Menu

A1.3 og A1.4 Fransk for dig, som kan lidt (trin 3+4 af 4)

Start
Tuesday September 3
Price
DKK 3,330
Reduced price
DKK 3,005
Lessons
54
Start 03.09.2024
Period 03.09.2024 to 21.01.2025
Lessons 54
Course no.: 1221-24
Teacher maîtrise de français langue étrangère Lise Soula
 
Location Gothersgade 14, 1. sal
Room 103
Time Tue 17:30 - 20:00
Price DKK 3,330
Reduced price DKK 3,005
Time Tue 17:30 - 20:00

Få mod på lette samtaler på fransk
Har du blod på tanden efter mere fransk? Kan du lidt fransk, og vil du lære endnu mere? Så er det her kursus dit næste skridt mod bedre oplevelser og ferier i det franske.

Vi repeterer gloserne fra begynderkurset, og du bliver sikkert glædeligt overrasket over, hvor meget der allerede sidder fast. Og så tager vi en hurtig genvej til at udvide ordforrådet med en gennemgang af de franske ord, du allerede kender, fordi vi også bruger dem på dansk - blandt andet apéritif, intelligent og lingerie.

Men vi skal selvfølgelig ikke hvile på de franske laurbær. Så vi fortsætter med flere gloser, og du lærer blandt andet de forskellige betegnelser på familiemedlemmer som bedstefar og bedstemor og at fortælle, hvor din familie kommer fra. I Frankrig er det almindeligt, at der i en familie er et familiemedlem, der ikke er født i Frankrig, så rødder betyder noget.

Fortæl, hvad du har lavet
I den grammatiske afdeling lærer du at bøje flere verber i datid og at bygge en sætning op med forskellige tidsudtryk som mens, i løbet af og fra og til. Det gør dig klar til at fortælle, hvad du har lavet. Du lærer også at jonglere mellem de to forskellige datider passe composé og imparfait, som giver dine sætninger dybde og variation.

Du lærer fx at sige, at du har


  • været på marked

  • været på restaurant

  • snakket med naboerne

  • set tv

  • læst en bog

  • været i teatretDa mange kursister vil lære at tale fransk for at få mere ud af ferierne i det populære ferieland, kigger vi også på fransk geografi. Bestil fx une galette i Rennes, som er Bretagnes charmerende og livlige hovedstad med masser af studerende. La galette er en boghvedepandekage og Bretagnes svar på en sandwich. Drik gerne et glas cidre til la galette - og nyd den syrlige, prikkende drik i stedet for en øl. Vi klæder dig på til at komme i kontakt med de lokale, og så derfor taler vi om vejrudsigten, kendte mennesker og aktuelle nyheder. På den måde kan du bedre falde i snak med bagerkonen, tjeneren eller din franske udlejer, næste gang du er i Frankrig.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 15-24. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister 5% rabat på bøger. Vi beder dig anskaffe bøgerne inden kursusstart.

Praktisk
Forberedelsestid: ca. 2 timer.

På A1-niveaet får du også adgang til Grammaludique, som er en skattekiste af supplerende selvrettende øvelser, som vores undervisere har sat sammen til dig. Der er en række forskellige emner, hvor du på egen hånd kan gå på opdagelse i, hvis du har tid og lyst til mere end de almindelige lektier.

Description in English
Do you already speak a little French? Get ready for your next trip!
If you already speak a little French but would like to learn more, then this is the course for you. On this course, you go from beginner's to pre-intermediate level. You learn to use French in more nuanced ways, and on your next trip, you will be able to use French to handle most situations. We focus on speaking as much French as possible in class, so it's okay if you don't speak much Danish.

Lise Soula

Lise er franskmand og er uddannet som underviser i fransk som fremmedsprog på Tours Universitet og Nottingham Universitet. Hun har undervist børn, unge og voksne i både England og Danmark.

Lises råd til dig, der lærer fransk:
”Lyt til fransk musik og syng med for at huske teksten!
Se franske film derhjemme og i biografen for at mærke kulturen, udvide dit ordforråd og forbedre udtalen! Grand Teatret og Cinemateket viser året rundt nye og gamle fransktalende film med undertekster på dansk.”

Show moreShow less

A1.3 og A1.4 Fransk for dig, som kan lidt (trin 3+4 af 4)

3 September - 21 January

Register