Menu

A1.1 Fransk for begyndere (trin 1 af 4)

Start
Wednesday April 17
Price
DKK 1,655
Reduced price
DKK 1,495
Lessons
27
Start 17.04.2024
Period 17.04.2024 to 19.06.2024
Lessons 27
Course no.: 4200-24
Teacher cand.mag. Fabienne Baujault Borresen
 
Location Gothersgade 14, 1. sal
Room 104
Time Wed 18:00 - 20:30
Price DKK 1,655
Reduced price DKK 1,495
Time Wed 18:00 - 20:30

Få en fransk forsmag på det gode ophold i Frankrig
Et kursus for dig, der slet ikke kan fransk, men gerne vil lære lidt, før du næste gang skal til Frankrig eller et andet fransktalende land.
Vi lover, at din rejse bliver sjovere, når du kan en lille smule fransk. Franskmændene ved godt, at det er svært at tale fransk, og de bliver så glade, når man prøver at komme dem i møde på selv meget basalt fransk. Et bonjour eller et bonsoir kommer man langt med. På alle Studieskolens kurser er fokus altid at lære at tale sproget, så du hurtigt kan komme i kontakt med lokalbefolkningen.

Du får fra starten et godt ordforråd, som du kan bruge, når du skal


  • hilse på andre, alt efter om du er dus eller Des med ham eller hende, du taler med

  • præsentere dig selv og din ægtefælle, ven, kæreste eller chef. Herunder hvor gamle I er, hvad I laver, og hvor I kommer fra

  • bestille croissanter eller baguette hos bageren

  • fortælle, hvad du godt kan lide - fx at gå på stranden, læse eller dyrke sport



Du lærer også tallene og at bruge dem i konkrete sammenhænge. Blandt andet hvis du vil spørge, hvad klokken er, ligesom du lærer navnene på de forskellige ugedage.

Undskyld. Hvor finder jeg ?
Det at spørge om vej er en vigtig del af kurset. Dels fordi det er noget, du ofte får brug for, når du er på ferie. Dels fordi det er en nem måde at komme i kontakt med franskmændene. Og når du alligevel taler med en franskmand, kan det jo være oplagt at fortælle, hvorfor du gerne vil tale fransk. Så det lærer du også.
På Studieskolens franskkurser bliver du hurtigt god til fransk, fordi vi taler sproget så meget som muligt. Derfor er grammatikken noget af det eneste, vi nogle gange gennemgår på dansk. Her på begynderkurset lærer du udelukkende den nødvendige grammatik, der styrker dine samtaler. Særligt at bøje udsagnsord i nutid.
Udtale og ordforråd er noget af det vigtigste på begynderkurserne, og ofte er den karakteristiske franske melodi med til at løfte stemningen, så vi har det sjovt, mens vi taler fransk.
Netop for at du kan træne sproget mest muligt, bliver klasseundervisningen suppleret med gruppearbejde og opgaver, I skal løse to og to.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Lærebøger
Din underviser giver dig besked om materialer, når du kommer første gang. Vi bruger et fransk lærerbogssystem. Du skal altså vente med at købe bøger til kurset.
Underviseren uddeler 'Den lille nøgle til fransk grammatik', som er inkluderet i prisen.

Praktisk
Forberedelsestid: Du skal regne med cirka to timers forberedelse om ugen. Brug hellere 15 minutter hver dag end to timer aftenen før undervisningen.

Fabienne Baujault Borresen

Fabienne er fransk og har boet i Danmark det meste af sit voksenliv. Hun er uddannet cand.mag. i fransk og fremmedsprogspædagogik fra Københavns Universitet. Desuden er hun uddannet cand.phil. i Nordisk filologi fra Sorbonne Universitet i Paris.

Fabienne er en erfaren og dedikeret formidler af fransk sprog og kultur. Hun er meget nysgerrig på pædagogisk udvikling, og hun henter inspiration i kurser og faglitteratur. Hun følger med i, hvad der rører sig i Frankrig og andre fransktalende lande og inddrager det så meget som muligt i sin undervisning.

Fabienne har desuden en solid forfatterkarriere bag sig. Hun har udgivet en række undervisningsmaterialer til fransk i grundskolen samt flere easy readers, som er bearbejdede udgaver af franske romaner. Sidste skud på stammen er en lærebog og parlør i ét til undervisning og selvstudium for unge og voksne.

Du kan følge Fabienne på Instagram og se hendes korte videoer, hvor hun præsenter noget eller fortæller om en begivenhed på fransk.
Show moreShow less

A1.1 Fransk for begyndere (trin 1 af 4)

17 April - 19 June

Register