Menu

Islandsk 4

Start
Wednesday September 8
Price
DKK 2,280
Reduced price
DKK 2,100
Lessons
30
Start 08.09.2021
Period 08.09.2021 to 22.12.2021
Lessons 30
Class no. 1517-21
Teacher cand.mag. Frida Gardarsdottir
 
Location Vognmagergade 8, 2.sal
Room V248
Time Wed 17:15 - 18:55
Price DKK 2,280
Reduced price DKK 2,100
Time Wed 17:15 - 18:55

Kurset for dig, der er gået fra begynder til let øvet på islandsk
Du kan allerede begå dig i hverdagssituationer som på indkøb, ved spisebordet eller i billetlugen. Nu skal dit islandsk et hak op, så du får udvidet ordforrådet og får mere øvelse i at forstå, hvad islændinge siger og i at tale mere frit selv.
Vi øver samtale på islandsk i mange forskellige situationer, det kan fx være på rejsen, på arbejdet eller på studiet. Du lærer også ord og udtryk, der hører til det at gå til lægen.
Vi læser og lytter til tekster, som udvider dit ordforråd. Teksterne er fx nyheder, noveller, sange og klip fra radio- og tv-programmer. Du får nogle opgaver, der knytter an til teksterne. Opgaverne kan være alt fra udfyldningsopgaver til genfortællinger.

Du kender allerede meget af grammatikken, men den skal trænes. Og trænes noget mere! Det gør vi primært gennem skriveøvelser, hvor du skriver enkle tekster og skal holde styr på de mange regler. Af ny grammatik lærer du flere kasusbøjninger af både navneord og tillægsord og bøjninger af udsagnsord i nutid og datid.

Hvordan foregår timerne?
Undervisningen foregår for det meste på islandsk, men vi gennemgår grammatikken på dansk.
Hver time indeholder en variation af læse- og lyttestof, lege, skriveøvelser og taleopgaver. Nogle gange arbejder du alene og andre gange i par eller gruppe.

Praktiske oplysninger
Undervisningsmaterialet er inkluderet i kursusprisen, og underviseren deler det ud i klassen.
Materialet er varieret, både i sværhedsgrad og emnemæssigt. Teksterne kan fx være beskrivelser af hverdagsting, digte, eventyr, enkle noveller eller sange, korte nyhedstekster eller tekster med andet aktuelt og/eller kulturelt indhold.

Du kan se lektier og ekstramateriale og kommunikere med din underviser og dine medkursister på vores online undervisningsplatform Moodle.

Kurset er for dig, som allerede genkender og bruger almindelige ord og fraser og forstår enkle tekster om varierede emner. Fx kan du læse billedbøger for børn og forstå enkle hverdagssamtaler i hjemmet.

Forberedelse: Vi anbefaler, at du arbejder hjemme 1-2 timer i løbet af ugen.
Der er mellem 10 og 16 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Frida Gardarsdottir

Frida er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet og har pædagogikum fra Islands Universitet. Hun har undervist i dansk i Island og i islandsk i Danmark og synes, det er utrolig spændende, hvordan og hvor forskelligt vi alle sammen lærer sprog. 
Ud over undervisningen arbejder Frida med kommunikation og PR, især med fokus på digitale og sociale medier.
Frida er helt igennem islandsk, men er vokset op og har i løbet af sit voksenliv boet på skift i Island og Danmark og kender begge sprog og kulturer godt.

Frida anbefaler:
De lange islandske sommernætter, hvor energiniveauet ikke kan beskrives - det skal bare opleves! Helst ude i den åbne, øde og rå natur.
Nyere islandske film: Siden Friðrik Þór Friðriksson's Naturens børn (1991) blev nomineret til en Oscar, er der kommet en generation af yngre filminstruktører, som tør og gør. Tjek fx Dagur Kári Gunnarsson Rúnar Rúnarsson's Volcano, Benedikt Erlingsson's Of Horses and Men, Grímur Hákonarsson's Rams eller Guðmundur Arnar Guðmundsson's Heartstone.
Ældre islandsk litteratur: Vil du virkelig ind under huden på den islandske folkesjæl, bør du stifte bekendtskab med Bjartur í Sumarhúsum og Salka Valka - hovedkarakterene i henholdsvis Frie Mænd og Salka Valka - romaner af Islands eneste Nobelprismodtager, Halldór Laxness.
Show moreShow less

Islandsk 4

8 September - 22 December

Register