Menu

Islandsk 3

Start
Tuesday September 3
Price
DKK 2,400
Reduced price
DKK 2,220
Lessons
30
Start 03.09.2024
Period 03.09.2024 to 17.12.2024
Lessons 30
Course no.: 1552-24
Teacher cand.mag. Frida Gardarsdottir
 
Location Vognmagergade 8, 1. sal
Room V122
Time Tue 19:15 - 20:55
Price DKK 2,400
Reduced price DKK 2,220
Time Tue 19:15 - 20:55

Nu bliver det sjovt!
Kurset er for dig, der har styr på meget af det basale ordforråd. Nu skal det i spil for alvor!
Du øver dig i at tale i både venskabelige sammenhænge som til fest eller på arbejdspladsen og i de mere formelle omgivelser som på skadestuen eller i billetlugen.

Vi læser og lytter til praktiske tekster som vejrudsigten, rejsebeskrivelser, nyheder og officielle instrukser. Vi arbejder også med forskelligt kulturelt indhold som digte, sange, korte historier og fortællinger. Ud fra teksterne får du nogle opgaver, som kan være alt fra udfyldningsopgaver til genfortællinger.
Du kender allerede meget af grammatikken, men den skal trænes. Det sker primært gennem skriveøvelser. Hver uge skriver du nogle enkle sætninger eller korte tekster, som du nogle gange læser højt.
Grammatisk arbejder vi med kasusbøjninger og bøjninger af udsagnsord i nutid. Vi begynder også at arbejde med flere former af udsagnsordene, så du så småt kan begynde at udtrykke dig i datid.

Hvordan foregår timerne?
Hver time indeholder en variation af læse- og lyttestof, lege, skriveøvelser og taleopgaver. Nogle gange arbejder du alene og andre gange i par eller gruppe. Timerne er som altid hyggelige og sjove.
Undervisningen foregår for det meste på islandsk, men vi gennemgår grammatikken på dansk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktiske oplysninger
Vi arbejder med undervisningsmaterialet "Íslenska fyrir alla", som du finder gratis på tungumalatorg.is/ifa. Underviseren uddeler også andet materiale som fx beskrivelser af hverdagssituationer, enkle digte eller børnehistorier. Det kan også være korte nyhedstekster eller andre tekster om nyheder eller kultur.

Kurset er for dig, som allerede genkender og bruger enkle ord og fraser og forstår enkle tekster om hverdagsemner som familie, bolig, indkøb, tøj osv.

Forberedelse: ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Frida Gardarsdottir

Frida er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet og har pædagogikum fra Islands Universitet. Hun har undervist i dansk i Island og i islandsk i Danmark og synes, det er utrolig spændende, hvordan og hvor forskelligt vi alle sammen lærer sprog. 
Ud over undervisningen arbejder Frida med kommunikation og PR, især med fokus på digitale og sociale medier.
Frida er helt igennem islandsk, men er vokset op og har i løbet af sit voksenliv boet på skift i Island og Danmark og kender begge sprog og kulturer godt.

Frida anbefaler:
De lange islandske sommernætter, hvor energiniveauet ikke kan beskrives - det skal bare opleves! Helst ude i den åbne, øde og rå natur.
Nyere islandske film: Siden Friðrik Þór Friðriksson's Naturens børn (1991) blev nomineret til en Oscar, er der kommet en generation af yngre filminstruktører, som tør og gør. Tjek fx Dagur Kári Gunnarsson Rúnar Rúnarsson's Volcano, Benedikt Erlingsson's Of Horses and Men, Grímur Hákonarsson's Rams eller Guðmundur Arnar Guðmundsson's Heartstone.
Ældre islandsk litteratur: Vil du virkelig ind under huden på den islandske folkesjæl, bør du stifte bekendtskab med Bjartur í Sumarhúsum og Salka Valka - hovedkarakterene i henholdsvis Frie Mænd og Salka Valka - romaner af Islands eneste Nobelprismodtager, Halldór Laxness.
Show moreShow less

Islandsk 3

3 September - 17 December

Register