Menu

Videre med dansk (C1)

Start
Thursday August 19
Price
DKK 1,370
Lessons
24
Start 19.08.2021
Period 19.08.2021 to 23.09.2021
Lessons 24
Class no. 06095-21
Teacher cand.mag. Jonas Hindsholm Bentzen
 
Location Borgergade 12, 1. floor
Room 122
Time Thu 17:30 - 21:00
Price DKK 1,370
Time Thu 17:30 - 21:00

Videre med dansk!
Du kan klare de fleste samtalesituationer både privat og offentligt på dansk. Men du ved også, at der stadig er noget, du kan blive bedre til. Og det har du lyst til!
Formålet med kurset er ikke, at du skal bestå en prøve, men at du bliver ved med at udvikle dit dansk. Vi arbejder især med talesproget.

Hvad lærer du på kurset?
Du bliver opmærksom på, hvilke træk i netop din udtale, der kan forstyrre kommunikationen. Du får øvelser og teknikker til at ændre dem.
Du får et bredere og mere nuanceret ordforråd. Vi fokuserer på forskelle mellem ord og udtryk, der betydningsmæssigt ligger tæt på hinanden, men som bruges i forskellige kontekster og sfærer.
Du bliver mere opmærksom på, hvad der faktisk sker med sproget, når folk taler sammen, og du får lettere ved at forstå danskere, der taler hurtigt og utydeligt.
Du får bedre styr på den del af grammatikken, som stadig volder dig vanskeligheder.
Du får øvelse i at formulere dig adækvat og præcist i private og offentlige situationer, hvor du har noget, der er vigtigt for dig at sige og tale om, men hvor du stadig føler dig lidt utryg ved at gøre det på dansk. Det kunne være at udtrykke fx kritik, ros, bekymring, vrede. Eller at forklare en fremgangsmåde, at forhandle eller at bede om og give vigtige oplysninger. Vi fokuserer med andre ord på alle mulige kommunikationssituationer, som indgår i hverdagslivet. Vi vil sammen finde på nogle relevante situationer og lave rollespil.
Du får øvelse i at lave en mundtlig præsentation foran klassen, evt. suppleret med lyd, foto, video eller grafik, om et emne, som du selv vælger af personlig eller faglig/professionel interesse. Du kan også vælge at lave præsentationen på video.

Hvordan foregår undervisningen?
Vi vil i klassen tage udgangspunkt i lyd- og videoklip fra medierne, fx nyheder, debat, underholdning, reklamer, dokumentar, fiktion. Naturligvis vil vi forholde os til indholdet og diskutere det, men vi vil også have opmærksomhed på, hvad der sker sprogligt, når folk taler sammen.
I skal lave 'feltstudier' uden for klassen: hjemme, på arbejde og uddannelse, på gaden, i offentlig transport osv. og dele med os andre, hvad I har registreret, oplevet og undret jer over af sproglige fænomener.
Mindre skriftlige opgaver og øvelser vil indgå som støtte til arbejdet med det mundtlige.

Praktiske oplysninger
Kurset ligger på niveau B2/C1 på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog.
Kurset er for dig, der kan en del dansk i forvejen, svarende til at du har bestået Prøve i Dansk 3 eller tilsvarende.
Forberedelsestid: cirka 8 timer om ugen.
Der er 10-18 kursister på holdet.

Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej.
Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning.
Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Jonas Hindsholm Bentzen

Jonas recommends:
Favourite writer / book
"Henrik Pontoppidan writes most beautifully and thinks most deeply. I’d also like to make a push for a forgotten classic, Hans Egede Schack’s “Phantasterne” from 1857. It is a thoroughly charming novel about not letting facts get in your way."

Favourite place in Copenhagen
"More escapism! A brown plush seat in Husets Biograf (on Magstræde) was the place from where my youthful eyes were opened to films by people such as Jim Jarmusch and Aki Kaurismäki. Underground and cosmopolitan vibes: just how Copenhagen should be. Today the cinema and Huset are still alive and well – as far as I know – on Rådhusstræde."

Show moreShow less

Videre med dansk (C1)

19 August - 23 September

Register