Menu

Videre med dansk (C1)

Start
onsdag 22. maj
Pris
kr. 1.515
Lektioner
24
Start 22.05.2024
Periode 22.05.2024 til 26.06.2024
Lektioner 24
Hold nr.: 04100-24
Underviser cand.mag. Signe Wendt Galster
 
Sted Gothersgade 14, 1. sal
Lokale 106
Tid ons 17.00 - 20.30
Pris kr. 1.515
Tid ons 17.00 - 20.30

Videre med dansk!
Du kan klare de fleste samtalesituationer både privat og offentligt på dansk. Men du ved også, at der stadig er noget, du kan blive bedre til. Og det har du lyst til!
Formålet med kurset er ikke, at du skal bestå en prøve, men at du bliver ved med at udvikle dit dansk. Vi arbejder især med talesproget.

Hvad lærer du på kurset?
Du bliver opmærksom på, hvilke træk i netop din udtale, der kan forstyrre kommunikationen. Du får øvelser og teknikker til at ændre dem.
Du får et bredere og mere nuanceret ordforråd. Vi fokuserer på forskelle mellem ord og udtryk, der betydningsmæssigt ligger tæt på hinanden, men som bruges i forskellige kontekster og sfærer.
Du bliver mere opmærksom på, hvad der faktisk sker med sproget, når folk taler sammen, og du får lettere ved at forstå danskere, der taler hurtigt og utydeligt.
Du får bedre styr på den del af grammatikken, som stadig volder dig vanskeligheder.
Du får øvelse i at formulere dig adækvat og præcist i private og offentlige situationer, hvor du har noget, der er vigtigt for dig at sige og tale om, men hvor du stadig føler dig lidt utryg ved at gøre det på dansk. Det kunne være at udtrykke fx kritik, ros, bekymring, vrede. Eller at forklare en fremgangsmåde, at forhandle eller at bede om og give vigtige oplysninger. Vi fokuserer med andre ord på alle mulige kommunikationssituationer, som indgår i hverdagslivet. Vi vil sammen finde på nogle relevante situationer og lave rollespil.
Du får øvelse i at lave en mundtlig præsentation foran klassen, evt. suppleret med lyd, foto, video eller grafik, om et emne, som du selv vælger af personlig eller faglig/professionel interesse. Du kan også vælge at lave præsentationen på video.

Hvordan foregår undervisningen?
Vi vil i klassen tage udgangspunkt i lyd- og videoklip fra medierne, fx nyheder, debat, underholdning, reklamer, dokumentar, fiktion. Naturligvis vil vi forholde os til indholdet og diskutere det, men vi vil også have opmærksomhed på, hvad der sker sprogligt, når folk taler sammen.
I skal lave 'feltstudier' uden for klassen: hjemme, på arbejde og uddannelse, på gaden, i offentlig transport osv. og dele med os andre, hvad I har registreret, oplevet og undret jer over af sproglige fænomener.
Mindre skriftlige opgaver og øvelser vil indgå som støtte til arbejdet med det mundtlige.

Praktiske oplysninger
Kurset ligger på niveau B2/C1 på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog.
Kurset er for dig, der kan en del dansk i forvejen, svarende til at du har bestået Prøve i Dansk 3 eller tilsvarende.
Forberedelsestid: cirka 8 timer om ugen.
Der er 10-18 kursister på holdet.

Signe Wendt Galster

Signe anbefaler:
Har du et yndlingssted i København?
”Jeg kan ikke finde vej. Min orienteringssans fungerer ikke. Sådan har det altid været.
Derfor har jeg heller ikke yndlingssteder, for jeg ville ikke kunne finde dem igen. Til gengæld er alle steder mine yndlingssteder. I en by som København er det heldigvis også let.
For mig er København både en grøn og en blå by. Uanset hvor man er, kan man næsten altid få øje på noget grønt. Det kan jeg rigtig godt lide. Grønt er godt for øjnene, siger nogen, og det synes jeg er helt rigtigt. Jeg kan også rigtig godt lide, at man altid kan se himlen over byen. Det er nemlig en by uden mange høje bygninger. Når jeg kigger op, er himlen for det meste blå.”

Hvad er din yndlingsmusik?
”Jeg har altid været meget glad for jazz, og jazzen har altid været meget glad for København. Det kan jeg godt lide at tænke på.
København er en jazzby. Det vidner mange gadeskilte og navne på pladser og gravstene om (hvis man ellers kan finde dem!).
Men det jazzede ved København er også mere fundamentalt, synes jeg. Jazz bygger på mange forskellige traditioner og kulturer – det samme kan man sige om København.
Det er nok en grund til, at jeg føler mig så hjemme her i jazzede København, hvor der i alt det grønne og blå altid er plads til improvisation. Plads til det velkendte – og plads til det nye.”

Vis mereVis mindre

Videre med dansk (C1)

22. maj - 26. juni

Tilmeld