Menu

Islandsk 6

Start
Tuesday February 6
Price
DKK 2,330
Reduced price
DKK 2,150
Lessons
30
Start 06.02.2024
Period 06.02.2024 to 04.06.2024
Lessons 30
Course no.: 3554-24
Teacher cand.mag. Frida Gardarsdottir
 
Location Vognmagergade 8, 1. sal
Room V114
Time Tue 17:15 - 18:55
Price DKK 2,330
Reduced price DKK 2,150
Time Tue 17:15 - 18:55

Bliv bedre til at tale korrekt
Vi fokuserer på at træne en naturlig og nuanceret samtale med vægt på ordforråd og sprogbrug. Emnerne varierer fra aktuelle nyhedshistorier til kulturelle emner, enkle litterære tekster eller ren praktisk dagligdagssamtale om job og fritid. Du lærer nye vendinger, træner bøjningerne, øver dig i at fortælle i nutid og datid og at udveksle meninger.

Hvordan foregår timerne?
Timerne er hyggelige og sjove. Vi sørger for den gode, trygge stemning i fællesskab, hjælper hinanden og er fleksible.
Vi starter med at aftale i fællesskab, hvilke emner og temaer vi skal tage fat på i løbet af semesteret. Der er ikke nogen lærebog. Vi bruger tekster og lyd- og videoklip, som du arbejder med hjemmefra. I timerne har vi størst fokus på at tale. Det kan være gennem leg, rollespil, diskussion eller fortællinger. Nogle gange arbejder du alene og andre gange i par eller gruppe.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Kurset passer godt til dig, der allerede forstår en del islandsk, men gerne vil blive dygtigere til at udtrykke dig. Måske kan du allerede tale islandsk til hverdagsbrug, men du har brug for at arbejde lidt mere systematisk med grammatikken for at få styr på kasus og bøjninger.

Forberedelse: ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Frida Gardarsdottir

Frida er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet og har pædagogikum fra Islands Universitet. Hun har undervist i dansk i Island og i islandsk i Danmark og synes, det er utrolig spændende, hvordan og hvor forskelligt vi alle sammen lærer sprog. 
Ud over undervisningen arbejder Frida med kommunikation og PR, især med fokus på digitale og sociale medier.
Frida er helt igennem islandsk, men er vokset op og har i løbet af sit voksenliv boet på skift i Island og Danmark og kender begge sprog og kulturer godt.

Frida anbefaler:
De lange islandske sommernætter, hvor energiniveauet ikke kan beskrives - det skal bare opleves! Helst ude i den åbne, øde og rå natur.
Nyere islandske film: Siden Friðrik Þór Friðriksson's Naturens børn (1991) blev nomineret til en Oscar, er der kommet en generation af yngre filminstruktører, som tør og gør. Tjek fx Dagur Kári Gunnarsson Rúnar Rúnarsson's Volcano, Benedikt Erlingsson's Of Horses and Men, Grímur Hákonarsson's Rams eller Guðmundur Arnar Guðmundsson's Heartstone.
Ældre islandsk litteratur: Vil du virkelig ind under huden på den islandske folkesjæl, bør du stifte bekendtskab med Bjartur í Sumarhúsum og Salka Valka - hovedkarakterene i henholdsvis Frie Mænd og Salka Valka - romaner af Islands eneste Nobelprismodtager, Halldór Laxness.
Show moreShow less

Islandsk 6

6 February - 4 June

Register