Menu

Film og debat: La pazza gioia

Date
20.04.2023
Price
DKK 0
Start 20.04.2023
Lessons 3
Class no. 3458-23
 
Location Borgergade 12, 1. sal
Price DKK 0

Deltag i debatten om en italiensk film
Gode film indeholder altid nogle temaer, der er spændende at tale om. Når vi ser italienske film, lærer vi selvfølgelig noget sprog, men ofte også en masse om italiensk kultur, og det er værd at tale om.

Hvis du kan lide italienske film, og hvis du har lyst til at tale italiensk om film og diskutere temaerne, så kom med og se en italiensk film og deltag i den efterfølgende debat.

Alle er velkomne.

At være menneske i Italien i dag
Vi skal se filmen La pazza gioia fra 2016.
Filmen fortæller historien om et venskab mellem to kvinder. De har begge en sammensat personlighed og er skrøbelige, men fyldt med medmenneskelighed. De bor på et socialpsykiatrisk bosted for uden for Pistoia.

Beatrice er en skruppelløs og afslappet type, der tror, at hun er en adelskvinde, der ved en fejl er endt på bostedet.
Donatella Morelli er introvert og mistroisk over for andre med en svær fortid i bagagen.
De to kvinder knytter et uventet venskab og beslutter at flygte fra bostedet. Flugten gennem det toskanske landskab medfører møder med andre mennesker og mange eventyrlige begivenheder.
Filmen lægger op til både latter og tårer.
Den blev meget vel modtaget af både kritikere og publikum, og den har vundet adskillige priser.

Underviser Alessandra Sicuro laver på letforståeligt italiensk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på italiensk eller på dansk.

Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Det foregår:
torsdag 20. april 2023 kl. 12.30-ca. 15.30
Borgergade 12, 1. sal, aud. 127


Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Alessandra Sicuro

Alessandra Sicuro er kandidat i sprog og litteratur fra universitetet i Lecce i Puglia, hvor hun kommer fra. Hun har boet i Danmark i mange år og har altid arbejdet med det italienske, fx som ekstern lektor på CBS (Handelshøjskolen) og ved Det Italienske Kulturinstitut. Alessandra har undervist på Studieskolen i flere omgange.
”La lingua italiana è una finestra su un universo che ha in sé arte, cultura, storia, un determinate modo di vivere. Imparare la lingua significa aprire gli occhi su questo universo." (Det italienske sprog er et vindue ind i et univers af kunst, kultur, historie, en bestemt måde at leve på. At lære italiensk er at åbne øjnene for dette univers).
Alessandras store passion er sprog, kunst og poesi, hun skriver digte - in italiano, naturalmente - og maler. Du kan tit være heldig at støde på en udstilling med Alessandras billeder. I mellemtiden kan du nyde en smagsprøve på hendes hjemmeside.

Alessandra anbefaler:
Musik: Le OTTO stagioni: Vivaldi +Piazzolla eller "Guarda che sera" på den fortryllende originalversion fra 50'erne med Fred Buscaglione.
Kunst: "Det er svært at vælge ét værk, for Italiens patrimonio artistico er enorm." Men Alessandra nævner Dosso Dossi, Sofonisba Anguissola, Savinio.
Litteratur: Mercanti avventurieri. Storie di viaggi e di commerci Brilli Attilio
La coscienza di Zeno. Italo Svevo.
Valerio Magrelli. Poesie.
Show moreShow less

Film og debat: La pazza gioia

Waiting list