Menu

B1.1 Hverdagsfransk - intermédiaire en ligne - online

Start
Tuesday September 3
Price
DKK 2,880
Reduced price
DKK 2,665
Lessons
36
Start 03.09.2024
Period 03.09.2024 to 21.01.2025
Lessons 36
Course no.: 1260-24
Teacher maîtrise didactique des langues et du français langue étrangère Canan Kurban
 
Location online
Room Zoom
Time Tue 18:30 - 20:10
Price DKK 2,880
Reduced price DKK 2,665
Time Tue 18:30 - 20:10

Hverdagsfransk - hjemmefra
Det her kursus er for dig, der er rimelig sikker på fransk, og som gerne vil tale mere varieret og nuanceret. Nu kan du blive bedre hjemme fra sofaen, fra dit sommerhus, fra kolonihaven, fra båden i Sydfrankrig eller fra din arbejdsplads.
Et online sprogkursus i et virtuelt klasselokale er næsten ligesom det virkelige klasselokale, men du sparer dig selv for transporten, hvis afstanden overhovedet var realistisk. Til gengæld får du fysisk fleksibilitet og møder andre, som også elsker det franske sprog, mindst en gang om ugen.

Défi betyder udfordring på fransk
På dette kursus får du god lejlighed til at træne alle fire sprogfærdigheder - læs, lyt, tal og skriv fransk - i både grupper og sammen i klassen, og til at få udvidet dit franske ordforråd. Vi bruger lærebogen Défi fordi du nu er klar til flere udfordringer på fransk.

Du har allerede et godt basiskendskab til fransk og kan klare dig i de fleste dagligdagssituationer, så længe sproget er enkelt. På dette kursus får du lejlighed til at træne og forbedre dit fransk ved at tale, lytte, læse og skrive sammen med andre. Grammatisk vil vi især arbejde med, hvordan enkle sætninger kan udbygges og sammensættes til mere varierede udsagn. Vi arbejder med forskellige typer tekster, der varierer i genre, formål, ordforråd, længde og sværhedsgrad, så du gradvis lærer at forstå og bruge et lidt mere nuanceret og varieret fransk både mundtligt og skriftligt.

Tal masser af fransk
På dette hold taler underviseren kun fransk, men bare rolig, du kan forstå det meste af det, hun siger, også når der er ord, som du ikke kender, da hun både bruger meget kropssprog og siger den samme sætning på flere forskellige måder. Det hjælper dig til at blive god til afkodningsstrategier, som du selv kan bruge, når du er i et fransktalende land. Og underviseren taler også engelsk og lidt dansk, så i en snæver vending så kan du godt få hjælp på et andet sprog.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet. Vi anbefaler at du deltager fra en computer og ikke en tablet.
Som onlinekursist deltager du i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
Undervisningen i 'klassen' er selvfølgelig opdelt af et frikvarter, hvor du kan småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.
Du kan finde link til Zoom på Moodle

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetUndervisningsmateriale
Du bedes købe:

  • Défi 3, B1, Méthode de français, Livre de l'élève ISBN 9788416943593

  • Grammaire progressive du français. Niveau intermédiaire. Nouvelle édition. 4e édition (CLE) ISBN 9782090381030.


Bøgerne kan fx købes i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Husk at oplyse, at du er kursist på Studieskolen, så får du nemlig 5 % rabat på bøger.

Praktisk
B1.1 er for dig, der har fulgt undervisningen på A2 eller noget tilsvarende - måske har du boet i Frankrig i en periode.

Forberedelsestid: Du skal regne med cirka 2 timers forberedelse om ugen. Brug hellere 15 minutter hver dag end to timer aftenen før undervisningen.

Find dit niveau i fransk
Skal du finde det rigtige kursus, der passer lige til dig? Så tag vores online sprogtest i fransk. Når du har taget testen, kan vores sprogkonsulent nemmere vejlede dig til det helt rigtige kursus studieskolen.dk/sprogtest.

Envie de discuter en français en ligne ?
Conversations faciles en français : on lit, on regarde, on écoute et, surtout, on parle !
À chaque séance, un nouveau thème faisant l'actualité en France ou dans un pays francophone sera abordé.
Nous lirons des articles de journaux, regarderons des extraits d'émissions télévisées et débattrons ensemble de ces sujets quotidiens.
Nous ferons des exercices de grammaire de manière ponctuelle et selon les besoins. Nous travaillerons également la phonétique.
Ces cours auront pour objectifs d'améliorer vos compétences de communication, d'acquérir un vocabulaire varié et d'enrichir vos connaissances culturelles françaises et francophones.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Canan Kurban

Canan er franskmand. Hun er fra Alsace og har en master i sprogdidaktik og fransk som fremmedsprog og derudover også en master i ‘Formation, Innovation, Recherche’ fra Université de Strassbourg.

Canan har undervist i Frankrig i 6 år og har været med i et Erasmusprojekt om undervisning i forskellige europæiske lande, og i denne forbindelse har hun været i praktik på Studieskolen.

Canan elsker at undervise, og hun lægger i særlig høj grad vægt på den mundtlige kommunikation i klassen. Hun underviser kun på fransk, men hjælper gerne på engelsk, hvis der er noget, som er særligt svært at forstå for klassen. Canans indgang til undervisning er, at alle får mest ud af at blive udsat for så meget fransk som muligt – hun taler langsomt og tydeligt og bruger både kropssprog og tavlen til at illustrere det franske sprog.

Canan går til dansk på Studieskolen, så hun kender fra egen krop, hvordan det føles, når udtalen driller eller ordene mangler – så må man udtrykke sig på en anden måde – det hele handler jo om kommunikation og om at blive forstået.

Canan anbefaler:
Hvis du gerne vil have mere fransk i hverdagen:

  • Lyt til fransk musik
  • Se franske film. Filmstriben har film for enhver smag
  • Se franske serier. På Netflix eller andre streamingtjenester kan du bl.a. finde: ‘10 pour cent’, ‘Plan coeur’, ‘Lupin’, ‘Extra French’, ‘H’, ‘Mental’, ‘Détox’ og ‘Le Bazar de la charité’

Hvis du gerne vil øve mere fransk:
“Find en tandempartner, som vil tale fransk med dig. Så kan I også øve den fransktalendes danskkundskaber. Det er faktisk meget sjovt at blive bevist om sit eget sprogs vanskeligheder, og det sætter fransk i et nyt lys. Der findes forskellige apps til sprogudveksling fx ‘HelloTalk’ eller ‘Tandem’.”

Show moreShow less

B1.1 Hverdagsfransk - intermédiaire en ligne - online

3 September - 21 January

Register