Menu

A1.1 Tysk for begyndere (anden del)

Start
Thursday November 18
Price
DKK 1,540
Reduced price
DKK 1,375
Lessons
27
Start 18.11.2021
Period 18.11.2021 to 27.01.2022
Lessons 27
Class no. B1101-21
Teacher cand.mag. Susanne Burkhardt
 
Location Borgergade 12, 1. floor
Room 111
Time Thu 17:30 - 20:00
Price DKK 1,540
Reduced price DKK 1,375
Time Thu 17:30 - 20:00

Kurset for dig, der vil tale med vores tyske naboer
Du kan en lille smule tysk, og er ikke interesseret i at starte helt fra bunde med 'Guten Tag', men du er kun lige gået i gang med tysk. Dette kursus er andel del af "Tysk for begyndere" - et kursus for folk, der slet ikke kender til tysk. Her kan du komme med på holdet, efter det har kørt i 9 uger og på den måde undgå at starte helt forfra.

Du springer derfor direkte ud i at øve dig på at tale i en række situationer, du har brug for, når du er i Tyskland som hvis du fx skal


  • gå på restaurant og bestille fx Wienerschnitzel, Apfelstrudel og en god øl

  • købe ind i et supermarked. Måske skal du spørge efter nogle af de lækre tyske charcuterivarer?

  • stille praktiske spørgsmål om bus og tog osv., så du undgår at fare vild

  • fortælle om, hvad du interesserer dig for

  • fortælle om, hvad du har lavet i løbet af dagenKurset er for dig, der virkelig vil lære at tale sproget og fange den gode, tyske udtale. Al undervisning tilrettelægges efter, at du skal tale mest muligt.

Timerne er afvekslende, og vi skifter mellem forskellige typer af aktiviteter og arbejder både samlet og i forskellige små og store grupper.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk
Lærebøger: Før kurset begynder, skal du købe Menschen A1.1 Kursbuch ISBN 9783193619013 og Arbeitsbuch ISBN 9783193119018. Du kan med fordel købe bøgerne på academicbooks.dk.
Dette hold starter ca. ved kapitel 7, så du kan med fordel repetere kapitel 1-6, inden kurset starter.

Du kan godt deltage på kurset, selvom du ikke taler dansk. Undervisningen foregår så vidt muligt på tysk, men hvis det tyske slipper op, taler vi dansk eller engelsk.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Susanne Burkhardt

Susanne Burkhardt er cand.mag. i etnologi, sociologi og antropologi fra universitetet i Göttingen, og hun har læst tysk på Københavns Universitet. Susanne er født i Sydtyskland, men opvokset i Bremen.

Susanne anbefaler lige nu:
Musik: Der er masser af god tysk musik for tiden i den tyske radio. Prøv for eksempel at høre NDR2 på din smartphone.
Litteratur: Det er altid en god ide at gå forbi det tyske Goethe Institut i København, hvor man altid kan finde noget, lige meget hvilket niveau eller hvilken smag man har.
Tysk fjernsyn: Kan du modtage tyske fjernsynskanaler, så er det en god idé regelmæssigt at se tysk fjernsyn. Her kan man både følge med, hvad der er aktuelt i Tyskland, men også få ens ordforråd opdateret. Der er masser af film og udsendelser, som er tyske, og derfor ikke synkroniseret! Man kan også gå på nettet, fx ZDF og gå ind i deres mediatek. Her findes enkelte film, serieafsnit og mange dokumentarprogrammer.
Show moreShow less

A1.1 Tysk for begyndere (anden del)

18 November - 27 January

Register