Menu

A1.3 og A1.4 Fransk for dig, som kan lidt (3+4 af 4)

Start
Thursday February 15
Price
DKK 3,230
Reduced price
DKK 2,910
Lessons
51
Start 15.02.2024
Period 15.02.2024 to 20.06.2024
Lessons 51
Course no.: 3214-24
Teacher master de français langue étrangère Estelle Le Bonnec
 
Location Vognmagergade 8, 1. sal
Room V125
Time Thu 17:00 - 19:30
Price DKK 3,230
Reduced price DKK 2,910
Time Thu 17:00 - 19:30

Få mod på lette samtaler på fransk
Har du blod på tanden efter mere fransk? Kan du lidt fransk, og vil du lære endnu mere? Så er det her kursus dit næste skridt mod bedre oplevelser og ferier i det franske.

Vi repeterer gloserne fra begynderkurset, og du bliver sikkert glædeligt overrasket over, hvor meget der allerede sidder fast. Og så tager vi en hurtig genvej til at udvide ordforrådet med en gennemgang af de franske ord, du allerede kender, fordi vi også bruger dem på dansk - blandt andet apéritif, intelligent og lingerie.

Men vi skal selvfølgelig ikke hvile på de franske laurbær. Så vi fortsætter med flere gloser, og du lærer blandt andet de forskellige betegnelser på familiemedlemmer som bedstefar og bedstemor og at fortælle, hvor din familie kommer fra. I Frankrig er det almindeligt, at der i en familie er et familiemedlem, der ikke er født i Frankrig, så rødder betyder noget.

Fortæl, hvad du har lavet
I den grammatiske afdeling lærer du at bøje flere verber i datid og at bygge en sætning op med forskellige tidsudtryk som mens, i løbet af og fra og til. Det gør dig klar til at fortælle, hvad du har lavet. Du lærer også at jonglere mellem de to forskellige datider passe composé og imparfait, som giver dine sætninger dybde og variation.

Du lærer fx at sige, at du har


  • været på marked

  • været på restaurant

  • snakket med naboerne

  • set tv

  • læst en bog

  • været i teatret



Da mange kursister vil lære at tale fransk for at få mere ud af ferierne i det populære ferieland, kigger vi også på fransk geografi. Bestil fx une galette i Rennes, som er Bretagnes charmerende og livlige hovedstad med masser af studerende. La galette er en boghvedepandekage og Bretagnes svar på en sandwich. Drik gerne et glas cidre til la galette - og nyd den syrlige, prikkende drik i stedet for en øl. Vi klæder dig på til at komme i kontakt med de lokale, og så derfor taler vi om vejrudsigten, kendte mennesker og aktuelle nyheder. På den måde kan du bedre falde i snak med bagerkonen, tjeneren eller din franske udlejer, næste gang du er i Frankrig.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Lærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 15-24. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister 5% rabat på bøger. Vi beder dig anskaffe bøgerne inden kursusstart.

Praktisk
Forberedelsestid: ca. 2 timer.

På A1-niveaet får du også adgang til Grammaludique, som er en skattekiste af supplerende selvrettende øvelser, som vores undervisere har sat sammen til dig. Der er en række forskellige emner, hvor du på egen hånd kan gå på opdagelse i, hvis du har tid og lyst til mere end de almindelige lektier.

Description in English
Do you already speak a little French? Get ready for your next trip!
If you already speak a little French but would like to learn more, then this is the course for you. On this course, you go from beginner's to basic level. You learn to use French in more nuanced ways, and on your next trip, you will be able to use French to handle most situations. We focus on speaking as much French as possible in class, so it's okay if you don't speak much Danish.

Estelle Le Bonnec

Estelle er franskmand og uddannet fransklærer i Frankrig med kandidatgrad i fransk som fremmedsprog. Hun er opvokset i Frankrig, men hun har også rejst og undervist unge og voksne i England og Argentina. Hun elsker at undervise i fransk på alle niveauer.

Estelles råd til dig, som gerne vil blive bedre til fransk:

Jeg foreslår, at du kommer i nærkontakt med den franske kultur, ved at du:

  • Ser franske film eller kortfilm (L’école des Gobelins laver rigtig gode kortfilm, som du kan finde på internettet).
  • Læser korte artikler på 1jour1actu.
  • Lytter til fransk musik.

I København er der også mange gode muligheder for at være i kontakt med den franske kultur - du kan se fransk film i biografen, gå til koncerter med fransk musik, og du kan købe ind hos franskmænd i mange forskellige butikker – og det er særligt nemt at finde franske produkter i Torvehallerne i København.

 

Show moreShow less

A1.3 og A1.4 Fransk for dig, som kan lidt (3+4 af 4)

15 February - 20 June

Register