Menu

A1 Tysk for falske begyndere (anden del)

Start
Thursday November 18
Price
DKK 1,540
Reduced price
DKK 1,375
Lessons
27
Start 18.11.2021
Period 18.11.2021 to 27.01.2022
Lessons 27
Class no. B1102-21
Teacher cand.mag. Sabine Kramer
 
Location Borgergade 12, 1. floor
Room 107
Time Thu 17:30 - 20:00
Price DKK 1,540
Reduced price DKK 1,375
Time Thu 17:30 - 20:00

For dig, der har fået smag for tysk
Har du lært lidt tysk i skolen, eller har du taget vores begynderkursus A1? Så kan du gå videre og lære mere her.
Dette kursus er andel del af "Tysk for falske begyndere"- et kursus for folk, der har lært tysk tidligere, men gerne vil igennem det hele igen inden de går starter på A2-niveauet. Når du starter, har holdet kørt i 9 uger, og du kan komme med til de resterende 9 uger.

Du kan allerede det mest grundlæggende som at præsentere dig selv og fortælle om dit job eller dine interessser. Nu kommer du videre med at lære ordforråd og sætninger, som du kan bruge, når du er i Tyskland, eller når du andre steder taler med tysktalende.
Du lærer bl.a. at:


 • fortælle om din bolig eller din by med mange nuancer

 • spørge om og give vejvisninger

 • fortælle om dine planer og ønsker

 • forstå og give instruktioner og bede om hjælp

 • beskrive folks udseende

 • tale om kroppen, sundhed og sygsom

 • føre en enkel telefonsamtale


I en mere festlig afdeling ser vi på, hvad der typisk står i en invitation, og hvordan du siger tillykke med fødselsdagen. Du lærer lidt festlig smalltalk som skål, velbekomme eller at tale om vejret eller din ferie.

På Studieskolen er fokus altid primært på, at du virkelig lærer at tale sproget og får styr på den tyske udtale. Derfor inddrager vi grammatikken i et mindre omfang på begynderkurset, ligesom vi kun taler dansk, når det er absolut nødvendigt. For at du kommer til at tale mest muligt, arbejder du og dine medkursister ofte i mindre grupper, så du kommer også til at lære de andre godt at kende.
Vi taler tysk så meget som muligt, men hvis det tyske slipper op, taler vi dansk eller engelsk.
Timerne er afvekslende, og vi skifter mellem forskellige typer af aktiviteter og arbejder både samlet og i forskellige små og store grupper.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk
Lærebøger: Før kurset begynder, skal du købe Menschen A1.2 Kursbuch ISBN 9783195019011 og Arbeitsbuch ISBN 9783195119016. Du kan med fordel købe bøgerne på academicbooks.dk.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Sabine Kramer

Sabine er vokset op i Tyskland. Hun er cand.mag. i tysk fra Københavns Universitet. Hun er en rutineret lærer, der gerne bruger videoer og lyd i undervisningen. Hun synes, at grammatikken gerne må være sjov, og hun er god til at formidle den, så kursisterne let kan følge med.

Sabine anbefaler lige nu:
Litteratur: Litteratur: "Juli Zeh (Unterleuten) er en af yndlingsforfatterne, men der er også mange andre som Daniel Kehlmann (Tyll), Doris Hansen (Altes Land) og selvfølgelig klassikere som Herman Hesse og Stefan Zweig. Hvis de er for svære at læse endnu, så tag i stedet på biblioteket og find én af de utallige tyske easy-readers. De findes på alle niveauer."
Overnatte i Tyskland: ”Jeg har gode erfaringer med at bo på Bed & Breakfast. Det er oftest billigere end hoteller, man bor hos en familie, og man kommer tættere på tysk kultur.”
Lær mere tysk: Hjemmesiden Deutsche Welle er en guldgrube af informationer om kultur og samfund. Man kan få opdateret sit ordforråd, og der er sprogkurser for både begyndere og på mellemniveau. Der er også bearbejdede avisartikler, der bliver læst op på tysk.

Show moreShow less

A1 Tysk for falske begyndere (anden del)

18 November - 27 January

Register