Menu

Maricela Camargo Christensen

Maricela kommer fra Mexico City - en af de største byer i verden. Hun er cand.mag. i spansk fra Københavns Universitet KU og licenciada i pædagogik fra Universidad Nacional Autónoma de México-UNAM. Siden 2006 har Maricela undervist på tværs af det danske uddannelsessystem: På AOF, FOF, VUC, Syddansk Universitet, CBS - og 12 år som gymnasielærer.

Maricela elsker at rejse og opleve kulturer og landskaber og at møde folk. Hun har med stor begejstring rejst i det meste af sit hjemland og er helt vild med Madrid, Barcelona og Málaga. Hun husker også med henrykkelse sine dejlige rejser gennem Cuba og Guatemala.

”Spansk er det officielle sprog i Mexico, og der tales desuden 68 forskellige sprog fra de diverse etniske grupper, indígenas, hvor náhuatl og maya er de største. Vidste du, at ord som bl.a. chocolate, guacamole, mezcal og tomate stammer fra det aztekiske sprog náhuatl? Et af mine yndlingsord er det smukke udsagnsord apapachar, som betyder noget i retning af ”at kramme sjælen”. Det kommer fra náhuatl, og det bruges almindeligvis for at vise kærlighed, noget dybt følelsesmæssigt, noget gensidigt. Jeg brænder for at formidle og undervise både i de sproglige og kulturelle, såvel som de historiske og samfundsmæssige dimensioner af det spanske sprog. Jeg møder jer kursister med empati, og mit mål er at skabe motiverende og meningsfulde læringsaktiviteter.”

Maricela anbefaler:
”Jeg anbefaler bl.a. at lytte til spansk og latinamerikansk musik med teksterne ved hånden for at mærke kulturen, måske få en god lille historie, udvide ordforråd og forbedre udtalen. Lyt fx til Tania Libertad, Mercedes Sosa, Lila Downs, Natalia Lafourcade, Julieta Venegas, Rockdrigo González, Panteón Rococó, Victor Jara, Pablo Milanés, Silvio Rodríguez, Juan Luis Guerra, J. Balvin, Romeo Santos, m.fl. - og prøv så at synge med og huske teksten.”