Menu

A1.2 Tysk for næsten begyndere - Vormittag - online

Start
Wednesday September 8
Price
DKK 2,665
Reduced price
DKK 2,450
Lessons
36
Start 08.09.2021
Period 08.09.2021 to 19.01.2022
Lessons 36
Class no. 1103-21
Teacher cand.mag. Maike Hiltmann
 
Location online
Room Zoom
Time Wed 10:00 - 11:40
Price DKK 2,665
Reduced price DKK 2,450
Time Wed 10:00 - 11:40

Til fest på tysk
Kurset begynder med en lille sejr. For det er et kursus for dig, der ikke er helt nybegynder i tysk, og vi kan derfor indlede kurset med at repetere det, du allerede kan. I takt med at du bliver mere trænet i løbet af dette kursus, kan du fortælle lidt mere detaljeret om de emner, der hører til på begynderkurset.

Men du lærer selvfølgelig også at tale om nye emner. Du lærer bl.a. at:


 • fortælle med flere nuancer om din bolig eller din by

 • spørge om og give vejvisninger

 • fortælle, hvad du drømmer om eller planlægger at lave

 • forstå og give instruktioner og bede om hjælp

 • beskrive folks udseende fx deres hårfarve, kropsbygning og tøj

 • tale om kroppen, sygdom og sundhed

 • føre en enkel telefonsamtale


I en mere festlig afdeling ser vi på, hvad der typisk står i en invitation, og hvordan du siger tillykke med fødselsdagen. Du lærer lidt festlig smalltalk som skål, velbekomme eller at tale om vejret eller din ferie. Og du lærer at fortælle i datid, hvad du har lavet i løbet af dagen. Fx at du har været på arbejde, lavet mad eller været på café.

På Studieskolen er fokus altid primært på, at du virkelig lærer at tale sproget og får styr på den tyske udtale. Derfor inddrager vi kun grammatikken i et mindre omfang, ligesom vi kun taler dansk, når det er absolut nødvendigt. For at du kommer til at tale mest muligt, arbejder du ofte i mindre grupper sammen med dine medkursister, så du kommer også til at lære dem godt at kende.

Timerne er afvekslende, og vi skifter mellem forskellige typer af aktiviteter og arbejder både samlet og i forskellige små og store grupper.
På det her niveau lærer du at bøje verberne i andre tider end nutid.

Hvordan foregår onlineundervisning?
Du er en del af et hold, som mødes fast en gang om ugen i vores virtuelle klasseværelse via programmet Zoom. Du kan deltage fra din computer eller tablet. Du skal ikke være en teknikhaj for at deltage, men din computer eller tablet skal have et rimeligt webkamera og en rimelig mikrofon, så vi alle sammen kan se og høre hinanden godt.
Vi taler tysk så meget som muligt, men hvis det tyske slipper op, taler vi dansk eller engelsk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk
Lærebøger: Før kurset begynder, skal du købe Menschen A1.2 Kursbuch ISBN 9783195019011 og Arbeitsbuch ISBN 9783195119016. Du kan med fordel købe bøgerne på academicbooks.dk.

Du kan godt deltage på kurset, selvom du ikke taler dansk. Undervisningen foregår så vidt muligt på tysk, men hvis det tyske slipper op, taler vi dansk eller engelsk.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-12 kursister på holdet.

Maike Hiltmann

Maike Hiltmann er cand.mag. i spansk, fransk og engelsk filologi fra universitetet i Jena, Tyskland. På Studieskolen underviser hun både i spansk og tysk. Dele af sit studium har hun taget på Goethe Universität i Frankfurt, universitetet i Barcelona og universitetet i Bordeaux. Hun har i flere år undervist i tysk på Goethe-Instituttet.

På spansk har hun skrevet speciale om nutidig spansk litteratur, helt konkret om Carlos Ruiz Zafóns La sombra del viento, på universitetet i Barcelona. Maike har i flere år boet og arbejdet i Costa Rica og Barcelona og er kommet til Danmark på grund af sin costaricanske kæreste, der er i gang med sin master på DTU.

I de seneste to år har hun arbejdet som sprogunderviser, oversætter og turistfører i København.

Maike anbefaler - om tysk:
•  Prøv at lytte til Mark Forster eller Namika, de er begge to meget gode musikere. I kan også lære meget af gruppen Wise Guys, et a cappella-band med meget gode tekster kun på tysk. 

•  Har I nogensinde været i Freiburg i det sydlige Tyskland? Hvis svaret er „nej“, så har I planen til jeres næste ferie. Det er en vidunderlig smuk by i nærheden af Schwarzwald.


Maike anbefaler - om spansk:
• Min yndlingsby i Spanien er Barcelona, fordi byen har alt, hvad man kan ønske sig: Hav og strand, bjerge, smuk arkitektur, fantastiske parker, et livligt natteliv og masser af kultur. Klimaet er så behageligt, at byen er værd at besøge året rundt.

• Jeg elsker at danse salsa, og der er en masse steder i København, hvor man kan danse og måske tale lidt spansk med de latinamerikanere, som mødes her. Et par af disse steder er Kedelhallen, The Old Irish Pub om torsdagen og forskellige salsaskoler.

• Når det gælder musik, kan jeg anbefale Prince Royce, som er en amerikansk bachatasanger med dominikanske rødder. Min yndlingssang er Deja vu, som han har indspillet med Shakira. Alvaro Soler, en spansk popsanger, har mange sange med enkle tekster, som er lette at forstå allerede på begynderniveau.

Show moreShow less

A1.2 Tysk for næsten begyndere - Vormittag - online

8 September - 19 January

Register