Menu

A1 Tysk for falske begyndere

Start
Thursday September 9
Price
DKK 3,080
Reduced price
DKK 2,755
Lessons
54
Start 09.09.2021
Period 09.09.2021 to 27.01.2022
Lessons 54
Class no. 1102-21
Teacher cand.mag. Sabine Kramer
 
Location Borgergade 12, 1. floor
Room 107
Time Thu 17:30 - 20:00
Price DKK 3,080
Reduced price DKK 2,755
Time Thu 17:30 - 20:00

Bliv god til tysk - igen
Kender du følelsen af, at du engang har lært noget og synes, at du har glemt det igen? Hvis du kan svare ja til det, så er det en følelse, du deler med mange andre.
Mange har lært tysk i skolen, men hvis man ikke bruger det ind imellem, så kan man føle, at det er gået helt i glemmebogen. Det kan også være, at du har lært tysk på en måde, hvor der ikke var fokus på at tale tysk, men mere på at terpe grammatik. Det synes de fleste ikke er særlig sjovt.
Sådan er det ikke på Studieskolen. Hos os har vi fokus på, at alle lærer at TALE tysk, og grammatikken bruger vi kun som redskab. Efter dette kursus skifter dit fokus fra "jeg kan ikke huske alle de kasus" til "jeg kan da sagtens sige en hel masse på tysk."

Det bliver hurtigt sjovt, for vi går hurtigt frem
Netop fordi du engang har lært lidt (eller meget) tysk, så kan vi gå hurtigt frem. På bare 18 uger kommer du igennem hele begynderniveauet A1 og får aktiveret og opfrisket din gamle viden.

Vi taler meget tysk
Vi taler meget tysk i timerne. Vi øver alle mulige situationer, som du skal bruge, når du er i Tyskland. Det kan fx være at gå på restaurant eller café eller købe ind i et supermarked. Det er situationer, som de fleste får brug for, når de besøger et andet land. Derfor lærer du en lang række ord og udtryk, som du skal bruge.

Du lærer også at klare dig i andre små hverdagssituationer, så du fx kan:


 • fortælle lidt om dig selv og din familie

 • fortælle om din bolig eller din by med mange nuancer

 • fortælle om dit job eller dine interesser

 • spørge om og give vejvisninger

 • fortælle om dine planer og ønsker

 • forstå og give instruktioner og bede om hjælp

 • beskrive folks udseendeI en mere festlig afdeling ser vi på, hvad der typisk står i en invitation, og hvordan du siger tillykke med fødselsdagen. Du lærer lidt festlig smalltalk som skål, velbekomme eller at tale om vejret eller din ferie. Og du lærer at fortælle i datid, hvad du har lavet i løbet af dagen. Fx at du har været på arbejde eller lavet mad.

Efter kurset tør du godt tage teten, når familien på næste rejse til Tyskland skal tjekke ind på hotel, bestille øl på en café eller spørge til prisen på en vare i en forretning, og du er ikke længere bange for at komme et sted hen, hvor ingen taler engelsk.

Timerne er afvekslende, og vi skifter mellem forskellige typer af aktiviteter og arbejder både samlet og i forskellige små og store grupper.
Vi taler tysk så meget som muligt, men hvis det tyske slipper op, taler vi dansk eller engelsk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk
Lærebøger: Før kurset begynder, skal du købe Menschen A1 Kursbuch ISBN 9783191019013 og Arbeitsbuch ISBN 9783191119010. Du kan med fordel købe bøgerne på academicbooks.dk.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Sabine Kramer

Sabine er vokset op i Tyskland. Hun er cand.mag. i tysk fra Københavns Universitet. Hun er en rutineret lærer, der gerne bruger videoer og lyd i undervisningen. Hun synes, at grammatikken gerne må være sjov, og hun er god til at formidle den, så kursisterne let kan følge med.

Sabine anbefaler lige nu:
Litteratur: Litteratur: "Juli Zeh (Unterleuten) er en af yndlingsforfatterne, men der er også mange andre som Daniel Kehlmann (Tyll), Doris Hansen (Altes Land) og selvfølgelig klassikere som Herman Hesse og Stefan Zweig. Hvis de er for svære at læse endnu, så tag i stedet på biblioteket og find én af de utallige tyske easy-readers. De findes på alle niveauer."
Overnatte i Tyskland: ”Jeg har gode erfaringer med at bo på Bed & Breakfast. Det er oftest billigere end hoteller, man bor hos en familie, og man kommer tættere på tysk kultur.”
Lær mere tysk: Hjemmesiden Deutsche Welle er en guldgrube af informationer om kultur og samfund. Man kan få opdateret sit ordforråd, og der er sprogkurser for både begyndere og på mellemniveau. Der er også bearbejdede avisartikler, der bliver læst op på tysk.

Show moreShow less

A1 Tysk for falske begyndere

9 September - 27 January

Register