Menu

Italiensk film og debat: Det er Freuds skyld

Date
22.11.2023
Price
DKK 0
Start 22.11.2023
Lessons 3
Event no.: 1461-23
 
Location Borgergade 14, 1. sal
Price DKK 0

Tutta colpa di Freud - Det er Freuds skyld
Gode film indeholder altid nogle temaer, der er spændende at tale om. Når vi ser italienske film, lærer vi selvfølgelig noget sprog, men ofte også en masse om italiensk kultur, og det er værd at tale om.

Hvis du kan lide italienske film, og hvis du har lyst til at tale italiensk om film og diskutere temaerne, så kom med og se en italiensk film og deltag i den efterfølgende debat.

Alle er velkomne.

Den svære kærlighed
Vi skal se Paolo Genoveses film Tutta colpa di Freud fra 2014.
Tutta colpa di Freud er historien om Francesco, en 50-årig psykoterapeut, der efter en skilsmisse er alene med sine tre døtre Emma, Marta og Sara.
Alle tre døtre har uheld i kærlighed, men faderen er jo psykoterapeut med freudiansk inspiration, så han må kunne hjælpe! Han vil så gerne være den ideelle far, men hvordan er man det uden at forsømme sine egne følelser og sit eget liv? Filmen er en komedie fyldt med sjove situationer, hver gang Francesco prøver at hjælpe.
Den lægger op til refleksion og samtale om universelle temaer og om italiensk tankemåde og hverdagsliv med fordomme, der måske stammer fra den katolske kirke og fra freudiansk psykoanalyse.
Det er en komedie, du skal se, hvis du har lyst til at smile og tænke.

Underviser Giulia Longo laver på letforståeligt italiensk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen.
Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på italiensk eller på dansk.

Det foregår:
onsdag 22. november 2023 kl. 13.00-ca. 16.00
Borgergade 12, 1. sal, aud. 131


Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Giulia Longo

Giulia Longo er ph.d. i filosofi fra Federico II-universitetet i Napoli. Her forelskede hun sig i Søren Kierkegaards tænkning. Hun rejste til Danmark, hvor hun lærte dansk, og så har hun oversat hans Opbyggelige Taler fra dansk til italiensk.
Siden har hun arbejdet som filolog på Thorvaldsens Museum, og her opdagede hun flere og flere forbindelser mellem Danmark og Italien, både i guldalderen og i nutiden. Derfor præsenterer hun sig som dansk-italiensk kulturformidler.
Hun har holdt foredrag og arrangeret diverse begivenheder både i Danmark og i Italien, fx den italienske sprogfilmsalon i samarbejde med Cinemateket i København eller hyggelige poesiaftner på forskellige kultursteder. Hendes kodeord er "cinema", "arte" og "poesia": faktisk har hun også oversat Inger Christensens to første digtsamlinger til italiensk, og nu er hun i gang med Tove Ditlevsens antologi "Der bor en ung pige i mig, der aldrig vil dø".
Hun er primus-motor i flere udstillingsprojekter med Thorvaldsen i fokus. Hun er god til multitasking og elsker kaos, men trænger også til stilhed. Hun plejer at meditere ved at kigge på havet.

Giulia anbefaler:
Sted: Selvfølgelig der hvor hun er født og vokset op, nemlig Napoli. Især er hun begestret for udsigten fra Castel Sant'Elmo, et gammel og fascinerende slot.
I Rom elsker hun at spadsere igennem den store skønhed i den evige stad i Bertel Thorvaldsens fodspor.
Mad: Hun har en svaghed for pistacie… “pesto al pistacchio” som pastaret, og hun er helt tilfreds. Som dessert er der bare for meget at vælge imellem: kager, cannoli, iris, babà, sfogliatelle (ricce), pandekager med pistaciecreme eller nutella, gerne sammen med et lille glas Liquore al pistacchio – ”det smager helt vidunderligt og kan stærkt anbefales”.
Litteratur: Cesare Pavese, ”min sjæls digter”.
Kunst: Michelangelo, Bernini, Canova, Thorvaldsen, Rodin, Camille Claudel. Lige nu følger hun de mange spændende projekter af en ung italiensk billedhugger, som hedder Jago.
Musik: Vinicio Capossela, en vulkansk og meget excentrisk – og ret italiensk – sanger.
Show moreShow less

Italiensk film og debat: Det er Freuds skyld

Register