Menu

A1.2 Polsk

Start
Monday September 13
Price
DKK 2,665
Reduced price
DKK 2,450
Lessons
36
Start 13.09.2021
Period 13.09.2021 to 24.01.2022
Lessons 36
Class no. 1553-21
Teacher cand.mag. Nina Kirkowska
 
Location Vognmagergade 8, 1. floor
Room V113
Time Mon 19:15 - 20:55
Price DKK 2,665
Reduced price DKK 2,450
Time Mon 19:15 - 20:55

Få en bedre rejse i Polen
Kurset er for dig, der har lært lidt polsk, fx på vores begynderhold. Nu vil du gerne lære mere, for nu ved du, at du får et tættere forhold til dine polske venner og familie, når I taler samme sprog. Du får også en sjovere og mere givende rejse til Polen, når du kan give dig i kast med samtaler med polakker.
På kurset lærer du at fortælle mere uddybende om dig selv og dit liv.
Du lærer også at klare dig i flere enkle situationer, som du kan komme ud for, når du rejser i Polen eller færdes blandt polakker i Danmark. Det kan være, at du godt kan lide at handle i forretninger med polske varer. Så er det jo godt at vide lidt mere om, hvad madvarerne hedder, og hvordan man taler med forretningens medarbejdere.

Du får et godt ordforråd, som du kan bruge, fx når du skal


 • fortælle detaljer om dig selv og din familie

 • beskrive en person

 • stille mere detaljerede spørgsmål om fx arbejde og interesser

 • tale om din hverdag og dine rutiner

 • fortælle, hvad du godt kan lide at lave

 • bestille mad og drikke på en restaurant, fx den klassiske polske barszcz eller pierogi

 • købe ind, her får du brug for navnene på en masse madvarer. Det kan være, du skal til bageren efter sernikVi arbejder videre med den grundlæggende grammatik, og du bliver bedre til at bruge verberne i nutid. Du lærer også om den næste kasus, som er akkusativ.

I klassen øver vi polsk samtale, og vi bruger ind imellem autentiske materialer som fx artikler. Vi ser også polske videoer, så du får polsk ind gennem øret.
Vi bruger rollespil og andre praktiske øvelser til at øve sproget. Ind imellem laver vi quizzer og leger, så timerne bliver sjove og afvekslende. Vi repeterer løbende efter behov.

Du får selvfølgelig også indsigt i den polske kultur, i traditioner og gastronomi.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk info
Lærebøger: Polski jest cool A1 Ksiazka studenta (Lærebog) ISBN 9788394777913 og Polski jest cool A1 Zeszyt cwiczen (Opgavehæfte), ISBN 9788394777920. Du kan fx købe bøgerne på www.studiotemat.com eller ksiegarnia.poltax.waw.pl. Vi beder dig købe dem, inden kurset starter. Vi arbejder med kapitel 7-12.
Underviseren deler også supplerende materiale ud på holdet.

Målgruppe Kurset er for dig, der allerede kan lidt polsk. Du kender alfabetet og har arbejdet med udtalen. Du kan fortælle om dig selv og stille spørgsmål. Du kan danne simple sætninger selv og kender lidt til den polske grammatik.

Forberedelsestid: 1-2 timer om ugen.

Der er mellem 10 og 16 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Nina Kirkowska

Nina er cand.mag. i arkæologi og læreruddannet i Polen. I Danmark har hun uddannet sig som Prince2 projektleder. Nina har boet i Danmark siden 1996. Hun har arbejdet som pædagog, leder, oversætter og konsekutiv- og simultantolk mellem polsk og dansk og polsk og engelsk. Nina interesserer sig for yoga og mindfulness, og hun har i mange år arbejdet som yogalærer. 

Nina har undervist i polsk siden 2010 og i dansk for polsktalende siden 2020. Som polskunderviser er hun optaget af sprogenes oprindelse og kontrastiv lingvistik. Hun kan lide at sætte det polske sprog i kontrast til det danske og fremhæve forskelle og ligheder i sprogene, som begge tilhører den indoeuropæiske sprogfamilie. 
Polsk indgår i den vestslaviske sproggruppe og er det mest talte slaviske sprog lige efter russisk. Sproget er det officielle sprog i Polen og tales af ca. 65 millioner mennesker. 
”The Polish language sounds like leaves rustling” (”Język szeleszczących liści”), siger udlændinge om sproget, som udfordrer på det udtalemæssige plan.
Show moreShow less

A1.2 Polsk

13 September - 24 January

Register