Menu

A2/B1 La légion et ses hommes - foredrag på letforståeligt fransk

Date
21.04.2023
Price
DKK 195
Start 21.04.2023
Lessons 2
Class no. 3231-23
 
Location Borgergade 14, 1. sal
Price DKK 195

Kom og hør Jacqueline Rousselon fortælle om Fremmedlegionen på letforståeligt fransk.

Femmedlegionen er en menneskelig undtagelse med over 140 nationaliteter. Legionærerne gør tjeneste på kontrakt, i en udenlandsk egenskab, og de er under kommando af franske officerer.
En spændende gennemgang af Fremmedlegionens historie op gennem tiden. Vi taler også om hvem der indskriver sig i legionen og giver et portræt af de forskellige typer, som gør tjeneste i legionen.
Legionen er i dag fortsat en aktiv del af det franske forsvar og er direkte underlagt præsidenten.

En spændende gennemgang af Fremmedlegionens historie op gennem tiden. Vi taler også om hvem der indskriver sig i legionen og giver et portræt af de forskellige typer, som gør tjeneste i legionen. Skal man være god til at tale fransk for at komme i Fremmedlegionen?

A bientôt ! Vi serverer et glas vin i pausen.

Det foregår i lokale 131.
Kl. 16.30-19.00

Jacqueline Rousselon

Jacqueline Rousselon er født i Marseille i Frankrig, og hun har boet i Danmark i 20 år. Jacqueline er, hvad der svarer til cand.mag. fra Frankrig. Hun har 20 års erfaring i at undervise i fransk sprog, kultur og samfund ikke bare i Danmark, men mange steder i hele verden. Jacqueline har f.eks. undervist i Aix-en-Provence, i Vermont i USA og på Harvard University i USA.
Jacqueline tager til Frankrig to-tre gange om året for at være sammen med familie og venner.

Jacqueline anbefaler lige nu:
Steder: Prøv de forskellige franske regioner, én ad gangen, de er meget forskellige indbyrdes. Det er blandt andet variationen mellem regionerne, der gør Frankrig så spændende. Hvis man er i Frankrig i længere tid, så kan man opleve noget helt andet, hvis man tager på en weekendtur til en anden region, det kan blive helt eksotisk.
Mad: Igen er det de regionale forskelle, der er mest fascinerende. Man skal spise det lokale køkken, det gør franskmænd altid. Prøv f.eks. om sommeren maden fra Sydfrankrig, der er baseret på olivenolie og grøntsager. Det bedste kød er lam fra de franske alper, det har en helt unik kraftig smag.
Film: Hold øje med Grand-biografen i København. De viser mange gode franske film, især mandag eftermiddage. Franske film er ofte både sjove og underholdende og handler om almindelige menneskers historie. De kan helt klart anbefales.
Show moreShow less

A2/B1 La légion et ses hommes - foredrag på letforståeligt fransk

Register