Menu

A2.1 og A2.2 Fransk på fransk for let øvede - online flex (trin 1+2 af 5)

Start
Wednesday February 14
Price
DKK 3,495
Reduced price
DKK 3,225
Lessons
42
Start 14.02.2024
Period 14.02.2024 to 19.06.2024
Lessons 42
Course no.: 3231-24
Teacher maîtrise didactique des langues et du français langue étrangère Canan Kurban
 
Location online
Room Zoom
Time Wed 18:30 - 20:10
Price DKK 3,495
Reduced price DKK 3,225
Time Wed 18:30 - 20:10

Kurset for dig, der er gået fra begynder til let øvet
Det her kursus er for dig, der kan lidt fransk, og som gerne vil lære meget mere fransk fra din egen adresse, uanset hvor i verden du bor.

Selve kursusmaterialet er gennemtestet i mange år på vores kurser i København. Men hvorfor begrænse undervisningen til københavnere? Derfor har vi rykket det populære kursus online. Hvis du ikke er vant til onlineundervisning, bliver du sikkert overrasket over, hvor mange fordele det giver dig.

Du er nu blevet let øvet, og derfor træner vi nogle mere avancerede samtaler og andre gloser, end du er vant til fra begynderkurserne.
Blandt andet bliver du klædt på til at tale om forskellige transportformer i forbindelse med en ferie i Frankrig: Hvordan du kommer hen til banegården eller lufthavnen, hvordan du lejer en bil eller stiller spørgsmål om de forskellige priser på billetter til metroen.

Du lærer også at


  • sige din mening

  • fortælle om forskelle mellem Danmark og Frankrig

  • tale om forbrugsvaner, udsalg og livsstil

  • bruge forholdsord som ved siden af, over og under

  • bede om tjenerens anbefaling af forskellige retter, når du er ude at spise. Og forstå, hvad han svarer

  • fortælle om noget i fremtid



Book bolig og kend de franske spilleregler
Har du planer om at booke en privat lejlighed gennem Airbnb, er det med at lytte godt efter. Vi gennemgår en række af de ord, du skal bruge til at spørge, hvor lejligheden ligger, hvordan rummene er inddelt, og hvad det koster at leje lejligheden.
I den kulturelle afdeling får du styr på de små, men vigtige og interessante detaljer, der gør det lettere for dig at opnå en god relation til franskmændene. Blandt andet at det er almindelig høflighed at smalltalke i elevatoren i Frankrig og hjælpe de andre med at komme af på de rette etager. Du lærer også, hvorfor du sjældent ser en franskmand drikke café au lait op ad dagen, og hvordan franskmænd har det med vin til frokost.

Tal masser af fransk
På dette hold taler underviseren kun fransk, men bare rolig, du kan forstå det meste af det, hun siger, også når der er ord, som du ikke kender, da hun både bruger meget kropssprog og siger den samme sætning på flere forskellige måder. Det hjælper dig til at blive god til afkodningsstrategier, som du selv kan bruge, når du er i et fransktalende land. Og underviseren taler også engelsk og lidt dansk, så i en snæver vending så kan du godt få hjælp på et andet sprog.

Samtidig får du stor glæde af den klassiske undervisningsform på Studieskolen, der handler om at tale mest muligt. For nu kan du og de andre kursister føre nogle af de mere nuancerede samtaler, der er så interessante, at du også ville føre dem, selv om dit fokus ikke var på at lære fransk. Når I arbejder sammen, sker det tit, at I ikke er til at stoppe igen, når I først er kommet i gang med at tale.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage. Før hver lektion får du et link til det virtuelle klasseværelse. Din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.

Som onlinekursist deltager du i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.

Den sidste undervisningstime er fleksibel, og du kan lægge den, helt når du vil, før næste kursusgang. Her arbejder du selv med en række materialer, som underviseren giver dig, så du er klædt på, til du møder de andre i 'klassen'. Det giver plads til masser af mundtlighed, når vi mødes, og du har ro til at arbejde alene med sproget derhjemme bl.a. med selvrettende øvelser.
De to undervisningstimer i 'klassen' er selvfølgelig opdelt af et frikvarter, hvor du kan småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Lærebøger
Inspire 2: Livre de l'élève (ISBN 9782015135793)
Inspire 2: Cahier d'activités (ISBN 9782015135809)
Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5 % på bøger.

På A2-niveaet får du også adgang til Grammaludique, som er en skattekiste af supplerende selvrettende øvelser, som vores undervisere har sat sammen til dig. Der er 24 forskellige emner, hvor du på egen hånd kan gå på opdagelse i, hvis du har tid og lyst til mere end de almindelige lektier.

Praktisk
Forberedelsestid: Du skal regne med cirka 1,5 timers forberedelse om ugen. Brug hellere 15 minutter hver dag end to timer aftenen før undervisningen. Og husk også at finde tid til den fleksible lektion 45 minutter inden næste kursusgang.

Description in English
If you already speak someFrench but would like to learn more, then this is the course for you. We focus on speaking as much French as possible in class, so it's okay if you don't speak much Danish.
10-14 deltagere.

Canan Kurban

Canan er franskmand. Hun er fra Alsace og har en master i sprogdidaktik og fransk som fremmedsprog og derudover også en master i ‘Formation, Innovation, Recherche’ fra Université de Strassbourg.

Canan har undervist i Frankrig i 6 år og har været med i et Erasmusprojekt om undervisning i forskellige europæiske lande, og i denne forbindelse har hun været i praktik på Studieskolen.

Canan elsker at undervise, og hun lægger i særlig høj grad vægt på den mundtlige kommunikation i klassen. Hun underviser kun på fransk, men hjælper gerne på engelsk, hvis der er noget, som er særligt svært at forstå for klassen. Canans indgang til undervisning er, at alle får mest ud af at blive udsat for så meget fransk som muligt – hun taler langsomt og tydeligt og bruger både kropssprog og tavlen til at illustrere det franske sprog.

Canan går til dansk på Studieskolen, så hun kender fra egen krop, hvordan det føles, når udtalen driller eller ordene mangler – så må man udtrykke sig på en anden måde – det hele handler jo om kommunikation og om at blive forstået.

Canan anbefaler:
Hvis du gerne vil have mere fransk i hverdagen:

  • Lyt til fransk musik
  • Se franske film. Filmstriben har film for enhver smag
  • Se franske serier. På Netflix eller andre streamingtjenester kan du bl.a. finde: ‘10 pour cent’, ‘Plan coeur’, ‘Lupin’, ‘Extra French’, ‘H’, ‘Mental’, ‘Détox’ og ‘Le Bazar de la charité’

Hvis du gerne vil øve mere fransk:
“Find en tandempartner, som vil tale fransk med dig. Så kan I også øve den fransktalendes danskkundskaber. Det er faktisk meget sjovt at blive bevist om sit eget sprogs vanskeligheder, og det sætter fransk i et nyt lys. Der findes forskellige apps til sprogudveksling fx ‘HelloTalk’ eller ‘Tandem’.”

Show moreShow less

A2.1 og A2.2 Fransk på fransk for let øvede - online flex (trin 1+2 af 5)

14 February - 19 June

Register