Menu

Nygræsk 1 - for begyndere

Start
Tuesday September 7
Price
DKK 1,825
Reduced price
DKK 1,630
Lessons
32
Start 07.09.2021
Period 07.09.2021 to 11.01.2022
Lessons 32
Class no. 1544-21
Teacher cand.phil. Christina Skartved
 
Location Vognmagergade 8, 2.sal
Room V250
Time Tue 19:15 - 20:55
Price DKK 1,825
Reduced price DKK 1,630
Time Tue 19:15 - 20:55

Lær nygræsk
Din næste rejse til Grækenland bliver sjovere, når du kan mere græsk end 'Kalimera'. Du oplever landet, sproget og lokalbefolkningen på en helt anden måde, når du kan forstå lidt af sproget rundt omkring dig og snakke med grækerne.

I løbet af ganske kort tid lærer du det græske alfabet og udtalen. Vi går straks i gang med at tale græsk, og gradvist træner du også at læse og skrive græsk. Vi laver selvfølgelig også lytteøvelser, hvor du hører græske dialoger, så du bliver god til at forstå græsk.

Du lærer at begå dig i forskellige dagligdagssituationer. Fx lærer du


  • at præsentere dig selv og hilse på andre

  • at spørge om nogens navn, adresse og telefonnummer

  • at spørge, hvor folk kommer fra og hvilke sprog, de taler

  • at fortælle om dit arbejde og din familie

  • at beskrive, hvor du bor

  • at bestille på restaurant eller på café

  • at spørge om vej

  • talleneVi arbejder også med nogle grundlæggende ting i grammatikken som fx den bestemte og ubestemte artikel, bøjning af navneord og de første stedord. Du lærer også at bøje og bruge de mest almindelige verber, så du kan komme i gang med at danne dine egne sætninger.

Hvordan foregår timerne?
Undervisningen er en blanding af klasseundervisning og pararbejde. Vi taler både dansk og græsk i klassen, men grammatikken gennemgår vi på dansk. Vi taler selvfølgelig også om emner inden for moderne græsk kultur og historie.

Praktiske oplysninger
Kurset er for dig, der slet ikke kan noget græsk.
Forberedelsestid: 1 time om ugen.

Lærebog: Ellinika A' - Method for Learning Greek as a Foreign Language (inkl. cd), ISBN 9789601628158. Du kan købe bogen på bookdepository.com eller saxo.com. Vi beder dig købe den, inden kurset starter.
Der er mellem 13 og 20 kursister på holdet.

Ingen undervisning 12/10.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Christina Skartved

Christina Skartved er cand.phil. i Nygræsk med mange års undervisningserfaring for både begyndere og viderekomne. Hun har rejst og opholdt sig mange forskellige steder i Grækenland - og nærer stor passion for det græske sprog og den moderne græske litteratur. Christina lægger vægt på, at det skal være en glæde at lære græsk, og tror meget på det fysiske element i sprogindlæringen. Det at smage på ordene, gentage dem igen og igen og på den måde fornemme, hvordan de lægger sig til rette inde i munden og efterfølgende springer ud for at blive brugt til både konversation og grammatik.

Christina anbefaler:
Sted: Athen med alle dens sjove og forskellige kvarterer så som Gazi, Exarchia, Koukaki, Kolonaki og Thesseion. Øen Tinos med dens vilde natur og smukke landsbyer.
Litteratur: Digte af Titos Patrikios og Kiki Dimoula samt romaner af Theodoros Grigoriadis og Antonis Sourounis.
Musik: Den unge sangerinde Natassa Bofiliou, og gruppen Neda der spiller på gamle græske og mellemøstlige instrumenter.
Film: Alle Theo Angelopoulos' billedmættede og langsomme film, og den yngre generation af græske filminstruktører med Giorgos Lanthimos og Athina Rachel Tsangari.
Mad: Himmelske mundfulde med garides saganaki, kolokithokeftedes, stifado, metsovone, og dertil et glas af den gode hvidvin Moschofilero.
Show moreShow less

Nygræsk 1 - for begyndere

7 September - 11 January

Register