Menu

Nygræsk 5

Start
Monday September 6
Price
DKK 2,370
Reduced price
DKK 2,175
Lessons
26
Start 06.09.2021
Period 06.09.2021 to 13.12.2021
Lessons 26
Class no. 1548-21
Teacher cand.phil. Christina Skartved
 
Location Vognmagergade 8, 2.sal
Room V250
Time Mon 19:15 - 20:55
Price DKK 2,370
Reduced price DKK 2,175
Time Mon 19:15 - 20:55

Bliv endnu bedre til græsk
Kom og vær med til at gå endnu videre og længere ind i det smukke og fascinerende græske sprog!
Du får et større ordforråd og bliver mere sikker i at udtrykke dig på græsk gennem samtaler med dine medkursister.

Du lærer bl.a. at:


  • fortælle om dine rejser til Grækenland eller andre steder

  • at fortælle om dine yndlingssteder i Grækenland

  • beskrive indretning og inventar i din bolig

  • diskutere forskellige aktuelle emner

  • fortælle om dig selv meget mere detaljeret

  • fortælle om dine interesser, fritidsgøremål og hobby

  • bøje verber i datid, så du kan fortælle, hvad du har lavetHvordan foregår timerne?
Undervisningen er en blanding af klasseundervisning og pararbejde. Vi laver også lytteøvelser og ser videoklip, så du bliver god til at forstå græsk. Vi taler både dansk og græsk i klassen, men grammatikken gennemgår vi på dansk.

Vi taler selvfølgelig også om emner inden for moderne græsk kultur og historie.

Praktiske oplysninger
Kurset er for dig, der har fulgt Nygræsk 1-4 på Studieskolen eller har fået ca. 120 lektioners undervisning et andet sted. Du kan allerede klare dig som turist, men vil gerne blive endnu bedre.

Lærebog: Ellinika A' - Method for Learning Greek as a Foreign Language (inkl. cd), ISBN 9789601628158. Vi starter på side 143.
Du kan købe bogen på bookdepository.com eller saxo.com. Vi beder dig købe den, inden kurset starter.


Forberedelse: ca 2 timer om ugen.
Der er mellem 10 og 16 kursister på holdet.
Ingen undervisning 11/10 og 18/10

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Christina Skartved

Christina Skartved er cand.phil. i Nygræsk med mange års undervisningserfaring for både begyndere og viderekomne. Hun har rejst og opholdt sig mange forskellige steder i Grækenland - og nærer stor passion for det græske sprog og den moderne græske litteratur. Christina lægger vægt på, at det skal være en glæde at lære græsk, og tror meget på det fysiske element i sprogindlæringen. Det at smage på ordene, gentage dem igen og igen og på den måde fornemme, hvordan de lægger sig til rette inde i munden og efterfølgende springer ud for at blive brugt til både konversation og grammatik.

Christina anbefaler:
Sted: Athen med alle dens sjove og forskellige kvarterer så som Gazi, Exarchia, Koukaki, Kolonaki og Thesseion. Øen Tinos med dens vilde natur og smukke landsbyer.
Litteratur: Digte af Titos Patrikios og Kiki Dimoula samt romaner af Theodoros Grigoriadis og Antonis Sourounis.
Musik: Den unge sangerinde Natassa Bofiliou, og gruppen Neda der spiller på gamle græske og mellemøstlige instrumenter.
Film: Alle Theo Angelopoulos' billedmættede og langsomme film, og den yngre generation af græske filminstruktører med Giorgos Lanthimos og Athina Rachel Tsangari.
Mad: Himmelske mundfulde med garides saganaki, kolokithokeftedes, stifado, metsovone, og dertil et glas af den gode hvidvin Moschofilero.
Show moreShow less

Nygræsk 5

6 September - 13 December

Register