Menu

Japansk 14

Start
Thursday February 8
Price
DKK 2,640
Reduced price
DKK 2,440
Lessons
34
Start 08.02.2024
Period 08.02.2024 to 20.06.2024
Lessons 34
Course no.: 3566-24
Teacher cand.mag. Diana Bang Udesen
 
Location Borgergade 12, 1. sal
Room 107
Time Thu 18:15 - 19:55
Price DKK 2,640
Reduced price DKK 2,440
Time Thu 18:15 - 19:55

Bliv endnu bedre til japansk!
På dette kursus arbejder vi videre med at udvikle dine læse-, lytte- og talefærdigheder. Du øger og nuancerer din viden om grammatik, som du omsætter i tale- og skriftøvelser med fokus på selvstændig sprogproduktion. Der er fokus på øvelser, som udvider og nuancerer dit ordforråd, så du bliver i stand til at indgå i meningsfulde samtaler om forskellige emner.
Vi øver desuden spontan tale med små dialoger om dagligdagssituationer. Der er særlig opmærksomhed på lytteøvelser (nyheder og podcasts), som bruges som afsæt for diskussioner i klassen.

Kursusmaterialet omfatter ud over lærebogen forskellige tekster af passende niveau: korte, niveautilpassede nyheder, blogindlæg og litteratur. Vi oversætter også små fortællinger, digte og musiktekster til japansk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Lærebog: Mayumi Oka, Michio Tsutsui m.fl.: Tobira: Gateway to Advanced Japanese, ISBN 9784874244470. Du kan fx købe bogen på academicbooks.dk eller på amazon.de. Dertil supplerende materiale, som bliver uddelt på holdet.

Kurset passer til dig, der har kendskab til japansk svarende til ca. 350 timers undervisning.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Diana Bang Udesen

Diana Bang Udesen har en kandidatgrad i japansk fra Københavns Universitet og har også studeret i lingvistik på Århus Universitet. Udover de mange aftentimer som japansklærer på Studieskolen arbejder hun som kommunikationsmedarbejder. Hun er også ganske aktiv i den samfundsmæssige og politiske debat.
  
Diana anbefaler:
Litteratur: Akutagawa Ryuunosuke: en af Japans mest fascinerede forfattere, som bl.a. har skrevet de noveller, der er ophav til Akira Kurosawas berømte film 'Rashomon - dæmonernes port'. Akutagawa genfortolker i sine noveller motiver fra den klassiske japanske litteratur fra et moderne perspektiv. 
Film: Japanske tegneserier og tegnefilm - manga og anime - har gået deres globale sejrsgang og er blevet inspiration for en hel subkultur. Produktionen af både manga og anime er mildest talt frodig, og det kan være svært at vælge en favorit. Man kan dog ikke komme uden om animes grand old man, Hayao Miyazaki. Alle hans film er yderst seværdige. "Men tættest på mit hjerte er Kaze no tani no Naushika (Nausicaä of the Valley of the Wind), som desværre aldrig har fået dansk premiere i de danske biografer." 
Mad: Macha-is – utrolig lækker, nemt at skaffe ingredienser til (i hvert fald hvis man bor i en større by), meget nemt at lave og usund nok til at man kan føle sig som en helt på den politisk ukorrekte arena.
Show moreShow less

Japansk 14

8 February - 20 June

Register