Menu

A1.1 Tysk for begyndere

Start
Thursday September 9
Price
DKK 3,080
Reduced price
DKK 2,755
Lessons
54
Start 09.09.2021
Period 09.09.2021 to 27.01.2022
Lessons 54
Class no. 1101-21
Teacher cand.mag. Susanne Burkhardt
 
Location Borgergade 12, 1. floor
Room 111
Time Thu 17:30 - 20:00
Price DKK 3,080
Reduced price DKK 2,755
Time Thu 17:30 - 20:00

Kurset for dig, der vil tale med vores tyske naboer
Begynderkurset er for dig, der ikke kan tysk overhovedet og gerne vil lære at "overleve" sprogligt, eller som har planer om at blive rigtig god ved at fortsætte med flere tyskkurser.
For mange mennesker er det forholdsvis let at lære at tale tysk frem for andre sprog, fordi tysk har mange ord, der ligner de samme ord på andre sprog. Derfor lærer du hurtigt at gøre dig forståelig og at gætte dig frem - uden at gætte forkert.

Du lærer at klare dig i små hverdagssituationer, så du fx kan:


  • hilse høfligt og sige goddag og farvel

  • fortælle lidt om dig selv og din familie

  • fortælle, hvordan du bor

  • fortælle om dit job eller interesser

  • spørge, hvad klokken er


Det at gå på restaurant eller købe ind i et supermarked er noget af det, de fleste får brug for, når de besøger et andet land. Så du lærer en række ord og udtryk i forhold til at bestille mad og drikke på en restaurant eller købe fødevarer i en butik, så du fx kan bestille en god tysk øl. Du lærer også at stille praktiske spørgsmål om busser, tog og afgangstider, så du undgår at fare vild.

Kurset er for dig, der virkelig vil lære at tale sproget og fange den gode, tyske udtale. Al undervisning tilrettelægges efter, at du skal tale mest muligt.

Timerne er afvekslende, og vi skifter mellem forskellige typer af aktiviteter og arbejder både samlet og i forskellige små og store grupper.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk
Lærebøger: Før kurset begynder, skal du købe Menschen A1.1 Kursbuch ISBN 9783193619013 og Arbeitsbuch ISBN 9783193119018. Du kan med fordel købe bøgerne på academicbooks.dk.

Du kan godt deltage på kurset, selvom du ikke taler dansk. Undervisningen foregår så vidt muligt på tysk, men hvis det tyske slipper op, taler vi dansk eller engelsk.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Susanne Burkhardt

Susanne Burkhardt er cand.mag. i etnologi, sociologi og antropologi fra universitetet i Göttingen, og hun har læst tysk på Københavns Universitet. Susanne er født i Sydtyskland, men opvokset i Bremen.

Susanne anbefaler lige nu:
Musik: Der er masser af god tysk musik for tiden i den tyske radio. Prøv for eksempel at høre NDR2 på din smartphone.
Litteratur: Det er altid en god ide at gå forbi det tyske Goethe Institut i København, hvor man altid kan finde noget, lige meget hvilket niveau eller hvilken smag man har.
Tysk fjernsyn: Kan du modtage tyske fjernsynskanaler, så er det en god idé regelmæssigt at se tysk fjernsyn. Her kan man både følge med, hvad der er aktuelt i Tyskland, men også få ens ordforråd opdateret. Der er masser af film og udsendelser, som er tyske, og derfor ikke synkroniseret! Man kan også gå på nettet, fx ZDF og gå ind i deres mediatek. Her findes enkelte film, serieafsnit og mange dokumentarprogrammer.
Show moreShow less

A1.1 Tysk for begyndere

9 September - 27 January

Register