Menu

Italiensk konversation på Thorvaldsens Museum

Start
Saturday October 2
Price
DKK 500
Reduced price
DKK 465
Lessons
5
Start 02.10.2021
Period 02.10.2021 to 02.10.2021
Lessons 5
Class no. 1453-21
Teacher cand.mag., ph.d. Giulia Longo
 
Location Adresse meddeles
Room Meddeles4
Time Sat 10:00 - 15:00
Price DKK 500
Reduced price DKK 465
Time Sat 10:00 - 15:00

Kunst og italiensk konversation på Thorvaldsens Museum

En lørdag, hvor du har mulighed for både at se udstillingen LÆNGSEL Thorvaldsens italienske malerier og tale italiensk. Det er for dig, der har lyst til at tale italiensk, men som også gerne vil lære noget om kunst og om Thorvaldsen. Det hele foregår på italiensk.

Bertel Thorvaldsen (1770-1844) tog i 1797 til Rom, hvor han blev de næste 40 år. Her stod han med begge ben i Roms kosmopolitiske kunstnermiljø. Han var billedhugger, men også en købestærk kunstsamler, og ved hans tilbagerejse til København var der hele 64 malerier udført af italienske kunstnere med i lasten. De indgik i hans testamentariske gave til København by.

For kunstnere og kunstsamlere i datidens Rom var Thorvaldsens internationale malerisamling et 'must see', hvorimod man i 1840ernes København var mest optaget af at definere Danmark som nation. Vel fremme i Thorvaldsens Museum trådte malerierne af de italienske kunstnere derfor i baggrunden.

Men nu har museet i 2021 samlet en række af disse malerier i en udstilling.

Du får en unik mulighed for at se udstillingen og tale om Italien og italienerne. Hvad er vores egne opfattelser af Italien og italienerne? Har vi fordomme, og ser vi stereotyper m.m.? Er der stereotyper, der har overlevet siden billedhuggeren Bertel Thorvaldsens tid? Kan man tale om, at der var et særligt 'italiensk' blik på spil, når kunstnerne fra halvøens småstater fremstillede det lokale land og folk?

Vi indleder med museumsinspektør, mag.art. Laila Skjøthaug, der kort introducerer sine tanker bag udstillingen. Hun deltager også i den videre konversation.

Studieskolens egen Giulia Longo, der tidligere har tydet og transskriberet italienske dokumenter ved Arkivet på Thorvaldsens Museum, sørger for, at alle får mulighed for at tale italiensk. Hun vil selv give en særlig rundvisning på museet på italiensk.

Det foregår på Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1. sal, rum 33 m.fl.
I prisen er inkluderet entrebillet til Thorvaldsens Museum og en lille aperitivo med et glas italiensk vin.
Forbehold for aflysning og ændring iht. myndighedernes restriktioner for corona-virus.

Giulia Longo

Giulia Longo er ph.d. i filosofi fra Federico II-universitetet i Napoli. Her forelskede hun sig i Søren Kierkegaards tænkning. Hun rejste til Danmark, hvor hun lærte dansk, og så har hun oversat hans Opbyggelige Taler fra dansk til italiensk.
Siden har hun arbejdet som filolog på Thorvaldsens Museum, og her opdagede hun flere og flere forbindelser mellem Danmark og Italien, både i guldalderen og i nutiden. Derfor præsenterer hun sig som dansk-italiensk kulturformidler.
Hun har holdt foredrag og arrangeret diverse begivenheder både i Danmark og i Italien, fx den italienske sprogfilmsalon i samarbejde med Cinemateket i København eller hyggelige poesiaftner på forskellige kultursteder. Hendes kodeord er "cinema", "arte" og "poesia": faktisk har hun også oversat Inger Christensens to første digtsamlinger til italiensk, og nu er hun i gang med Tove Ditlevsens antologi "Der bor en ung pige i mig, der aldrig vil dø".
Hun er primus-motor i flere udstillingsprojekter med Thorvaldsen i fokus. Hun er god til multitasking og elsker kaos, men trænger også til stilhed. Hun plejer at meditere ved at kigge på havet.

Giulia anbefaler:
Sted: Selvfølgelig der hvor hun er født og vokset op, nemlig Napoli. Især er hun begestret for udsigten fra Castel Sant'Elmo, et gammel og fascinerende slot.
I Rom elsker hun at spadsere igennem den store skønhed i den evige stad i Bertel Thorvaldsens fodspor.
Mad: Hun har en svaghed for pistacie… “pesto al pistacchio” som pastaret, og hun er helt tilfreds. Som dessert er der bare for meget at vælge imellem: kager, cannoli, iris, babà, sfogliatelle (ricce), pandekager med pistaciecreme eller nutella, gerne sammen med et lille glas Liquore al pistacchio – ”det smager helt vidunderligt og kan stærkt anbefales”.
Litteratur: Cesare Pavese, ”min sjæls digter”.
Kunst: Michelangelo, Bernini, Canova, Thorvaldsen, Rodin, Camille Claudel. Lige nu følger hun de mange spændende projekter af en ung italiensk billedhugger, som hedder Jago.
Musik: Vinicio Capossela, en vulkansk og meget excentrisk – og ret italiensk – sanger.
Show moreShow less

Italiensk konversation på Thorvaldsens Museum

2 October - 2 October

Register