Menu

A1.2 Tysk for næsten begyndere - online (anden del)

Start
Wednesday November 17
Price
DKK 1,330
Reduced price
DKK 1,225
Lessons
18
Start 17.11.2021
Period 17.11.2021 to 19.01.2022
Lessons 18
Class no. B1103-21
Teacher cand.mag. Maike Hiltmann
 
Location online
Room Zoom
Time Wed 10:00 - 11:40
Price DKK 1,330
Reduced price DKK 1,225
Time Wed 10:00 - 11:40

Snup det sidste af A1 og bliv klar til næste niveau
Hvis du ikke er helt klar til A2-niveauet endnu, men dog har lært noget tysk, kan du hoppe med her på anden del af kurset "A1.2 Tysk". Når du starter, har holdet kørt i 9 uger, og du er velkommen til at få de sidste 9 uger med og blive helt klar til A2-niveauet.

Her i anden halvdel af kurset kan du fx lære at


  • beskrive folks udseende fx deres hårfarve, kropsbygning og tøj

  • tale om kroppen, sygdom og sundhed

  • tale om forbud og regler - fx hvad de forskellige skilte i trafikken betyder

  • tale om de daglige pligter som rengøring og husarbejde

  • tale om vejret og årstiderne


I en mere festlig afdeling ser vi på, hvad der typisk står i en invitation, og hvordan du siger tillykke med fødselsdagen. Du lærer lidt festlig smalltalk som skål, velbekomme eller fortælle om din ferie. Og du lærer at fortælle i datid, hvad du har lavet i løbet af dagen. Fx at du har været på arbejde eller lavet mad.

På Studieskolen er fokus altid primært på, at du virkelig lærer at tale sproget og får styr på den tyske udtale. Derfor inddrager vi kun grammatikken i et mindre omfang, ligesom vi kun taler dansk, når det er absolut nødvendigt. For at du kommer til at tale mest muligt, arbejder du ofte i mindre grupper sammen med dine medkursister, så du kommer også til at lære dem godt at kende.

Hvordan foregår onlineundervisning?
Du er en del af et hold, som mødes fast en gang om ugen i vores virtuelle klasseværelse via programmet Zoom. Du kan deltage fra din computer eller tablet. Du skal ikke være en teknikhaj for at deltage, men din computer eller tablet skal have et rimeligt webkamera og en rimelig mikrofon, så vi alle sammen kan se og høre hinanden godt.

Vi taler tysk så meget som muligt, men hvis det tyske slipper op, taler vi dansk eller engelsk.

Timerne er afvekslende, og vi skifter mellem forskellige typer af aktiviteter og arbejder både samlet og i forskellige små og store grupper.
På det her niveau lærer du at bøje verberne i andre former end nutid.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk
Lærebøger: Før kurset begynder, skal du købe Menschen A1.2 Kursbuch ISBN 9783195019011 og Arbeitsbuch ISBN 9783195119016. Du kan med fordel købe bøgerne på academicbooks.dk.
Dette hold starter omkring kapitel 19, så du kan med fordel repetere kapitel 13-18, inden kurset starter.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-12 kursister på holdet.

Maike Hiltmann

Maike Hiltmann er cand.mag. i spansk, fransk og engelsk filologi fra universitetet i Jena, Tyskland. På Studieskolen underviser hun både i spansk og tysk. Dele af sit studium har hun taget på Goethe Universität i Frankfurt, universitetet i Barcelona og universitetet i Bordeaux. Hun har i flere år undervist i tysk på Goethe-Instituttet.

På spansk har hun skrevet speciale om nutidig spansk litteratur, helt konkret om Carlos Ruiz Zafóns La sombra del viento, på universitetet i Barcelona. Maike har i flere år boet og arbejdet i Costa Rica og Barcelona og er kommet til Danmark på grund af sin costaricanske kæreste, der er i gang med sin master på DTU.

I de seneste to år har hun arbejdet som sprogunderviser, oversætter og turistfører i København.

Maike anbefaler - om tysk:
•  Prøv at lytte til Mark Forster eller Namika, de er begge to meget gode musikere. I kan også lære meget af gruppen Wise Guys, et a cappella-band med meget gode tekster kun på tysk. 

•  Har I nogensinde været i Freiburg i det sydlige Tyskland? Hvis svaret er „nej“, så har I planen til jeres næste ferie. Det er en vidunderlig smuk by i nærheden af Schwarzwald.


Maike anbefaler - om spansk:
• Min yndlingsby i Spanien er Barcelona, fordi byen har alt, hvad man kan ønske sig: Hav og strand, bjerge, smuk arkitektur, fantastiske parker, et livligt natteliv og masser af kultur. Klimaet er så behageligt, at byen er værd at besøge året rundt.

• Jeg elsker at danse salsa, og der er en masse steder i København, hvor man kan danse og måske tale lidt spansk med de latinamerikanere, som mødes her. Et par af disse steder er Kedelhallen, The Old Irish Pub om torsdagen og forskellige salsaskoler.

• Når det gælder musik, kan jeg anbefale Prince Royce, som er en amerikansk bachatasanger med dominikanske rødder. Min yndlingssang er Deja vu, som han har indspillet med Shakira. Alvaro Soler, en spansk popsanger, har mange sange med enkle tekster, som er lette at forstå allerede på begynderniveau.

Show moreShow less

A1.2 Tysk for næsten begyndere - online (anden del)

17 November - 19 January

Register