Menu

B1.1 og B1.2 Tysk mellemniveau - online

Start
Thursday September 9
Price
DKK 3,330
Reduced price
DKK 3,060
Lessons
45
Start 09.09.2021
Period 09.09.2021 to 27.01.2022
Lessons 45
Class no. 1120-21
Teacher cand.mag. Maike Hiltmann
 
Location online
Room Zoom
Time Thu 17:30 - 19:40
Price DKK 3,330
Reduced price DKK 3,060
Time Thu 17:30 - 19:40

Fortsætterkurset er for dig, der allerede kan en del tysk. Både mundtligt og grammatisk
Som altid fokuserer vi på, at du taler mest muligt. Og det vægter også mere end grammatikken. Derfor taler vi en del på tværs af klassen, og du kommer til at drøfte en række emner i mindre grupper. Og nu hvor du er på så højt et sprogligt niveau, vil du sikkert opleve, at samtalerne ofte bliver mindst lige så interessante, som når du hygger dig med en god ven.

Vi taler bl.a. om


  • venskab og drømme

  • bolig og fritid

  • mad og sundhed

  • kultur fx film, musik og litteratur

  • forbrug, indkøb og penge


Vi læser også avisartikler og andre tekster, vi lytter til lydfiler og ser videoklip, så du både får tungen på gled, får et større ordforråd og får lettere ved at forstå tysk tale.

Grammatisk har vi fokus på adjektiver, sammenligning, modalverber og ejefald, verber i imperfektum, præpositioner og kobling af verber og præpositioner - og du vil opleve at få større sikkerhed og at kunne kommunikere mere præcist, når du får styr på grammatikken.

Hvordan foregår onlineundervisning?
Du er en del af et hold, som mødes fast en gang om ugen i vores virtuelle klasseværelse via programmet Zoom. Du kan deltage fra din computer eller tablet. Du skal ikke være en teknikhaj for at deltage, men din computer eller tablet skal have et rimeligt webkamera og en rimelig mikrofon, så vi alle sammen kan se og høre hinanden godt.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset


Praktisk
Lærebog: Vi bruger Aspekte neu B1+ Teil 1, ISBN 9783126050180. Du kan købe bogen bl.a. på www.klett-sprachen.de eller www.academicbooks.dk.

B1-niveauet består af 4 moduler, og dette kursus dækker 2 af dem. Vi anbefaler, at du tager alle fire moduler for at opnå niveau B1.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-12 kursister på holdet.

Maike Hiltmann

Maike Hiltmann er cand.mag. i spansk, fransk og engelsk filologi fra universitetet i Jena, Tyskland. På Studieskolen underviser hun både i spansk og tysk. Dele af sit studium har hun taget på Goethe Universität i Frankfurt, universitetet i Barcelona og universitetet i Bordeaux. Hun har i flere år undervist i tysk på Goethe-Instituttet.

På spansk har hun skrevet speciale om nutidig spansk litteratur, helt konkret om Carlos Ruiz Zafóns La sombra del viento, på universitetet i Barcelona. Maike har i flere år boet og arbejdet i Costa Rica og Barcelona og er kommet til Danmark på grund af sin costaricanske kæreste, der er i gang med sin master på DTU.

I de seneste to år har hun arbejdet som sprogunderviser, oversætter og turistfører i København.

Maike anbefaler - om tysk:
•  Prøv at lytte til Mark Forster eller Namika, de er begge to meget gode musikere. I kan også lære meget af gruppen Wise Guys, et a cappella-band med meget gode tekster kun på tysk. 

•  Har I nogensinde været i Freiburg i det sydlige Tyskland? Hvis svaret er „nej“, så har I planen til jeres næste ferie. Det er en vidunderlig smuk by i nærheden af Schwarzwald.


Maike anbefaler - om spansk:
• Min yndlingsby i Spanien er Barcelona, fordi byen har alt, hvad man kan ønske sig: Hav og strand, bjerge, smuk arkitektur, fantastiske parker, et livligt natteliv og masser af kultur. Klimaet er så behageligt, at byen er værd at besøge året rundt.

• Jeg elsker at danse salsa, og der er en masse steder i København, hvor man kan danse og måske tale lidt spansk med de latinamerikanere, som mødes her. Et par af disse steder er Kedelhallen, The Old Irish Pub om torsdagen og forskellige salsaskoler.

• Når det gælder musik, kan jeg anbefale Prince Royce, som er en amerikansk bachatasanger med dominikanske rødder. Min yndlingssang er Deja vu, som han har indspillet med Shakira. Alvaro Soler, en spansk popsanger, har mange sange med enkle tekster, som er lette at forstå allerede på begynderniveau.

Show moreShow less

B1.1 og B1.2 Tysk mellemniveau - online

9 September - 27 January

Register