Menu

Italiensk film og debat: Den menneskelige kapital

Date
26.10.2023
Price
DKK 0
Start 26.10.2023
Lessons 3
Event no.: 1462-23
 
Location Borgergade 14, 1. sal
Price DKK 0

Deltag i debatten om en italiensk film
Gode film indeholder altid nogle temaer, der er spændende at tale om. Når vi ser italienske film, lærer vi selvfølgelig noget sprog, men ofte også en masse om italiensk kultur, og det er værd at tale om.

Hvis du kan lide italienske film, og hvis du har lyst til at tale italiensk om film og diskutere temaerne, så kom med og se en italiensk film og deltag i den efterfølgende debat.

Alle er velkomne.

Drama, krimi, skyld - og livet i den italienske provins
Vi skal se en film af Paolo Virzì: Il capitale umano fra 2014.
Filmen er både drama og krimi, og den starter dramatisk med en ulykke. Herefter følger vi de begivenheder, der efterfølgende udspiller sig for en gruppe mennesker, hvis liv nu bliver flettet ind i hinanden.
Det starter en aften, hvor en mand på cykel bliver kørt ned af en bil, mens han er på vej hjem fra sit arbejde på en privatskole.
To familier bliver berørt af ulykken, familien til personen bag rattet og offerets familie. De to familier befinder sig forskellige steder på den sociale rangstige, og vi får en fin beskrivelse af de to familiers livsvilkår.
Hvem kørte bilen? Langsomt finder vi ud, at det måske var et medlem af den rige familie, der ejer en smuk villa med udsigt over byen. Måske var det datteren i den anden familie, en småborgerlig familie med store ambitioner.
Også i denne film får Paolo Virzì os til at reflektere over gode og dårlige sider ved det italienske liv i provinsen.

Filmen er baseret på en roman af Stephen Amidon.

Underviser Alessandra Sicuro laver på letforståeligt italiensk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på italiensk eller på dansk.

Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Det foregår:
torsdag 26. oktober 2023 kl. 13.00-ca. 16.00
Borgergade 12, 1. sal, aud. 127


Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Alessandra Sicuro

Alessandra Sicuro er kandidat i sprog og litteratur fra universitetet i Lecce i Puglia, hvor hun kommer fra. Hun har boet i Danmark i mange år og har altid arbejdet med det italienske, fx som ekstern lektor på CBS (Handelshøjskolen) og ved Det Italienske Kulturinstitut. Alessandra har undervist på Studieskolen i flere omgange.
”La lingua italiana è una finestra su un universo che ha in sé arte, cultura, storia, un determinate modo di vivere. Imparare la lingua significa aprire gli occhi su questo universo." (Det italienske sprog er et vindue ind i et univers af kunst, kultur, historie, en bestemt måde at leve på. At lære italiensk er at åbne øjnene for dette univers).
Alessandras store passion er sprog, kunst og poesi, hun skriver digte - in italiano, naturalmente - og maler. Du kan tit være heldig at støde på en udstilling med Alessandras billeder. I mellemtiden kan du nyde en smagsprøve på hendes hjemmeside.

Alessandra anbefaler:
Musik: Le OTTO stagioni: Vivaldi +Piazzolla eller "Guarda che sera" på den fortryllende originalversion fra 50'erne med Fred Buscaglione.
Kunst: "Det er svært at vælge ét værk, for Italiens patrimonio artistico er enorm." Men Alessandra nævner Dosso Dossi, Sofonisba Anguissola, Savinio.
Litteratur: Mercanti avventurieri. Storie di viaggi e di commerci Brilli Attilio
La coscienza di Zeno. Italo Svevo.
Valerio Magrelli. Poesie.
Show moreShow less

Italiensk film og debat: Den menneskelige kapital

Register