Menu

A1.4 Fransk for dig, som kan lidt (trin 4 af 4)

Start
Wednesday September 11
Price
DKK 1,665
Reduced price
DKK 1,505
Lessons
27
Start 11.09.2024
Period 11.09.2024 to 13.11.2024
Lessons 27
Course no.: 1225-24
Teacher tolk og oversætter Sabrina Galfre Vallicelli
 
Location Vognmagergade 8, stuen
Room V034
Time Wed 18:00 - 20:30
Price DKK 1,665
Reduced price DKK 1,505
Time Wed 18:00 - 20:30

Fransk for dig, der vil afslutte begynderniveauet og blive klar til let øvet
Nu er du nået til sidste del af begynderniveauet A1, eller også har du lidt rustent fransk med i bagagen og vil gerne repetere lidt, inden du går i gang med niveau A2 - let øvet. Du har styr på mange ting i dagligdags situationer. Du kan gå på marked og købe ind, og du kan være præcis, når du skal bede om et bestemt antal æbler og de rødeste tomater. Du kan foreslå dine franske venner at mødes til et glas vin på terrassen, og du kan fortælle kort om, hvorfor du er glad for fransk vin og mad.

Vi repeterer gloserne og grammatikken fra tidligere hold, og du bliver sikkert glædeligt overrasket over, hvor meget der allerede sidder fast. Og så tager vi en hurtig genvej til at udvide ordforrådet med en gennemgang af de franske ord, du allerede kender, fordi vi også bruger dem på dansk: blandt andet abonnement, dessert og emballage.

Vi fortsætter med flere gloser, og du lærer blandt andet de forskellige betegnelser på familiemedlemmer som bedstefar og bedstemor og at fortælle, hvor din familie kommer fra. Vi taler også om familiestrukturer i Frankrig. Hvor mange bliver fx gift og skilt? Ved du, hvorfor alle franskmænd bliver gift på rådhuset? Stat og kirke har været adskilt i Frankrig siden 1905, så det er kun vielser ved rådhuset, som er juridisk gyldige.

Fortæl, hvad du har lavet
I den grammatiske afdeling lærer du at bøje flere verber i datid og at bygge en sætning op med forskellige tidsudtryk som mens, i løbet af og fra og til. Det gør dig klar til at fortælle, hvad du har lavet.

Fx at du har


 • købt ind

 • været på arbejde

 • spist ude

 • set tv

 • dyrket sport

 • været i biografen

 • gjort rent

 • sovetDa mange kursister vil lære at tale fransk for at få mere ud af ferierne i Frankrig, kigger vi også på fransk geografi. Du lærer at finde nogle kendte byer på kortet: Lyon, Nice, Marseilles, Lille og Rennes, ligesom vi læser om de skønne steder ved vandet og i bjergene, hvor franskmænd selv ynder at holde ferie. Du kan tale med om vejret, sæsoner - hvornår er det bedst at tage til Bourgogne og gå tur i vinmarkerne eller vandre på Korsika? Du lærer at lave sammenligninger, så du er præcis, når du skal beskrive en person, en genstand eller en oplevelse. Så kan du fx beskrive forskellen på at besøge Versaille og slottene i Loire- dalen eller forskellen på at sejle på Seinen og Rhônefloden.

Har du endnu ikke planlagt den næste ferie til Frankrig, bliver du måske fristet. For vi læser blandt andet avisnotitser og billedtekster fra franske aviser, og mange bliver overrasket over, at de allerede kan forstå meget af indholdet her på et af begynderkurserne.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Vi læser kap. 21- 24 i Amical A1. Vent med at købe bøgerne til du har været til undervisning.
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).

Praktiske oplysninger
A1.4 fransk er for dig, der har fulgt undervisningen i A1.3 Fransk eller for dig, der allerede kan tale lidt fransk og nu gerne vil lære mere. A1.4 er den sidste del på begynderniveauet A1. Næste trin er A2.1.
Er du i tvivl om dit niveau, så tag den grundige, gratis test på studieskolen.dk/sprogtest.
Forberedelsestid: Du skal regne med cirka to timers forberedelse om ugen. Brug hellere 15 minutter hver dag end to timer aftenen før undervisningen.

Sabrina Galfre Vallicelli

Sabrina er franskmand på sin mors side og italiener på sin fars. Hun er opvokset på Côte d'Azur og har studeret både i Frankrig og i Italien.
Sabrina har studeret til tolk og oversætter i Milano, hun har et europæisk diplom i kommunikation, og hun har undervist i fransk i mere end 25 år.
Hun er en passioneret underviser i fransk, og derudover er hun både empatisk og pædagogisk, når hun underviser.

Sabrina anbefaler:
"At lære et sprog skal være en spændende rejse, derfor er det en stor hjælp at supplere undervisningen med at læse artikler på fransk, læse e-bøger, høre fransk musik, se film og meget mere. Internettet er helt sikkert en god - og billig - ressource til det!"

Show moreShow less

A1.4 Fransk for dig, som kan lidt (trin 4 af 4)

11 September - 13 November

Register