Menu

Islandsk 3

Start
Monday September 6
Price
DKK 2,110
Reduced price
DKK 1,895
Lessons
36
Start 06.09.2021
Period 06.09.2021 to 17.01.2022
Lessons 36
Class no. 1516-21
Teacher cand.mag. Frida Gardarsdottir
 
Location Vognmagergade 8, 2.sal
Room V268
Time Mon 19:15 - 20:55
Price DKK 2,110
Reduced price DKK 1,895
Time Mon 19:15 - 20:55

Nu bliver det sjovt!
Kurset er for dig, der har styr på meget af det basale ordforråd. Nu skal det i spil for alvor!
Du øver dig i at tale i både venskabelige sammenhænge som til fest eller på arbejdspladsen og i de mere formelle omgivelser som på skadestuen eller i billetlugen.

Vi læser og lytter til praktiske tekster som vejrudsigten, rejsebeskrivelser, nyheder og officielle instrukser. Vi arbejder også med forskelligt kulturelt indhold som digte, sange, korte historier og fortællinger. Ud fra teksterne får du nogle opgaver, som kan være alt fra udfyldningsopgaver til genfortællinger.
Du kender allerede meget af grammatikken, men den skal trænes. Det sker primært gennem skriveøvelser. Hver uge skriver du nogle enkle sætninger eller korte tekster, som du nogle gange læser højt.
Grammatisk arbejder vi med kasusbøjninger og bøjninger af udsagnsord i nutid. Vi begynder også at arbejde med flere former af udsagnsordene, så du så småt kan begynde at udtrykke dig i datid.

Hvordan foregår timerne?
Hver time indeholder en variation af læse- og lyttestof, lege, skriveøvelser og taleopgaver. Nogle gange arbejder du alene og andre gange i par eller gruppe. Timerne er som altid hyggelige og sjove.
Undervisningen foregår for det meste på islandsk, men vi gennemgår grammatikken på dansk.

Praktiske oplysninger
Undervisningsmaterialet er inkluderet i kursusprisen, og underviseren deler det ud i klassen.
Materialet er varieret, både i sværhedsgrad og emnemæssigt. Teksterne kan fx være beskrivelser af hverdagsting, digte, eventyr, enkle noveller eller sange. Nogle gange læser vi korte nyhedstekster eller andre tekster om nyheder eller kultur.
Du kan se lektier og ekstramateriale og kommunikere med din underviser og dine medkursister på vores online undervisningsplatform Moodle.
Kurset er for dig, som allerede genkender og bruger enkle ord og fraser og forstår enkle tekster om hverdagsemner som familie, bolig, indkøb, tøj osv.

Forberedelse: Vi anbefaler, at du arbejder hjemme 1-2 timer i løbet af ugen.
Der er mellem 13 og 20 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Frida Gardarsdottir

Frida er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet og har pædagogikum fra Islands Universitet. Hun har undervist i dansk i Island og i islandsk i Danmark og synes, det er utrolig spændende, hvordan og hvor forskelligt vi alle sammen lærer sprog. 
Ud over undervisningen arbejder Frida med kommunikation og PR, især med fokus på digitale og sociale medier.
Frida er helt igennem islandsk, men er vokset op og har i løbet af sit voksenliv boet på skift i Island og Danmark og kender begge sprog og kulturer godt.

Frida anbefaler:
De lange islandske sommernætter, hvor energiniveauet ikke kan beskrives - det skal bare opleves! Helst ude i den åbne, øde og rå natur.
Nyere islandske film: Siden Friðrik Þór Friðriksson's Naturens børn (1991) blev nomineret til en Oscar, er der kommet en generation af yngre filminstruktører, som tør og gør. Tjek fx Dagur Kári Gunnarsson Rúnar Rúnarsson's Volcano, Benedikt Erlingsson's Of Horses and Men, Grímur Hákonarsson's Rams eller Guðmundur Arnar Guðmundsson's Heartstone.
Ældre islandsk litteratur: Vil du virkelig ind under huden på den islandske folkesjæl, bør du stifte bekendtskab med Bjartur í Sumarhúsum og Salka Valka - hovedkarakterene i henholdsvis Frie Mænd og Salka Valka - romaner af Islands eneste Nobelprismodtager, Halldór Laxness.
Show moreShow less

Islandsk 3

6 September - 17 January

Register