Menu

Dansk - mellemniveau 1 (B1) - online

Start
Monday August 16
Price
DKK 2,360
Lessons
42
Start 16.08.2021
Period 16.08.2021 to 22.09.2021
Lessons 42
Class no. 06040-21
Teacher cand.mag. Marianne Haugaard Hansen
 
Location online
Room Zoom
Time Mon 09:00 - 12:00
Wed 09:00 - 12:00
Price DKK 2,360
Time Mon 09:00 - 12:00
Wed 09:00 - 12:00

Tal, læs og skriv dansk!
Holdet er for dig, som enten har svært ved at møde op på Studieskolen eller blot foretrækker at lære sprog online. Det kan være, du har en travl hverdag, rejser meget, bor uden for København eller ønsker at effektivisere tiden, du bruger på at lære dansk.
Der er to mødegange om ugen, men de foregår online, så fysisk behøver du ikke være i København.

Et onlinekursus kræver en del selvdisciplin, så for at du får noget ud af kurset, er det vigtigt, at du arbejder selvstændigt med dansk uden for de to gange om ugen. Du skal forberede dig og lave dit hjemmearbejde. Til gengæld tager vi hensyn til, at du har en travl hverdag, så der er ikke meget hjemmearbejde mellem de to mødegange.

Vi fokuserer på, du bliver god til at kommunikere på dansk. Det gør vi ved at tale meget, dele vores erfaringer og løse opgaver sammen.

På kurset Dansk - mellemniveau 1 bliver du både bedre til at tale dansk, og du får endnu mere styr på din grammatik. Du repeterer og udvider dit ordforråd, og efter kurset er du mere sikker, når du skal tale dansk uden for klassen - også hvis du skal tale om nye emner.

Vi taler bl.a. om disse emner:


  • at være udlænding i Danmark

  • normer på arbejdspladsen og i hverdagen

  • boligforhold

  • krop og bevægelse, fx om sportsgrene

  • frivilligt arbejde


Du får et mere præcist ordforråd med flere nuancer, fx lærer du, hvornår man skal sige mennesker, og hvornår man skal sige folk eller personer. Du lærer om forskellen på at tro og at synes og om forskellen på som og der.
Vi laver øvelser med står, sidder, ligger, løber, går osv., og vi gennemgår og repeterer verber i alle former. Vi arbejder med tidsudtryk, modalverber, adjektiver og en masse andet.
Du lærer også, hvordan man er høflig på dansk.
Du læser tekster om autentiske personer og skriver e-mails til venner og klassekammerater. Vi taler om vores forskellige oplevelser af livet i og uden for Danmark.
Vi laver lytte- og videoøvelser, så du bliver endnu bedre til at forstå dansk.
Gennem kurset arbejder vi systematisk med udtale, så dit dansk bliver forståeligt og brugbart i hverdagen.

Hvordan foregår undervisningen?
Du skal arbejde ved computeren med lytteforståelse, læsning og skriftlige øvelser. To gange om ugen er der fælles undervisning online, hvor vi arbejder med mundtlig dansk og samtaleøvelser. Vi træner også udtale og laver lidt grammatik.
Undervisningen foregår kun på dansk.

Praktiske oplysninger
Dansk - mellemniveau 1 svarer til første del ud af fire på niveau B1 på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog.
Kurset er for dig, der kan noget dansk i forvejen, fx hvis du har taget Dansk for begyndere 1 og 2 og Dansk -basisniveau 1 og 2 på Studieskolen eller modul 1 og 2 på et sprogcenter.
Vi forventer, at du bruger 8 timer om ugen på hjemmearbejde.
Det er nødvendigt, at du har adgang til en computer med god internetforbindelse og webkamera. Det er også en fordel, hvis du har erfaring med at bruge digitale værktøjer og tilegne dig viden gennem onlineundervisning.

Marianne Haugaard Hansen

Marianne recommends:
Your favourite place
”Landbohøjskolens Have (garden) on Frederiksberg is one of my favourite places in Copenhagen. The garden is on the smaller side and not as well-attended as, for example, Frederiksberg Gardens. For this reason it is (in my opinion) something of a hidden gem. The garden holds old trees, beautifully arranged flower beds and a rose garden, and I often go there to read a book, have a picnic or play a game of petanque on the field they have there. In the summertime there is even a small café where you can have a coffee or another refreshment.”

Your favourite Danish artist
”Danish musician Søren Huss creates some truly beautiful and melancholy songs that make for perfect listening on a classic Danish day when the weather is cloudy and grey. One of the things I especially appreciate about his music is the fact that his lyrics are beautiful, touching and very honest.” 

Show moreShow less

Dansk - mellemniveau 1 (B1) - online

16 August - 22 September

Register