Menu

A1.1 Polsk - for begyndere

Start
Monday September 13
Price
DKK 2,665
Reduced price
DKK 2,450
Lessons
36
Start 13.09.2021
Period 13.09.2021 to 24.01.2022
Lessons 36
Class no. 1552-21
Teacher cand.mag. Nina Kirkowska
 
Location Vognmagergade 8, 1. floor
Room V113
Time Mon 17:15 - 18:55
Price DKK 2,665
Reduced price DKK 2,450
Time Mon 17:15 - 18:55

Imponer venner og familie ved at tale polsk
Kender du nogen polakker, som du gerne vil imponere ved at tale polsk? Så tag et kursus og lær det grundlæggende. Vi vil godt garantere, at dine polske venner og familie bliver imponerede. For allerede fra første dag på begynderkurset taler vi polsk. I starten selvfølgelig med få ord, men du lærer hurtigt mange flere ord og nyttige polske udtryk, som du kan bruge, når du taler med polakker.
Du lærer alt det, der er nødvendigt, for at du kan klare dig i forskellige dagligdags situationer, og vi bruger tid på at træne det hele, så du føler dig tryg.

Du lærer bl.a.:


 • at hilse på en polak og bruge almindelige høflighedsfraser (goddag, farvel, hvordan går det, osv.)

 • at præsentere dig selv og spørge ind til andre

 • at fortælle, hvor du kommer fra, og hvilke sprog du taler

 • at bestille på en café eller restaurant

 • at stille spørgsmål med hvem, hvad og hvor - og at svare på dem

 • at spørge, hvad ting koster - og forstå svaret

 • tallene op til 100

 • at bruge forskellige tillægsord til at beskrive personer og ting


Vi gennemgår den mest grundlæggende grammatik som fx stedord og navneord, og du kommer til at snuse til brugen af kasus, når du bliver introduceret for nominativ og instrumentalis. Du lærer også de mest almindelige verber i nutid.

I timerne laver vi rollespil og praktiske øvelser, så du får mulighed for at øve polsk. Vi laver også quizzer og leger, så timerne bliver sjove og afvekslende. Ind imellem ser vi nemme polske videoer på YouTube, så du vænner dig til det autentiske polske sprog.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk info
Lærebøger: Polski jest cool A1 Ksiazka studenta (Lærebog) ISBN 9788394777913 og Polski jest cool A1 Zeszyt cwiczen (Opgavehæfte), ISBN 9788394777920. Du kan fx købe bøgerne på www.studiotemat.com eller ksiegarnia.poltax.waw.pl. Vi beder dig købe dem, inden kurset starter. Vi arbejder med kapitel 1-6.
Underviseren deler også supplerende materiale ud på holdet.

Forberedelsestid: 1-2 timer om ugen.

Der er mellem 10 og 16 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Nina Kirkowska

Nina er cand.mag. i arkæologi og læreruddannet i Polen. I Danmark har hun uddannet sig som Prince2 projektleder. Nina har boet i Danmark siden 1996. Hun har arbejdet som pædagog, leder, oversætter og konsekutiv- og simultantolk mellem polsk og dansk og polsk og engelsk. Nina interesserer sig for yoga og mindfulness, og hun har i mange år arbejdet som yogalærer. 

Nina har undervist i polsk siden 2010 og i dansk for polsktalende siden 2020. Som polskunderviser er hun optaget af sprogenes oprindelse og kontrastiv lingvistik. Hun kan lide at sætte det polske sprog i kontrast til det danske og fremhæve forskelle og ligheder i sprogene, som begge tilhører den indoeuropæiske sprogfamilie. 
Polsk indgår i den vestslaviske sproggruppe og er det mest talte slaviske sprog lige efter russisk. Sproget er det officielle sprog i Polen og tales af ca. 65 millioner mennesker. 
”The Polish language sounds like leaves rustling” (”Język szeleszczących liści”), siger udlændinge om sproget, som udfordrer på det udtalemæssige plan.
Show moreShow less

A1.1 Polsk - for begyndere

13 September - 24 January

Register