Menu

Intensivt dansk sommerkursus - højere mellemniveau (B2)

Start
Monday July 24
Price
DKK 4,975
Lessons
60
Start 24.07.2023
Period 24.07.2023 to 11.08.2023
Lessons 60
Course no.: 05080-23
Teacher cand.mag. Ask Ryding-Hernæs
 
Location Borgergade 12, 1. sal
Room 125
Time Mon 09:00 - 12:30
Tue 09:00 - 12:30
Wed 09:00 - 12:30
Thu 09:00 - 12:30
Fri 09:00 - 12:30
Price DKK 4,975
Time Mon 09:00 - 12:30
Tue 09:00 - 12:30
Wed 09:00 - 12:30
Thu 09:00 - 12:30
Fri 09:00 - 12:30

Tal med om, hvad der sker i Danmark og i verden
Her lærer du at udtrykke dig på dansk, så det bliver både korrekt og helt præcist.
Vi læser tekster fra både undervisningsmaterialer og autentiske tekster fra aviser, medier og nettet. Vi arbejder med teksterne, så du får et endnu større ordforråd, og så dit dansk bliver korrekt - både når du udtrykker dig mundtligt og skriftligt.
Du får så stort et ordforråd, at din evne til at forstå autentisk dansk i både skrift og tale ikke giver dig de store problemer - du kan med andre ord læse, forstå og tale om det meste - ikke kun om helt konkrete ting, men også på et mere abstrakt plan.
Vi arbejder med længere og mere komplekse tekster (både som tekst, men også i form af lyd og video). Du lærer med andre ord ikke bare at forstå det meste på dansk, men også at forholde dig til emner på et mere abstrakt plan. Og du får sprog til at udtrykke dette.
Din lærer hjælper dig med at udvikle gode strategier til, hvordan du løbende kan arbejde med dansk.

Efter kurset kan du for eksempel:


  • fortælle om noget, både personligt og abstrakt

  • beskrive noget, fx et sted eller noget, der er sket

  • foreslå noget

  • fortælle, hvad du synes om noget - og hvorfor. Du lærer at argumentere for dine synspunkter
    uddybe og nuancere dine synspunkter

  • gengive og præsentere noget, som du har læst, set eller hørt

  • udtrykke antagelser, det vil sige hvad du tror om noget eller nogen

  • vurdere fordele og ulemper ved noget

  • henvende dig (skriftligt og mundtligt) til nogen med forskellige formålHvordan arbejder vi?
Vi har i høj grad fokus på, at du arbejder og kan arbejde selvstændigt med dansk - både gennem samarbejde med din underviser og dine medkursister i undervisningen, men også på egen hånd derhjemme.
Du skal også være indstillet på at være opsøgende på sprog uden for undervisningen - dvs. læse og løbende holde dig opdateret i danske medier og samfundsdebatter.


Grammatik
Vi arbejder bl.a. med verber i aktiv og passiv, adjektiver, substantiver, adverbier, frasalverber og præpositionsforbindelser. Vi har også fokus på de sproglige ord og udtryk, der gør dit sprog nuanceret, præcist og varieret og på en mere kompleks forståelse af dansk.

Udtale
På Studieskolen har vi altid fokus på udtale - både din egen udtale, så du bliver forstået, når du taler, og din evne til at forstå autentisk dansk.
Vi fokuserer bl.a. på forholdet mellem skrift og (ud)tale, på rytme og tryk, alt sammen så du opnår en større fluency, når du selv taler dansk.

Emner
Vi arbejder med forskellige emner, det kan være miljø, opdragelse, ligestilling, politiske systemer, sprog og globalisering. Men vi arbejder også med aktuelle emner, der rører sig i tiden, og som vi inddrager i undervisningen.

Skriv dansk!
På kurset får du en større bevidsthed om forskellige skriftlige genrer og udtryksformer, og du bliver i stand til at udtrykke dig passende - hvad enten du skal skrive en uformel e-mail, redegøre for noget, udtrykke forskellige synspunkter eller vurdere noget.

Kulturprogram
Om eftermiddagen og om aftenen tilbyder Studieskolen en række forelæsninger om dansk sprog og kultur, workshops, ekskursioner og sociale arrangementer.
Her får du en introduktion til dansk politik, litteratur, historie og hverdagsliv. Se programmet her på hjemmesiden fra 1. maj.

Praktiske oplysninger
Kurset er for dig, der kan en del dansk i forvejen, svarende til mindst niveau B1 på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog.
Der er 20 undervisningstimer a 45 minutter i klassen om ugen.
Der er 10-18 kursister på holdet.

Ask Ryding-Hernæs

Ask teaches both Danish for foreigners and Chinese!
Translation in English is on its way.

Ask underviser både i dansk og kinesisk.
Ask fortæller: ”Jeg underviser både i dansk og kinesisk – mit modersmål er dansk, og jeg har studeret kinesisk på universitetet. At studere kinesisk har givet mig en stor forståelse af, hvordan det er at lære et fremmedsprog samt at lære en anderledes kultur at kende.”

Ask anbefaler vedr. dansk:
”Et af mine favoritsteder i København er Glyptoteket. Jeg er interesseret i kunst og tager derind for at tegne de smukke skulpturer. Det er et besøg værd. Jeg kan også anbefale at se skulpturer udendørs. For eksempel i Kongens Have, Ørstedsparken og Hans Tavsens park.
Jeg bor på Nørrebro, som jeg holder meget af. Der er alle mulige forskellige butikker, restauranter og mange forskellige mennesker fra forskellige dele af verden. Tag for eksempel en tur til Assistens Kirkegård og besøg H. C. Andersens og Søren Kirkegaards grave i flotte omgivelser og gå op ad Blågårdsgade og få en kop kaffe, eller find interessante tøjbutikker på Elmegade.
 
Bøger jeg kan anbefale:
’Kongens Fald’ af Johannes V. Jensen - en klassisk historisk roman om 1500-tallets Danmark
Tegneserien ’Valhalla’ af Peter Madsen - meget flot tegneserie om de nordiske guder (kan læses af både børn og voksne!) ”

Ask siger dette om sine erfaringer med kinesisk:
"Jeg har læst Kinastudier på universitetet og har undervist studerende, børn og voksne i kinesisk. Det var de kinesiske skrifttegn, de kulturelle forskelle og den enorme dynamik i landet, der fascinerede mig. Jeg har sammenlagt boet i Kina i to år og rejst i landet - og den rejse stopper aldrig - landet er så stort, at der altid er et nyt sted at besøge.
Jeg elsker at formidle sproget og har en kærlighed til skrifttegnene og deres udvikling.
Jeg interesserer mig for Kinas politik, sprog og kultur. Når man lærer et sprog fra en kultur på den anden side af jorden, kommer man også til at se på sit eget sprog og kultur på en ny måde. Det synes jeg er noget af det mest spændende."

Ask anbefaler:

Steder
Den kinesiske mur: man kan tage til det mest populære sted Badaling, hvor muren er restaureret, men man kan også tage til Simatai, hvis man er klar til en vandretur. Denne del af muren er ikke restaurereret, og man kan gå en rute i smukke omgivelser og få rørt sig.
Tag til Xi’an og se Qinkejserens terrakottakrigere!
Oplev Beijings buldrende liv og oplev historien ved at se Mao Zedongs mausoleum.

Litteratur
Opråb af Lu Xun, den mest kendte forfatter i Kina fra starten af det 20. århundrede.
The Three Body Problem af Liu Cixin, selv Barack Obama har læst den. En moderne science-fiction roman om rumvæsner, videnskab og med referencer til Kinas nyere historie.
Daodejing også kendt som Tao te ching - en lille bog med store dybder.
Konfucius’ samlede samtaler er blevet udgivet i dansk oversættelse for nylig. Den gamle filosofs tanker er et af de vigtigste fundamenter i kinesisk kultur og samfund.

Film
Instruktøren Zhang Yimous To Live (Huozhe) følger en kinesisk familie igennem Kinas moderne historie.
Red sorghum (filmatisering af nobelprisvinderen Mo Yans roman).
Ip man (en ægte kong fu-basker).

Mad
Der er garanterede smagsoplevelser fra den lokale nudelbiks til de dyreste restauranter. Hver provins har sine specialiteter –  mit favoritkøkken er mad fra Sichuan provinsen - stærk og kraftfuld mad. Mad finder man altid i Kina, så det er bare om at smage sig frem!

Show moreShow less

Intensivt dansk sommerkursus - højere mellemniveau (B2)

24 July - 11 August

Register