelever gennem de sidste 12 år. Jeg har været i Spanien mindst en gang årligt – mest i nord, men også i Madrid, Malaga, Sevilla og Granada.
Den by, jeg dog kender bedst, er nok San Sebastián i Baskerlandet, hvor jeg har deltaget i den internationale filmfestival gennem de sidste 15 år. Efter min mening en af de absolut smukkeste byer i Spanien med sin beliggenhed ved Atlanterhavskysten – byen kaldes også for ’Lille Rio’. Og så er byen også kendt for de overdådige tapas, som her er lidt anderledes og kaldes pintxos. Min store interesse for spansksprogede film har jeg fået afløb for som skribent for blandt andet Weekendavisen og ved kurser på Folkeuniversitetet.
I 1993 blev jeg pilgrim på cykel fra Pamplona til Santiago de Compostela i det vestligste Spanien, og det var en stor oplevelse for mig. Jeg har også været i Nicaragua og Mexico, og jeg er slet ikke færdig med at opleve den latinamerikanske verden med den mangfoldige natur og kultur.

Show moreShow less

Spansk film og debat - Cría Cuervos og Carlos Saura

Register