Menu

B1.4 Italiensk på mellemniveau - Ballerup

Start
Wednesday September 9
Price
DKK 1,850
Lessons
36
Start 09.09.2020
Period 09.09.2020 to 27.01.2021
Lessons 36
Class no. 21355
Teacher cand.mag. Mads Holm Jørgensen
 
Location Tapeten, Magleparken 5, Ballerup
Room C
Time Wed 13:30 - 15:10
Price DKK 1,850
Time Wed 13:30 - 15:10

Vi har fokus på det talte sprog. I øver at tale sammen om diverse historiske men også aktuelle emner, og I får udtryk og redskaber til at give udtryk for jeres egne holdninger og at argumentere for dem.

I får også arbejdet med nye ord og udtryk igennem skriftlige opgave som fx oversættelser eller små stile om et emne, som interesserer jer.

Der er også tid til at repetere de grammatiske emner, som vi i fællesskab beslutter os for.

Underviseren uddeler materialer i løbet af kurset.

NB! Vi forventer, at vi kan køre kurset som normal klasseundervisning, men vi følger altid myndighedernes anbefalinger. Derfor vil vi i august tage bestik af situationen og foretage eventuelle justeringer på holdene, fx i forhold til hvor mange kursister der kan sidde i et lokale, om vi skal omlægge noget til fjernundervisning og lignende.

Mads Holm Jørgensen

Mads er cand.mag. i italiensk og har i flere omgange boet flere forskellige steder i Italien før og under studietiden. Hans speciale er oversættelse, og han har i særdeleshed arbejdet med tekster med store mængder dialekt og regionale islæt. Han fik sin sproglige opdragelse i palermitanske omklædningsrum før og efter lokale fodboldkampe under et længere ophold på Sicilien - ikke alle af de tillærte gloser optræder i lærebøgerne! Mads har boet i Nord-, Mellem- og Syditalien og har en stor interesse for regionale og lokale forskelle og kuriositeter. Derudover er han meget glad for den italienske musiktradition, navnligt de store ’cantautori’ – vise- eller folkesangere – som Fabrizio de André og Luigi Tenco. 

Mad og vin fylder også meget, og under mottoet ”Der er ikke noget, der hedder dårlig fodbold” bliver det til adskillige årlige ture til Italien, som må siges at kunne levere på disse tre områder.

Udover at undervise driver Mads sin egen oversættervirksomhed.

Mads anbefaler:
Mad og drikke: Tag til Bologna og find ud af, at det ikke hedder ’spaghetti alla bolognese’, men ’tagliatelle al ragù’. Derudover er der nu noget særligt ved at drikke en Campari-soda på Markuspladsen.

Steder: Det rå og rustikke findes bedst på Sicilien. Køb den traditionelle hat ”’na còppula” og vandr som Michael Corleone igennem det fantastiske landskab. 
Er man mere til det elegante, skal man opleve en opera i Venedigs Teatro La Fenice.

Musik: Poesien i Fabrizio de Andrés tekster er forførende. Han er bestemt mere sammenlignelig med Lenoard Cohen end Rasmus Seebach.
Show moreShow less

B1.4 Italiensk på mellemniveau - Ballerup

9 September - 27 January