Menu

Nygræsk B1

Start
Thursday September 9
Price
DKK 2,760
Reduced price
DKK 2,580
Lessons
30
Start 09.09.2021
Period 09.09.2021 to 06.01.2022
Lessons 30
Class no. 1549-21
Teacher Theofanis M. Karangounis
 
Location Vognmagergade 8, 2.sal
Room V228
Time Thu 17:15 - 18:55
Price DKK 2,760
Reduced price DKK 2,580
Time Thu 17:15 - 18:55

Vi arbejder med bogen Ellinika Tora 2+2 og lytter til både korte og længere historier. Vi taler om materialets tekster og stiller hinanden spørgsmål for at få en god samtale i gang. Du lærer også at beskrive steder, billeder og personer og at fortælle om en historie eller en begivenhed.

For undervisningen gælder det, at:


  • vi lægger særlig vægt på dagligdags sprog

  • du udvider din forståelse for den græske grammatik ved hjælp af mundtlige og skriftlige øvelser

  • du bliver introduceret til forskellige emner fra den græske kultur som litteratur, kunst, historie osv.Hvordan foregår timerne?
Vi laver en blanding af klasseundervisning og par- og gruppearbejde. Vi laver også lytteøvelser, så du bliver godt til forstå græsk.
Vi taler græsk så meget som muligt i klassen, men forklaringen af grammatiske regler får du selvfølgelig på dansk.

Praktiske oplysninger
Kurset passer til dig, der kan læse og forstå noveller på græsk og fortælle, hvad de handler om, uden problemer.

Lærebog: Ellinika Tora 2+2 ISBN 9789607317216 og ekstramateriale, som underviseren uddeler i klassen. Du kan købe bogen på academicbooks.dk. Vi beder dig købe den, inden kurset starter. Vi starter onkring side 17.

Forberedelsestid: 2 timer om ugen.
Der er mellem 8 og 14 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Theofanis M. Karangounis

Theofanis M. Karangounis er digter og oversætter og har boet i København siden 1989. Han har bl.a. oversat danske digtere til græsk, senest Inger Christensens "Det" (Prologos). Theofanis udgiver også egne tekster på græske forlag og i danske tidsskrifter. Han har undervist i nygræsk siden 1998.

Theofanis anbefaler:
Sted: Alle steder, nord og syd og øst og vest, helst i skyggen, og mest i Athen.
Litteratur: De græske avantgardister fra Mandó Aravantinoú og Nanos Valaoritis til Iason Depountis, Natasa Hadjidaki, Michail Mitras, Andreas Pagoulatos m.fl.
Musik: Giannis Christou og bandet Yell-O-Yell.
Mad: Grønne blade.
Drikke: Raki og marouvás (rødvin fra Kreta).
Show moreShow less

Nygræsk B1

9 September - 6 January

Register