Menu

Arabisk samtale for øvede (A2-B1)

Start
Wednesday September 8
Price
DKK 2,605
Reduced price
DKK 2,440
Lessons
28
Start 08.09.2021
Period 08.09.2021 to 15.12.2021
Lessons 28
Class no. 1503-21
Teacher cand.scient.pol. Jan Pêt Khorto
 
Location Vognmagergade 8, 2.sal
Room V268
Time Wed 19:15 - 20:55
Price DKK 2,605
Reduced price DKK 2,440
Time Wed 19:15 - 20:55

Bliv endnu bedre til at tale arabisk
Vi taler arabisk sammen ud fra princippet om, at "kullo arabi". Det betyder, at du kan være med, ligegyldigt om du taler standardarabisk, levantisk eller en anden dialekt.
Du lærer at danne bedre og mere naturlige sætninger, og du får udvidet ordforrådet, så du kan tale med om flere emner. Du lærer at bruge det nye ordforråd og de nye vendinger i den rette kontekst. Du bliver bedre til at udveksle meninger, argumentere og fortælle i både nutid og datid.
Vi øver selvfølgelig også grammatik efter behov.

Vi starter med at vælge nogle emner sammen. Det kan fx være:


  • aktuelle emner eller nyheder

  • vores hverdag og dagligdagsliv

  • ting vi har oplevet

  • interessante steder i Mellemøsten

  • vores fremtidsplaner og drømme

  • det arabiske køkken

  • arabisk kultur som fx musik, film og teaterDu kan læse og skrive alfabetet allerede. Om du har lært dialekt eller standardarabisk, er ikke så vigtigt, men du skal være klar til at prøve kræfter med arabiske materialer af forskellig slags og til at give plads til alle. Du kan allerede tale en del arabisk om mange forskellige samfundsrelaterede emner som kultur, rejser og uddannelse. Du kan både nutid og datid og kender det arabiske sprogs opbygning og kan slå op i en ordbog.

Vær opmærksom på, at underviseren selv taler standardarabisk og syrisk dialekt. Derfor kan han naturligvis bedst hjælpe med grammatik og ordforråd inden for dette.

Hvordan foregår timerne?
Vi bruger lyd- og videoklip og tekster til at træne ordforråd og udtale, og derefter taler vi om det, vi har læst eller hørt. Vi laver også samtaleøvelser baseret på virkelig situationer, så du kan forberede dig på at tale med arabere fra dit nabolag eller på din næste rejse til Mellemøsten.

Du skal regne med 2-3 timer forberedelse om ugen.

Undervisningsmateriale
Vi bruger uddrag og lyd- og videoklip fra en masse forskellige steder. Det kan være nyhedsklip fra YouTube, korte avisartikler, øvelser fra lærebøger eller forskellige autentiske materialer på arabisk som fx hjemmesider eller opslag på sociale medier.
Materialet er inkluderet i kursusprisen.
Der er mellem 8 og 14 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Jan Pêt Khorto

Jan Pêt Khorto er en syrisk digter og forfatter, og han er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Derudover har han to bacheloruddannelser - en i journalistik og en i International Business and Politics fra CBS.

Jan Pêt boede i Syrien, indtil han blev 23 gammel, og han flyttede derefter til Danmark i 2008. Han er medstifter af Det Syriske Kulturinstitut i Danmark og har siddet i bestyrelsen siden dets oprettelse i 2015. Desuden var han næstformand i perioden 2016-2017.
Jan Pêt har udgivet fem digtsamlinger: tre på arabisk og to oversat til dansk.

Jan anbefaler:
”Tag til Mellemøsten, når du kan, og spild ikke din tid på turiststederne. Gå i stedet ind på de lokale cafeer og restauranter, eller tag ud på landet, hvis du kan! Lyt til traditionel musik som Fairuz, Abdul Halim Hafez, Um Kalthum. Spis alt hvad du kan!  Det mellemøstlige køkken er meget farverigt (prøv Foul). Drik Ayran og ikke cola eller øl, når du spiser syrisk mad. Og glem ikke ’argile’ (Hookah på syrisk) bagefter.”


Show moreShow less

Arabisk samtale for øvede (A2-B1)

8 September - 15 December

Register