Menu

B1 Nygræsk samtale og læsning

Start
Tuesday September 8
Price
DKK 2,080
Reduced price
DKK 1,925
Lessons
26
Start 08.09.2020
Period 08.09.2020 to 15.12.2020
Lessons 26
Class no. 1718-20
Teacher cand.phil. Christina Skartved
 
Location Vognmagergade 8, 1. floor
Room V113
Time Tue 17:15 - 18:55
Price DKK 2,080
Reduced price DKK 1,925
Time Tue 17:15 - 18:55

Vi læser udvalgte tekster fra den moderne græske litteratur samt enkelte fagtekster om aktuelle emner. Efterfølgende diskuterer vi emnerne klassen.

Du kommer bl.a. til at:


  • føre samtaler med dine medkursister

  • se og lytte til forskellige relevante klip fra YouTube

  • holde korte oplæg i klassen om valgfrie emner

  • skrive kortere tekster om aktuelle emnerGrammatiske emner tager vi op efter behov.

Praktiske oplysninger
Kurset er for dig , der kan læse en novelle, et digt eller en kortere tekst som fx. en artikel ved hjælp af en ordbog. Du kan også fortælle om handlingen på græsk. Du har måske fulgt Nygræsk 1-10 på Studieskolen.

Underviseren uddeler tekstmateriale på holdet, og det er inkluderet i prisen.

Forberedelsestid: ca. 2 timer

Ingen undervisning 6/10.

NB! Vi forventer, at vi kan køre kurset som normal klasseundervisning, men vi følger altid myndighedernes anbefalinger. Derfor vil vi i august tage bestik af situationen og foretage eventuelle justeringer på holdene, fx i forhold til hvor mange kursister der kan sidde i et lokale, om vi skal omlægge noget til fjernundervisning og lignende.

Christina Skartved

Christina Skartved er cand.phil. i Nygræsk med mange års undervisningserfaring for både begyndere og viderekomne. Hun har rejst og opholdt sig mange forskellige steder i Grækenland - og nærer stor passion for det græske sprog og den moderne græske litteratur. Christina lægger vægt på, at det skal være en glæde at lære græsk, og tror meget på det fysiske element i sprogindlæringen. Det at smage på ordene, gentage dem igen og igen og på den måde fornemme, hvordan de lægger sig til rette inde i munden og efterfølgende springer ud for at blive brugt til både konversation og grammatik.

Christina anbefaler:
Sted: Athen med alle dens sjove og forskellige kvarterer så som Gazi, Exarchia, Koukaki, Kolonaki og Thesseion. Øen Tinos med dens vilde natur og smukke landsbyer.
Litteratur: Digte af Titos Patrikios og Kiki Dimoula samt romaner af Theodoros Grigoriadis og Antonis Sourounis.
Musik: Den unge sangerinde Natassa Bofiliou, og gruppen Neda der spiller på gamle græske og mellemøstlige instrumenter.
Film: Alle Theo Angelopoulos' billedmættede og langsomme film, og den yngre generation af græske filminstruktører med Giorgos Lanthimos og Athina Rachel Tsangari.
Mad: Himmelske mundfulde med garides saganaki, kolokithokeftedes, stifado, metsovone, og dertil et glas af den gode hvidvin Moschofilero.
Show moreShow less

B1 Nygræsk samtale og læsning

8 September - 15 December

Register