Menu

Spansk film og debat - Noche de fuego

Date
29.11.2023
Price
DKK 0
Start 29.11.2023
Lessons 3
Event no.: 1362-23
 
Location Borgergade 14, 1. sal
Price DKK 0

Noche de fuego
Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se spansksprogede film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

Vi skal se Noche de fuego (Mexico 2021, instrueret af Tatiana Huezo, 110 min). I et isoleret landsbysamfund bliver en ung kvinde kidnappet af narkohandlere, der kontrollerer området. For at undgå, at deres døtre lider samme skæbne, træffer landsbyens mødre foranstaltninger. De klipper pigernes hår for at give dem et maskulint udseende, skaber skjulesteder i deres huse for at gemme dem og lærer at skelne lyde som fx gøende hunde eller lastbilmotorer, der afslører narkohandlere i nærheden. Tre veninder, Ana, Paula og María, har tilbragt hele deres barndom i dette miljø.
Ana, som har boet alene med sin mor Rita, siden hendes far rejste til USA for at arbejde, stiller konstant spørgsmålstegn ved, hvorfor der sker ting i byen, og hendes ønske om en normal barndom er ofte i konflikt med hendes mors bestræbelser på at beskytte hende.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Det foregår:
Onsdag den 29. november 2023 kl. 12.15-15.15
Borgergade 12., 1. sal, lokale 127.


Det er gratis, men du skal tilmelde sig, da der er et begrænset antal pladser.

Teresa Alcacio

"Jeg hedder Teresa Alcacio og er født i Leon, midt i Mexico. Jeg flyttede til Holland for 12 år siden og har dér arbejdet som spansklærer på Groningen Universitetet. Nu er jeg flyttet til Danmark, hvor jeg bor sammen med min danske mand. Jeg er MA i Litteraturvidenskab og sprogundervisning.

Jeg har altid ønsket at bidrage til at sprede viden om den spansktalende verden, kulturen og sproget, derfor bestemte jeg mig for at blive spansklærer. Jeg har besøt mange byer i Spanien, bl.a. Madrid, Toledo, Barcelona, Valencia, Malaga og mange flere, og jeg kender til forskellige aspekter af livet og kulturen i de latinamerikanske lande som Costa Rica, Nicaragua, Colombia, Peru, Chile, Cuba, Ecuador og Argentina.

I Holland uddannede jeg mig i spansk og italiensk sprog med fokus på litteraturvidenskab og sprogundervisning og kultur.

Jeg har et ganske godt kendskab til Danmark og dansk kultur, fordi jeg i 2010 fik mulighed for et praktikophold på Den Mexicanske Ambassade i København, og samme år fik jeg et stipendium til at gennemføre et kursus i dansk sprog og kultur, og siden da har jeg været på besøg i Danmark flere gange. Jeg har også arbejdet i Danmark som sproglærer på Københavns Universitet, først som gæstelærer på CIP (Center for Internationalisering og Parallelsproglighed) fra marts til maj 2015, hvor jeg hjalp med at undervise på afdelingen for Spansk og Italiensk (Institut for Engelsk, Germansk og Romansk) og igen i august, hvor jeg stod for sommerkurset i spansk på CIP."
Show moreShow less

Spansk film og debat - Noche de fuego

Register