Menu

A2.3 Polsk

Start
Tuesday September 7
Price
DKK 2,760
Reduced price
DKK 2,580
Lessons
30
Start 07.09.2021
Period 07.09.2021 to 21.12.2021
Lessons 30
Class no. 1554-21
Teacher cand.mag. Marzena Barbara Pedersen
 
Location Vognmagergade 8, 2.sal
Room V262
Time Tue 17:15 - 18:55
Price DKK 2,760
Reduced price DKK 2,580
Time Tue 17:15 - 18:55

Tal mere klart og frit på polsk!

For dig, der allerede kan lidt polsk, men gerne vil have mere sproglig selvtillid. Du lærer en masse nye polske ord, så du kommer til at udtrykke dig klart og frit på polsk i forskellige situationer.

Du lærer at sammensætte mere naturlige sætninger og forstå polsk talt i autentisk tempo. Uanset om, du gerne vil tale polsk med din familie, forstå din kæreste eller begå dig i typiske turistsituationer i Polen, så kan du styrke dit polsk på dette kursus.

Du lærer bl.a.:


  • at give udtryk for dine følelser

  • at udtrykke bekymring, håb og ønsker

  • at diskutere forskellige emner som fx miljø, arkitektur og økologi

  • at forstå mere komplekse tekster

  • at lave mere detaljerede beskrivelser

  • at udtrykke en betingelseVi har meget fokus på, at du bliver god til at tale polsk, så vi øver samtaler i forskellige situationer.
Vi bruger både autentiske materialer og sjove og praktiske øvelser. Efter behov inddrager vi grammatik i undervisningen, og vi gennemgår forskellige stedord, navneord og kasus. Du bliver også bedre til at bruge verber i nutid, datid og fremtid.
Desuden får du indsigt i den polske kultur, i traditioner og gastronomi.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktiske oplysninger
Kurset er velegnet for dig, som er let øvet i at tale polsk. Du kan tale om nutid, fortid og fremtid på polsk, og du er vant til at anvende de fleste kasus. Vi taler primært polsk i klassen.

Lærebøger: Hurra!!! Po Polsku 2 Podrecznik studenta. Nowa Edycja, ISBN 9788360229545 og opgavehæfte: Hurra!!! Po Polsku 2 Zeszyt cwiczen. Nowa Edycja, ISBN 9788360229552.
Underviseren deler supplerende materiale ud på holdet. Du kan købe bøgerne på academicbooks.dk, prologpublishing.com eller ksiegarnia.poltax.waw.pl. Vi beder dig købe dem, inden kurset starter.

Forberedelsestid: ca. 1-2 timer om ugen.
Der er mellem 8 og 14 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Marzena Barbara Pedersen

Marzena er kandidat i polsk filologi med fokus på undervisning og journalistik. Hun har flere års erfaring som polsklærer, både fra Polen og Danmark. At være lærer har altid været hendes stor passion. Hun interesserer sig for moderne undervisning, innovativ didaktik og brug af digitale værktøjer i sprogundervisning. Hun brænder for at formidle det polske sprog og kultur på en sjov og kreativ måde.
Siden hun kom til Danmark i slutningen af 2010, har hun arbejdet for forskellige danske og internationale virksomherder bl.a. som oversætter og community manager. 

Marzena anbefaler:
Sted: Den polske kyst – den strækker sig over 500 km! Her kan man glæde sig til masser af frisk luft, flotte lange sandstrande og et stort udbud af aktiviteter for både voksne og børn.
Mad: pierogi med kød, pierogi med svampe og surkål, pierogi med ost, pierogi med spinat, pierogi med jordbær, pierogi med boghvedegrød...osv. osv. :) 
Litteratur: Reportagebøger af Kapuściński - en af verdens bedste rejseforfattere og krigskorrespondent. 
Film: Polske komedier fra 70’erne og 80’erne, fx Miś, Nie lubię poniedziałku, Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz. For alle der elsker surrealistisk humor og har en del kendskab til Polen i det 20. århundrede.
Show moreShow less

A2.3 Polsk

7 September - 21 December

Register