Menu

Russisk for let øvede (A2)

Start
Tuesday September 7
Price
DKK 2,665
Reduced price
DKK 2,450
Lessons
36
Start 07.09.2021
Period 07.09.2021 to 18.01.2022
Lessons 36
Class no. 1567-21
Teacher cand.phil. Marie Nytoft
 
Location Vognmagergade 8, 2.sal
Room V231
Time Tue 19:15 - 20:55
Price DKK 2,665
Reduced price DKK 2,450
Time Tue 19:15 - 20:55

Tal mere frit og naturligt
Du lærer at tale mere nuanceret og naturligt, og du lærer nye former med udgangspunkt i bogen Shkatulochka. Vi taler om dagens Rusland, om nyheder, kultur og samfund gennem forskellige teksttyper - vi læser lettere avisartikler, korte historier, lytter til sange og synger selv.
Vi lægger vægt på tale og samtale.
Du træner udtale via sange og forståelse via lytteøvelser og autentisk russisk materiale fra russiske medier.
Du repeterer og udvider dine grammatiske færdigheder via supplerende øvelser.

Undervisningsmateriale
Shkatulochka: Posobie po chteniju dlja inostrantsev, nachinajuschikh izuchat russkij jazyk (nachalnyj etap) 2008. ISBN 9785883371782. Du kan købe bogen på ruslania.com. Vi beder dig købe den, inden kurset starter.
Underviseren uddeler løbende ekstra materiale med grammatiske, fonetiske og lytteøvelser, der passer til bogens tekster.

Praktiske oplysninger
For dig, der har gennemgået et helt begyndersystem og dermed den grundlæggende grammatik, som vi dog repeterer løbende. Du har studeret russisk i ca. 140-160 lektioner.

På kurset møder du folk, der rejser eller har planer om at rejse til Rusland eller russisktalende lande. Nogle har russisktalende familie, partner eller kollegaer eller interesserer sig for sprog, kultur og det moderne Rusland.

Du kan se lektier og ekstramateriale og kommunikere med din underviser og dine medkursister på vores online undervisningsplatform Moodle.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er mellem 10 og 16 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Marie Nytoft

Marie Nytoft er cand.phil. i russisk og underviser ud over Studieskolen også på Copenhagen Business School, hvor hun er fagansvarlig for faget russisk.  Derudover kan man møde hende rundt omkring i Danmark, når hun tolker for både det private og det officielle Danmark. 

Marie anbefaler lige nu:
Mad & drikke: Den relativt billige russiske såkaldte champagne sælger vist godt i Danmark, men den er efter min bedste overbevisning udrikkelig – nej, vodka og saltagurker, det ved man hvad er! Og så passer vodka jo også glimrende til både marinerede og saltede svampe. Hvilken vodka – enten den helt almindelige eller eventuelt en Pertsovka med chili og en anelse honning.
Sted: Sankt Petersborg, Sankt Petersborg, Sankt Petersborg...
Litteratur: Hvis jeg skal holde mig til de oversatte af vores samtidige forfattere vil jeg anbefale Slapovskij, Sorokin og Pelevin. Gelasimov bliver forhåbentlig snart oversat, og hvis vi tager noget lidt ældre, kan man ikke komme uden om Bulgakovs mesterværk "Mesteren og Margarita" og Venedikt Erofejevs filosofiske drukroman "Moskva-Petushki". I det hele taget skal man ikke spørge mig om russisk litteratur, for det hænder, at jeg ikke er til at stoppe….
Begivenhed: Derevnja Khudoznikov.
Show moreShow less

Russisk for let øvede (A2)

7 September - 18 January

Register