Menu

A2.2 Tysk for letøvede (anden del)

Start
Thursday November 18
Price
DKK 1,565
Reduced price
DKK 1,400
Lessons
27
Start 18.11.2021
Period 18.11.2021 to 27.01.2022
Lessons 27
Class no. B1111-21
Teacher BA Søren Peter Cortsen
 
Location Borgergade 12, 1. floor
Room 109
Time Thu 17:30 - 20:00
Price DKK 1,565
Reduced price DKK 1,400
Time Thu 17:30 - 20:00

Klar dig i Tyskland på egen hånd
Du har fulgt første del af kurset tysk for let øvede (A2.1) eller lært lidt tysk på anden måde. Du kan klare dig i simple situationer på tysk, og nu vil du mere i dybden og lære at klare dig i flere situationer.

På tysk er man Des, hvis man ikke kender hinanden. Så hvis du møder nogen på gaden og vil spørge dem om noget, så skal du være Des. Det samme gælder på et hotel og andre offentlige steder. Det får du øvelse i, så du er tryg, når du kommer i den situation.

Vi laver andre samtaleøvelser, så du får trænet både ordforråd og grammatik, når du skal tale om fx


  • fjernsyn og medier - hvilke programmer kan du bedst lide at se på tv? Kender du nogle gode tyske programmer?

  • rejsevaner og drømmerejser - hvor drømmer du om at komme hen? Du lærer også, hvordan du skal klare dig på flyrejsen og i lufthavnen

  • fritidsaktiviteter som foredrag og koncerter

  • skolesystem, uddannelse og drømmejob

  • litteratur, bøger og læsevanerOgså i Tyskland er det normalt at tale om vejret og årstiderne, så det træner vi, og du får alle de ord, du skal bruge. Du lærer også at begå dig på rejser og i professionelle situationer på et meget enkelt tysk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktiske oplysninger
Undervisningsform: Undervisningen er en blanding af klasseundervisning, gruppe- og pararbejde.
Vi taler tysk så meget som muligt, men hvis det tyske slipper op, bruger vi dansk eller engelsk som hjælpesprog.

Alt materiale bliver udleveret i undervisningen og er inkluderet i kursusprisen.

Forberedelsestid: Du skal regne med cirka to timers forberedelse om ugen. Brug hellere 15 minutter hver dag end to timer aftenen før undervisningen.
Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Søren Peter Cortsen

Søren Peter Cortsen er Studieskolens særlige specialist i tysk grammatik. Der er ingen regler, store som små, han ikke kan forklare, så alle forstår dem. 

Søren anbefaler lige nu:
Sted: De gamle middelalderbyer i Sachsen-Anhalt, f.eks. Quedlinburg, Naumburg og Merseburg. De er lidt gammeldags i det, men er lige nu ved at blive pudset op til den store udstilling sommer/efterår 2011 for ”Der Naumburger Meister”. Den skal jeg helt klart se. Ellers kan man bare nyde bindingsværkshusene og de romanske bygningsværker. Området ligger ikke mere end en dagsrejse i bil fra Danmark.
Mad: Tysk mad er bedre end sit rygte. Tit er det ting, vi kender her hjemmefra også, men det er i reglen veltillavet. Og så skal man ikke være bange for at smage surkål, det smager godt. 
Litteratur: En velskrevet bestseller er Pascal Merciers ”Nachtzug nach Lissabon”.
Show moreShow less

A2.2 Tysk for letøvede (anden del)

18 November - 27 January

Register