Menu

A1 Tysk for falske begyndere

Start
Thursday February 8
Price
DKK 3,230
Reduced price
DKK 2,910
Lessons
54
Start 08.02.2024
Period 08.02.2024 to 20.06.2024
Lessons 54
Course no.: 3101-24
Teacher Master i fremmedsprogsdidaktik Laila Breilø
 
Location Gothersgade 14, 1. sal
Room 103
Time Thu 17:00 - 19:30
Price DKK 3,230
Reduced price DKK 2,910
Time Thu 17:00 - 19:30

Bliv god til tysk - igen
Dette kursus er for dig, der engang har lært tysk, og gerne vil i gang igen.
Mange har lært tysk i skolen, men hvis man ikke bruger det indimellem, så kan man føle, at det er gået helt i glemmebogen. Det kan også være, at du har lært tysk på en måde, hvor der ikke var fokus på at tale tysk, men mere på at terpe grammatik. Det synes de fleste ikke er særlig sjovt.
Sådan er det ikke på Studieskolen. Hos os har vi fokus på, at alle lærer at tale tysk, og grammatikken bruger vi kun som redskab. Efter dette kursus skifter dit fokus fra "jeg kan ikke huske alle de kasus" til "jeg kan da sagtens sige en hel masse på tysk."

Det bliver hurtigt sjovt, for vi går hurtigt frem
Netop fordi du engang har lært lidt (eller meget) tysk, så kan vi gå hurtigt frem. På bare 18 uger kommer du igennem hele begynderniveauet A1 og får aktiveret og opfrisket din gamle viden.

Vi taler meget tysk
Vi taler meget tysk i timerne. Vi øver alle mulige situationer, som du skal bruge, når du er i Tyskland. Det kan fx være at gå på restaurant eller café eller købe ind i et supermarked. Det er situationer, som de fleste får brug for, når de besøger et andet land. Derfor lærer du en lang række ord og udtryk, som du sikkert kan bruge.

Du lærer også at klare dig i andre små hverdagssituationer, så du fx kan:


  • fortælle lidt om dig selv og din familie

  • fortælle om din bolig eller din by med mange nuancer

  • fortælle om dit job eller dine interesser

  • spørge om og give vejvisninger

  • fortælle om dine planer og ønsker

  • forstå og give instruktioner og bede om hjælp

  • beskrive folks udseende



I en mere festlig afdeling ser vi på, hvad der typisk står i en invitation, og hvordan du siger tillykke med fødselsdagen. Du lærer lidt festlig smalltalk som skål, velbekomme eller at tale om vejret eller din ferie. Og du lærer at fortælle i datid, hvad du har lavet i løbet af dagen. Fx at du har været på arbejde eller lavet mad.

Efter kurset tør du godt tage teten, når familien på næste rejse til Tyskland skal tjekke ind på hotel, bestille øl på en café eller spørge til prisen på en vare i en forretning, og du er ikke længere bange for at komme et sted hen, hvor ingen taler engelsk.

Timerne er afvekslende, og vi skifter mellem forskellige typer af aktiviteter og arbejder både samlet og i forskellige små og store grupper.
Vi taler tysk så meget som muligt, men hvis det tyske slipper op, taler vi dansk eller engelsk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktisk
Undervisningsmateriale: Momente A1 Kursbuch ISBN 9783195017916 og Momente A1 Arbeitsbuch ISBN 9783195117913 (Hueber Verlag). Du kan med fordel købe dem på academicbooks.dk.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er 13-20 kursister på holdet.

Laila Breilø

Laila er vokset op i Danmark, men elsker det tyske sprog og Tyskland, især Berlin. Hun er oprindeligt uddannet cand.scient.pol., men hendes passion for fremmedsprog og undervisning førte først til en læreruddannelse og sidenhen til en master i fremmedsprogsdidaktik på Københavns Universitet. Som lærer har Laila især fokus på tre områder i undervisningen, nemlig mundtlig kommunikation, ordforrådsarbejde og grammatik. Og så på, at det skal selvfølgelig være sjovt at lære tysk.

Laila anbefaler lige nu:
Litteratur:
"'Der Fall Collini' og andre bøger af den tyske advokat og forfatter Ferdinand von Schirach og 'Aus und davon' af Anna Kathrina Hahn, der skriver klogt og indlevende om hverdagen og lykkens flygtighed."

Overnatning i Berlin: "I den hyggelige bydel Prenzlauer Berg ligger en gammel badeanstalt, der nu er bygget om til hotel. Heldigvis har man beholdt en stor del af badeanstaltens charme, ikke mindst det storslåede rum med hvælvet loft og swimmingpool. Stedet hedder Hotel Oderberger."

Lær mere tysk: "Hjemmesiden slowgerman.com er en guldgrube af tyske tekster og podcasts om alle mulige emner, der vedrører Tyskland. Siden er gratis, og podcastene bliver læst langsomt op. Har du et højt niveau på tysk, kan du betale for et abonnement, hvor podcastene bliver fortalt i almindeligt tempo."
Show moreShow less

A1 Tysk for falske begyndere

8 February - 20 June

Waiting list