Menu

A2.4 Fransk på fransk for let øvede - online flex (trin 4 af 5)

Start
Thursday April 18
Price
DKK 2,450
Reduced price
DKK 2,255
Lessons
19
Start 18.04.2024
Period 18.04.2024 to 06.06.2024
Lessons 19
Course no.: 4233-24
Teacher maîtrise didactique des langues et du français langue étrangère Canan Kurban
 
Location Vognmagergade 8, 2. sal
Room V219
Time Thu 16:30 - 18:10
Price DKK 2,450
Reduced price DKK 2,255
Time Thu 16:30 - 18:10

Tal mere fransk - hjemmefra
Det her kursus er for dig, der kan tale noget fransk, og som gerne vil lære meget mere fransk hjemmefra sofaen, fra dit sommerhus, fra kolonihaven, fra båden i Sydfrankrig eller fra din arbejdsplads.
Et online sprogkursus i et virtuelt klasselokale er næsten ligesom det virkelige klasselokale, men du sparer dig selv for transporten, hvis afstanden overhovedet var realistisk. Til gengæld får du fysisk fleksibilitet og møder andre, som også elsker det franske sprog mindst en gang om ugen.

Attention
På dette hold bliver du bedre til at tale om naboskab, kærlighed, venskaber og dyrevenner. Vi træner de mange gloser, der handler om følelser, og du lærer at sætte ord på, hvad du sætter pris på ved en kæreste eller en god ven eller din hund. Vi har også et helt kapitel om umulige naboer, der spiller høj musik, hvad du kan gøre ved det, og hvordan du fortæller, at du er frustreret.

Samtidig får du styrket dit ordforråd omkring parforholdstyper. Blandt andet om folk er kærester, bor sammen eller er gift. Og igen om de er gift på rådhuset eller i kirken. Du bliver også introduceret til den særlige franske ægteskabserklæring pacs, som oprindelig blev indført til homoseksuelle, men som nu også bruges af heteroseksuelle par.
Vi taler om nytårsforsætter og om unge, som har svært ved at flytte hjemmefra i Frankrig.

Tal masser af fransk
På dette hold taler underviseren kun fransk, men bare rolig, du kan forstå det meste af det, hun siger. Også når der er ord, som du ikke kender, da hun både bruger meget kropssprog og siger den samme sætning på flere forskellige måder. Det hjælper dig til at blive god til afkodningsstrategier, som du selv kan bruge, når du er i et fransktalende land. Og underviseren taler også engelsk og lidt dansk, så i en snæver vending kan du godt få hjælp på et andet sprog. Som på alle kurser på Studieskolen er det primære fokus altid af tale så meget som muligt og at styrke den gode franske udtale.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage. Din oplevelse af undervisningen bliver dog bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.
Som onlinekursist deltager du i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse i to lektioner, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister. De to undervisningstimer i 'klassen' er selvfølgelig opdelt af et frikvarter, hvor du kan småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Den sidste undervisningstime er fleksibel, og du kan lægge den, helt når du vil, før næste kursusgang. Her arbejder du selv med en række materialer, som underviseren giver dig, så du er klædt på, til du møder de andre i 'klassen'. Det giver plads til masser af mundtlighed, når vi mødes, og du har ro til at arbejde alene med sproget derhjemme bl.a. med selvrettende øvelser.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Lærebøger:
Inspire 2: Livre de l'élève (ISBN 9782015135793)
Inspire 2: Cahier d'activités (ISBN 9782015135809)
Dette franske lærebogssystem har også et onlineunivers, Parcours digital (A2), samt lyd- og videofiler. Der er også rettevejledninger, transskriptioner og en ordliste på bl.a. engelsk.
Du kan fx købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5% på bøger. Du bedes anskaffe bøgerne inden første kursusgang.

På A2-niveaet får du også adgang til Grammaludique A2, som er en onlineskattekiste af supplerende selvrettende øvelser, som vores undervisere har sat sammen til dig. Der er 24 forskellige emner, som du på egen hånd kan gå på opdagelse i, hvis du har tid og lyst til mere end de almindelige lektier.

Praktisk
A2.4 Fransk er for dig, der har fulgt undervisningen i A2.3 eller noget tilsvarende. A2.4 er det næstsidste trin på A2-niveauet for let øvede, og du vil herefter være klar til A2.5. Er du i tvivl om dit niveau, så tag den grundige test på studieskolen.dk/sprogtest.

Forberedelsestid: ca. 1,5 time plus 45 minutter til den fleksible lektion.

Description in English
Do you already speak some French? Get ready for your next trip!
If you already speak some French but would like to learn more, then this is the course for you. You learn to use French in more nuanced ways, and on your next trip, you will be able to use French to handle most situations. We focus on speaking as much French as possible in class, so it's okay if you don't speak much Danish.
10-14 deltagere.

Canan Kurban

Canan er franskmand. Hun er fra Alsace og har en master i sprogdidaktik og fransk som fremmedsprog og derudover også en master i ‘Formation, Innovation, Recherche’ fra Université de Strassbourg.

Canan har undervist i Frankrig i 6 år og har været med i et Erasmusprojekt om undervisning i forskellige europæiske lande, og i denne forbindelse har hun været i praktik på Studieskolen.

Canan elsker at undervise, og hun lægger i særlig høj grad vægt på den mundtlige kommunikation i klassen. Hun underviser kun på fransk, men hjælper gerne på engelsk, hvis der er noget, som er særligt svært at forstå for klassen. Canans indgang til undervisning er, at alle får mest ud af at blive udsat for så meget fransk som muligt – hun taler langsomt og tydeligt og bruger både kropssprog og tavlen til at illustrere det franske sprog.

Canan går til dansk på Studieskolen, så hun kender fra egen krop, hvordan det føles, når udtalen driller eller ordene mangler – så må man udtrykke sig på en anden måde – det hele handler jo om kommunikation og om at blive forstået.

Canan anbefaler:
Hvis du gerne vil have mere fransk i hverdagen:

  • Lyt til fransk musik
  • Se franske film. Filmstriben har film for enhver smag
  • Se franske serier. På Netflix eller andre streamingtjenester kan du bl.a. finde: ‘10 pour cent’, ‘Plan coeur’, ‘Lupin’, ‘Extra French’, ‘H’, ‘Mental’, ‘Détox’ og ‘Le Bazar de la charité’

Hvis du gerne vil øve mere fransk:
“Find en tandempartner, som vil tale fransk med dig. Så kan I også øve den fransktalendes danskkundskaber. Det er faktisk meget sjovt at blive bevist om sit eget sprogs vanskeligheder, og det sætter fransk i et nyt lys. Der findes forskellige apps til sprogudveksling fx ‘HelloTalk’ eller ‘Tandem’.”

Show moreShow less

A2.4 Fransk på fransk for let øvede - online flex (trin 4 af 5)

18 April - 6 June

Register