Menu

Standardarabisk 1 - for begyndere

Start
Wednesday September 8
Price
DKK 2,110
Reduced price
DKK 1,895
Lessons
36
Start 08.09.2021
Period 08.09.2021 to 19.01.2022
Lessons 36
Class no. 1500-21
Teacher cand.scient.pol. Jan Pêt Khorto
 
Location Vognmagergade 8, 2.sal
Room V268
Time Wed 17:15 - 18:55
Price DKK 2,110
Reduced price DKK 1,895
Time Wed 17:15 - 18:55

Lær at tale, læse og skrive det 5. mest talte sprog i verden
Når du lærer standardarabisk, kan du kommunikere med folk fra hele den arabiske og muslimske verden - lige fra Marokko i vest til Indonesien i øst.

Undervisningsmateriale udviklet specielt til dig
Undervisningsmaterialet er en bog udviklet specielt til Studieskolens kursister - den fokuserer på hverdagssprog og ikke på religiøst sprog. Bogen introducerer de mest brugte bogstaver først, så du hurtigt kan bruge det, du lærer. Allerede i første kapitel lærer du fx at sige og skrive ord som 'jeg', 'du', 'han' og 'hun', og efter kapitel 2 kan du læse en kort tekst, der præsenterer to personer. Når kurset slutter, kan du læse små dialoger og korte, simple tekster og også skrive lidt om dig selv.

Tal arabisk!
Vi skal selvfølgelig også tale arabisk. Du lærer først det helt basale som at sige høfligt goddag og farvel, at spørge, hvordan det går, at spørge ind til navn, hvor nogen bor, og hvor de kommer fra, og hvad de arabiske lande hedder på arabisk. Du lærer også tallene fra 1-10, at bede om et telefonnummer, at spørge, om nogen er gift, at fortælle, hvilke sprog du taler, at fortælle om din familie og en masse andet. Vi laver også lytteøvelser, så du bliver god til at forstå arabisk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetUndervisningsmateriale
Undervisningsmaterialet er inkluderet i kursusprisen, og underviseren deler det ud i klassen.
Ud over bogen har du også adgang til online flashcards, som hjælper dig med at øve bogstaverne, ordforråd og læsning.

Praktiske oplysninger
På kurset møder du typisk folk, som rejser eller arbejder i Mellemøsten, folk med arabisk familie eller ægtefælle, folk som interesserer sig for sprog, og folk som arbejder med arabere i Danmark i fx en NGO eller i det offentlige.

Kurset er for dig, der ikke kan noget arabisk i forvejen. Hvis du kender det arabiske alfabet fra et andet sprog, men ellers ikke kender noget til arabisk, anbefaler vi, at du begynder på dette kursus, nemlig Standardarabisk 1.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er mellem 13 og 20 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Jan Pêt Khorto

Jan Pêt Khorto er en syrisk digter og forfatter, og han er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Derudover har han to bacheloruddannelser - en i journalistik og en i International Business and Politics fra CBS.

Jan Pêt boede i Syrien, indtil han blev 23 gammel, og han flyttede derefter til Danmark i 2008. Han er medstifter af Det Syriske Kulturinstitut i Danmark og har siddet i bestyrelsen siden dets oprettelse i 2015. Desuden var han næstformand i perioden 2016-2017.
Jan Pêt har udgivet fem digtsamlinger: tre på arabisk og to oversat til dansk.

Jan anbefaler:
”Tag til Mellemøsten, når du kan, og spild ikke din tid på turiststederne. Gå i stedet ind på de lokale cafeer og restauranter, eller tag ud på landet, hvis du kan! Lyt til traditionel musik som Fairuz, Abdul Halim Hafez, Um Kalthum. Spis alt hvad du kan!  Det mellemøstlige køkken er meget farverigt (prøv Foul). Drik Ayran og ikke cola eller øl, når du spiser syrisk mad. Og glem ikke ’argile’ (Hookah på syrisk) bagefter.”


Show moreShow less

Standardarabisk 1 - for begyndere

8 September - 19 January

Register