Menu

Film og debat: Caché

Date
14.04.2023
Price
DKK 0
Start 14.04.2023
Lessons 3
Class no. 3272-23
 
Location Borgergade 12, 1. sal
Price DKK 0Caché (2005) - Skjult af Michael Haneke
Cand.mag. og filmekspert Kamel Benkaaba lægger op til debat om sprog og film på letforståeligt fransk.
Får du også lyst til at tale noget mere fransk, når du har set en fransk film? Kan du lide film på fransk? Vil du lære den franske kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den fransktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit fransk? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se en fransk film og deltag i den efterfølgende debat med udgangspunkt i fransk filmhistorie.

Dagens film er Caché (Skjult, 2005). Filmen vandt prisen for bedste instruktion på filmfestivalen i Cannes i 2005. Filmen kredser om fransk kolonialisme og fremmedhad, personligt og kollektivt ansvar, parforholdets ensomhed, kernefamiliens sammenbrud og fædrenes og sønnernes synder. Fortiden og det fortrængte vender tilbage. Filmen beskriver på en bemærkelsesværdig måde benægtelsen af smertefulde historiske begivenheder.

George (Daniel Auteuil), Anne (Juliette Binoche) og deres søn Pierrot lever et liv som de fleste i den europæiske middelklasse., men en dag får de tilsendt en overvågningsvideo med deres hus. Huset ligger i en hyggelig lille gade i et stille hjørne af Paris, og kameraet registrerer blot, hvem der kommer og går. Hvem, der har sendt dem videoen, ved de ikke, men der kommer snart flere af dem. George får mistanke om at forklaringen skal søges i hans fortid, hvor hans forældre overvejede at adoptere en algiersk dreng, Majid, hvis forældre omkom under Parismassakren i 1961, da fransk politi tog meget voldeligt imod en fredelig demonstration for Algeriets selvstændighed. George modarbejdede adoptionen, som ikke blev til noget.

Debatten efter Kamel Benkaabas oplæg kan foregå på både fransk og dansk. Du bestemmer selv, om du vil deltage på fransk. Der er nok at diskutere efter filmen.

Alle er velkomne.

En espérant vous voir nombreux !

Det foregår:
Fredag den 14. april 2023 kl. 16.00-19.00
Borgergade 12., 1. sal., lokale 108/110Du kan se lokalet på vores infotavle, når du ankommer.

Det er gratis, men du skal tilmelde dig. Det kan du gøre her.

Kamel Benkaaba

Kamel er født i Toulon i Frankrig og har boet i Danmark i 11 år. Han er cand.mag. i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og har desuden et maîtrise-diplom i information og kommunikation fra Aix-en-Provence. Kamel  er ekstern lektor i  Film- og Medievidenskab og har også undervist i fransk på Københavns Universitet. Han har 25 års erfaring i at undervise i fransk sprog på både folkeskole-, gymnasie- og universitetsniveau. Han har undervist på universitetet i Aix-en-Provence og har været gæsteunderviser på Sorbonne Nouvelle Universitet i Paris. Han holder jævnligt foredrag i både Danmark og Frankrig om fransk film og kultur.

Kamel anbefaler lige nu:
Steder: Sydfrankrig er min hjemegn, og jeg har derfor valgt tre fantastiske steder fra Provence, Alpes Côte d'Azur:

  • Porquerolles: en fantastisk ø med smuk natur i nærheden af Toulon, hvor Jean-Luc Godard har lavet "Pierrot le fou" med Anna Karina.
  • Les Calanques fra Marseille (Luminy) til Cassis: en vidunderlig vandretur på 20 km langs kysten.
  • Les Baux-de-Provence: en af Frankrigs smukkeste landsbyer som ligger 20 km syd for Avignon, hvor man kan opleve usædvanlige kunstudstillinger.

Litteratur: Selvom det er en meget barsk historie, vil jeg anbefale Leila Slimanis "Chanson douce", som fik den største litterære pris i Frankrig i 2016 (Prix Goncourt). Jeg vil også nævne Négar Djavadis ambitiøse roman "Désorientale", der samler mange temaer, private såvel som historiske.

Film:
der er mange store instruktører i Frankrig, bl.a. François Ozon, Bruno Dumont, Claire Denis. Én af de mest udfordrende og spændende er efter min mening Philippe Grandrieux, hvis film er eksperimentelle og giver tilskueren en stærk sanseoplevelse.

Show moreShow less

Film og debat: Caché

Register