Menu

Islandsk 2

Start
Wednesday September 8
Price
DKK 2,110
Reduced price
DKK 1,895
Lessons
36
Start 08.09.2021
Period 08.09.2021 to 19.01.2022
Lessons 36
Class no. 1515-21
Teacher cand.mag. Frida Gardarsdottir
 
Location Vognmagergade 8, 2.sal
Room V248
Time Wed 19:15 - 20:55
Price DKK 2,110
Reduced price DKK 1,895
Time Wed 19:15 - 20:55

Brug islandsk aktivt
Hvis du tidligere har lært en lille smule islandsk eller har taget et begynderkursus, er det her kurset, du skal fortsætte på.
Du er så småt ved at have de allermest basale byggeklodser på plads, så nu øver vi meget mere aktiv brug af islandsk, så du bliver endnu bedre til at tale med islændinge.
Du lærer flere ord, så du bliver mere sikker, når du skal købe ind. Vi træner samtaler og typiske situationer, man kan komme i, når man skal rejse eller begive sig rundt i byen og finde vej. Vi taler også om boliger og familieforhold.
Vi supplerer med den nødvendige basisgrammatik - nu også at bøje i kasus.

Hvordan foregår timerne?
Timerne foregår så vidt muligt på islandsk. Vi bruger lege og taleøvelser, sjov lyttetræning, varierede læsetekster og skriveopgaver. Timerne er som altid hyggelige og sjove. Nogle gange arbejder du alene og andre gange i par eller gruppe.

Praktiske oplysninger
Undervisningsmaterialet er inkluderet i kursusprisen, og underviseren deler det ud i klassen.
Materialet er varieret, både i sværhedsgrad og emnemæssigt. Teksterne kan fx være beskrivelser af hverdagsting, enkle digte, børnehistorier eller sange. Det kan også være korte nyhedstekster eller andre tekster om nyheder eller kultur.

Du kan se lektier og ekstramateriale og kommunikere med din underviser og dine medkursister på vores online undervisningsplatform Moodle.

Forberedelse: Vi anbefaler, at du arbejder hjemme 1-2 timer i løbet af ugen.
Der er mellem 13 og 20 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Frida Gardarsdottir

Frida er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet og har pædagogikum fra Islands Universitet. Hun har undervist i dansk i Island og i islandsk i Danmark og synes, det er utrolig spændende, hvordan og hvor forskelligt vi alle sammen lærer sprog. 
Ud over undervisningen arbejder Frida med kommunikation og PR, især med fokus på digitale og sociale medier.
Frida er helt igennem islandsk, men er vokset op og har i løbet af sit voksenliv boet på skift i Island og Danmark og kender begge sprog og kulturer godt.

Frida anbefaler:
De lange islandske sommernætter, hvor energiniveauet ikke kan beskrives - det skal bare opleves! Helst ude i den åbne, øde og rå natur.
Nyere islandske film: Siden Friðrik Þór Friðriksson's Naturens børn (1991) blev nomineret til en Oscar, er der kommet en generation af yngre filminstruktører, som tør og gør. Tjek fx Dagur Kári Gunnarsson Rúnar Rúnarsson's Volcano, Benedikt Erlingsson's Of Horses and Men, Grímur Hákonarsson's Rams eller Guðmundur Arnar Guðmundsson's Heartstone.
Ældre islandsk litteratur: Vil du virkelig ind under huden på den islandske folkesjæl, bør du stifte bekendtskab med Bjartur í Sumarhúsum og Salka Valka - hovedkarakterene i henholdsvis Frie Mænd og Salka Valka - romaner af Islands eneste Nobelprismodtager, Halldór Laxness.
Show moreShow less

Islandsk 2

8 September - 19 January

Register