Menu

Film og debat - Argentina,1985

Date
10.05.2023
Price
DKK 0
Start 10.05.2023
Lessons 3
Class no. 3362-23
 
Location Borgergade 12, 1. sal
Price DKK 0

Argentina, 1985 (2022)
Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se spansksprogede film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

Vi skal se Argentina, 1985 (2022, Santiago Mitre, Argentina-USA, 140 min). Filmen springer tilbage til 1985 under Raúl Alfonsíns nye regering, hvor to anklagere begynder at efterforske og retsforfølge lederne af Argentinas sidste militærdiktatur. I filmen er anklagerne Strassera og Ocampo under et stort pres fra politisk og militært hold, da de sammensætter et hold af nyuddannede advokater til at føre retssagen mod repræsentanter for militæret. Filmen er inspireret af den sande historie om anklageren Julio Strassera og hans stedfortræder, Luis Moreno Ocampo, der brugte rapporten Nunca más (Aldrig mere) fra den nationale kommission for forsvundne personer (CONADEP) til at retsforfølge de personer, der spillede en vigtig rolle under diktaturet, blandt andet Jorge Rafael Videla og Emilio Massera.

Filmen vandt den internationale kritikerpris for bedste film i den officielle konkurrence på den 79. internationale filmfestival i Venedig i 2022 og publikumsprisen på den 70. internationale filmfestival i San Sebastian i samme år.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Det foregår:
onsdag 10. maj 2023 kl. 12.15-ca. 15.15
Borgergade 12, 1. sal, aud. 127

Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Teresa Alcacio

"Jeg hedder Teresa Alcacio og er født i Leon, midt i Mexico. Jeg flyttede til Holland for 12 år siden og har dér arbejdet som spansklærer på Groningen Universitetet. Nu er jeg flyttet til Danmark, hvor jeg bor sammen med min danske mand. Jeg er MA i Litteraturvidenskab og sprogundervisning.

Jeg har altid ønsket at bidrage til at sprede viden om den spansktalende verden, kulturen og sproget, derfor bestemte jeg mig for at blive spansklærer. Jeg har besøt mange byer i Spanien, bl.a. Madrid, Toledo, Barcelona, Valencia, Malaga og mange flere, og jeg kender til forskellige aspekter af livet og kulturen i de latinamerikanske lande som Costa Rica, Nicaragua, Colombia, Peru, Chile, Cuba, Ecuador og Argentina.

I Holland uddannede jeg mig i spansk og italiensk sprog med fokus på litteraturvidenskab og sprogundervisning og kultur.

Jeg har et ganske godt kendskab til Danmark og dansk kultur, fordi jeg i 2010 fik mulighed for et praktikophold på Den Mexicanske Ambassade i København, og samme år fik jeg et stipendium til at gennemføre et kursus i dansk sprog og kultur, og siden da har jeg været på besøg i Danmark flere gange. Jeg har også arbejdet i Danmark som sproglærer på Københavns Universitet, først som gæstelærer på CIP (Center for Internationalisering og Parallelsproglighed) fra marts til maj 2015, hvor jeg hjalp med at undervise på afdelingen for Spansk og Italiensk (Institut for Engelsk, Germansk og Romansk) og igen i august, hvor jeg stod for sommerkurset i spansk på CIP."
Show moreShow less

Film og debat - Argentina,1985

Register